16 napja gondolkodik a válaszon a polgármester

2015-12-06 11:51:59

Veszprém önkormányzatának szervezeti és működési szabályzata szerint legalább 6 nappal a testületi ülés előtt írásban kell benyújtani, ha napirend előtt kérdezni akarok. November 20-án az alábbi kérdéseket juttattam el a jegyzőhöz és a polgármesterhez. Nem lepett meg egy cseppet sem, hogy a közgyűlésen azt a választ kaptam, "majd 15 napon belül írásban válaszolok". Ilyen bonyolult lenne egy igen vagy egy nem válasz kimondása? Végül is érdemes jól meggondolni, mert lehet még ezeknek a válaszoknak a későbbiekben jelentősége.

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata 37.§ (1) bekezdése által biztosított lehetőség alapján 2015. november 26-án (csütörtökön), a közgyűlésen a napirendi pontok megtárgyalása előtt kérdést kívánok intézni polgármester úrhoz.

Azt kérdezem polgármester úrtól, hogy kapott-e tájékoztatást az ISZSZ-szel szembeni NAV vizsgálat lezárása után arról, hogy a nyomozáskor a tanúkihallgatások során merült fel adat arra vonatkozóan, hogy az előző önkormányzati ciklus egyik volt Fideszes önkormányzati képviselőjét az Intézményi Szolgáltató Szervezet úgy foglalkoztatja, hogy ténylegesen nem kell bejárni dolgoznia és ellenszolgáltatás nélkül megkapja a fizetését? Amennyiben eddig nem volt erre vonatkozóan információja polgármester úrnak, akkor ennek az információnak most már a tudatában tervezi-e, hogy erre az értesülésre is kiterjeszteti a belső ellenőrzési vizsgálatot?

Polgármester úr,  vagy (polgármester úr tudomása szerint, tudtával) az önkormányzat más választott vezetője fordult-e bármikor olyan kéréssel az ISZSZ nemrég lemondott igazgatójához, hogy a volt Fideszes önkormányzati képviselőt az intézmény létrehozása után vegyék alkalmazásba?

Tisztelettel kérem, hogy a kérdéseim feltevését a közgyűlésen tegyék lehetővé.

Veszprém, 2015. november 20.

Tisztelettel:

Katanics Sándor (képviselő)

sk.

Vissza...