A DK az OLAF-hoz fordult a Kounalakis-könyv miatt

2015-05-23 19:20:55

A DK az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul, miután Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete könyvében arról írt: Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter bevallotta, hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol “eldöntötték”, kik nyerhetnek pályázati pénzeket. A DK szerint kézivezérlésű közpénzosztásról van szó: Orbán Viktor az egymilliárdnál magasabb értékű középítkezési pályázatokon személyesen diktálhatja, hogy kihez kerüljenek az Európai Unió Magyarországnak nyújtott forrásai.

Márpedig az EU semelyik országban sem korrupt oligarchák támogatására használja a fejlesztési pénzeket – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az ellenzéki párt. A Demokratikus Koalíció az eset napvilágra kerülése után azonnal feljelentést tett a miniszterelnök ellen korrupció gyanúja miatt, de – mint fogalmaznak – nem várnak érdemi eredményt, mert az ügyészi gyakorlat „politikailag elfogult”. A Demokratikus Koalíció ezért az OLAF-hoz, az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul. A DK kíváncsi, hogy mi az OLAF véleménye például arról, hogy a magyar miniszterelnök veje és szülőfalujának polgármestere nyerte a legtöbb európai fejlesztési pénzt.

A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon a miniszterelnök rokonsága és baráti köre semmi szín alatt nem gazdagodhat a hazai és az európai adófizetők pénzén.

Forrás: 168ora.hu

Vissza...