Die Presse: Orbán primitív plakátháborúja

2015-06-23 16:40:43

Még kormányközeli sajtóorgánumok is rossz szájízzel fogadják a menekültek elleni hadjáratot, olyan jelzőkkel kommentálják: mint ‘primitív’, illetve “emberhez méltatlan” – írja az egyik vezető osztrák lap, a Die Presse. A lap kiemeli: sokan kifogásolják azt is, hogy a nemzeti konzultációs plakátokon a szöveg magyarul és lekezelő, tegező formában íródott.

Emellett értetlenség kíséri, hogy a plakátokat a menekülttáboroktól távol is elhelyezték, az osztrák lap szerint sokan feltételezik ezért, hogy a kabinet igazából a társadalom alantas ösztöneire próbál rájátszani, mert szeretné kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából.

A Die Presse “Orbán ‘primitív’ plakátháborúja” címmel megjelent cikke úgy fogalmaz: a miniszterelnök a menekültek ellen uszíttat, miközben azt fontolgatja, hogy lezárja a szerb határt. Az akciót a Fidesz-kormány éceszgéberei találták ki. A kampány az erősen

vitatott nemzeti konzultáció része. A cél pedig az, hogy a hatalom legitimitást kapjon a bevándorlási törvények megszigorításához.

Sok magyart dühít azonban, hogy a kérdések nagy része manipulatív. És közben nyilvánvalóan nem számít, hogy a Fidesz által felkarolt témáknak nem sok közük van a valósághoz, hiszen Magyarország pl. nem célpont a bevándorlók számára.

Forrás:168 óra.hu

Vissza...