Szeretetföldből „Suttyóland”?

2015-09-28 18:01:05

Veszprémben is terjed a sötétség?

Nem is olyan régen a Szeretetföld című film egyes jeleneteit forgatták Veszprémben. Az elmúlt napokban az egyik ismerősöm szerint viszont nem filmesek, hanem az élet „forgatott” a magyar valóságról. Ennek a címe akár Suttyóföld is lehetne.

Nem hinném el, ha nem a megyei napilapban olvastam volna. Annak járt utána az újságíró, mi okozta a megyeszékhelyen az egyik nagy közösségi oldalon is szárnyra kelt hisztériát. Szombaton egyre többen riogatták egymást azzal, hogy migránsokat láttak a városban. A szombati plázázás közben egyesek gyanús alakokat véltek a Balaton Pláza padjain pihentükben felfedezni. Vélhetően azokat gondolták gazdasági menekülteknek, akiket én is láttam belvárosi sétám során, s akik a legkorszerűbb fényképezőgépekkel szelfit készítettek magukról a „Három Grácia” társaságában. Felhőtlenül jókedvűek voltak, bár láthatóan nem örültek a korán jött és igen zord őszi időnek.

Lám, mennyire jól működik a kormánypropaganda. Egyre többen rezzennek össze, ha látnak egy a bőrszínüktől eltérő bőrszínű embert. Őszintén remélem, nem hülyül meg ez a társadalom teljesen. Jelenleg sajnos a legjobb úton van az ország ebbe az irányba. Az hagyján, hogy a határ közelében már mindenki mindenkit figyel! S ha a szomszédhoz külföldiek jönnek, már rohannak is az önkéntes „szemek és fülek” jelentést tenni a hatóságnak. Azt is nehéz eldönteni, sírjon, vagy nevessen az ember, amikor a vidékre rendelt és színes öltözékben méricskélő emberek a közmunkásokat meglátva, a közmunkások meg a mérnököket észrevéve ugráltak ki a kukoricásból, majd be a kukoricásba, nehogy lerohanják őket az „új honfoglalók”.

Veszprém közelében hadgyakorlat van. Közel kétezren vesznek részt a „Bátor Harcosok” nevet viselő hadgyakorlaton. Mivel a hadgyakorlatok eltartanak október 21-ig, félő hogy a következő hétvégén is sokan vélik látni majd a „migránsokat”. Ha az idegenek látványától azonnal pánikba esők véletlenül tudnak az anyanyelvükön kívül angolul is, akkor azt javaslom, inkább álljanak szóba a messziről jött emberekkel. Talán tanulhatnának tőlük ezt-azt. Az ugyanis igazán kínos lenne, ha rendőrt hívnának a Columbiából, Mexikóból, Pittsburgből vagy éppen New Yorkból idelátogató katonákra.

 

Vissza...