Miért nem tagadja Orbán Viktor, hogy ügynök volt?

2015-03-09 17:43:58

Olyan egyszerű lenne azt mondani: nem jelentettem soha, senkiről. Háromszor futott neki a kormány és annak feje, hogy reagáljon Simicska Lajos tegnapi kijelentéseire, mármint hogy Orbán jelentett róla a katonaságban.

Először a Miniszterelnökség reagált a Simicska-interjút közlő Mandinernek, de semmi újat nem mondtak, mindössze elküldték azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Orbánt egyszer sikertelenül próbálták beszervezni. De hogy mi történt később, arról nem mondanak semmit.

Ahogy nem mondott semmit a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan sem, aki a hvg.hu kérdésére ennyit írt: "Ez politikai csinn-bumm cirkusz, nem foglalkozunk vele, tesszük a dolgunkat."

Majd a Hír24 magát a miniszterelnököt bírta szóra, aki imígyen szóla: "A tények magukért beszélnek, és minden információ elérhető. Javaslom, hogy azokat tanulmányozzák. Az ügyről pedig az a véleményem, hogy sajnálatos dolognak tartom, hogy a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit. Egyébként ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét."

Simicska Lajosnak nehezen hiszünk el bármit is, de ezek után mégis csak az a kérdés birizgálja az agyunkat, hogy vajon miért nem bírta se a hivatal, se a sajtófőnök, se maga az érintett megformálni azt az egyszerű mondatot, hogy: Orbán Viktor nem volt ügynök, soha nem jelentett senkiről.

Forrás: Villámnarancs

Vissza...