A Fidesz bojkottálja a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t

2015-03-17 18:15:54

Miután Kövér László ellenzéki médiának nyilvánította a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót, Rogán Antal a Fidesz–KDNP frakcióülésén arra intette képviselőtársait, hogy a továbbiakban ne nyilatkozzanak a fenti médiumoknak – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, aki ezt megszegi, az teljesen kiírja magát a pártból.

A Fidesz-frakcióülésen felmerült, hogy a bojkott kiterjed-e az ATV-re, de az ellenzéki média egyelőre nem került tiltólistára. A Magyar Nemzet úgy tudja, az is szóba jött, hogy nyíltan be kellene jelenteni az információs blokkot, de ezt elvetették, mert "nem lenne diplomatikus", illetve "e nélkül is mindenki tudja a dolgát". Aki mégis nyilatkozik a Simicska-érdekeltségű médiának, az azt kockáztatja, hogy teljesen kiírja magát a politikai pártból.

Ăšj csatorna kell a Fidesznek

Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt arról, hogy a Magyar Nemzet és a Hír Televízió nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként, ahonnan támogatást nem, ellenben támadást, indokolatlan bírálatot bármikor kaphatnak. A házelnök szerint erre fel kell készíteni híveiket, és új csatornákat kell találniuk, hogy üzeneteiket, érveiket eljuttathassák a választóikhoz.

Totális médiaháború

Simicska Lajos február elején beszélt arról, hogy totális médiaháborút hozhat, ha a kormány valóban bevezeti az ötszázalékos reklámadót az RTL-lel való békülés érdekében. Ez az 5 százalékos adó számítások szerint megötszörözné Simicska birodalmának a fizetési kötelezettségeit. Ezt követően lelkiismereti okokra hivatkozva lemondott a Simicska-médiabirodalom hat vezetője, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője és a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. Simicskát meglepte a vezetők távozása, majd indulatos és obszcén kifejezésekkel illette Orbán Viktor és a kormányt.

Simicska Lajos később az Origónak azt mondta, ez a háború mégsem a pénzről, hanem az elvekről szól. Orbán Viktornak szerinte csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő nem hagyja, háborúzik, bár még nem tudja, melyik fél megy tönkre előbb a harcban.

A Nap-kelte sorsán a kormánypárti sajtó

A Fidesz nem először hirdetett bojkottot neki nem tetsző médium ellen. 2006 őszén fideszes és KDNP-s politikusok a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorát bojkottálták, és csak három év múlva, 2009-ben, a Nap-kelte helyén indított Ma reggel című műsorban nyilatkozott újra kormánypárti politikus, a KDNP-s Semjén Zsolt.

Forrás: Origo.hu

Vissza...