Harcoljunk a korrupciĂł ellen

2015-03-10 18:00:36

A február 22-i időközi országgyűlési választás előtti napokban Juhász Péter azzal igyekezett segítségére lenni a Fidesz jelöltjét végül is legyőzni képes veszprémi jelöltnek, hogy Mihalovics Péter vagyonosodási ügyét a nyilvánosság elé tárta. A megyei napilap akármennyire is igyekezett, valahogy mégis képtelen volt átvenni az ezzel kapcsolatos híreket. Pedig –ha nem is MTI hírként, de- jelentek meg erről bőségesen információk.

Ezt az ATV.hu-n is közölt hír Kész Zoltán is átvette és megosztotta a Facebook oldalán.

Kíváncsi voltam, hogy a megyei napilap miként foglalkozott ezzel a hírrel. Meglepett, hogy csupán Kész kampányának részeként. Rákérdeztek egy sajtótájékoztatón erre. Kész Zoltán annyit mondott: hallott Mihalovics Péter most napvilágot látott gazdagodásáról, de nem ismeri a konkrét ügyet. A korrupció minden formája ellen fel kíván lépni, ahogy ezt a programjában deklarálta is.

Szuper! Itt az alkalom. Most, hogy képviselő lett, ennek semmi akadálya.

A honlapomon két éve foglalkoztam a balatonfüredi vitorláskikötő bérbeadásának furcsa körülményeivel. Szívesen átadom az ügyben keletkező iratokat, ugyanis feljelentést tettem az ügyben a nyomozó hatóságnál hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. S úgy jártam, akár most a belvárosi ügyekben Juhász. Az ügy kivizsgálása el sem kezdődhetett, mert elutasították a vizsgálatot, s mert a határozat szerint az ügynek nem vagyok sértettje, ezért panasszal sem élhettem. (Nem igazán értem, ha a közpénzt védem, akkor miért nem vagyok az ügynek sértettje.)

Ajánlom az alábbi linkeken elérhető tudósítások újraolvasását. Itt minden szereplője és felgöngyölítésre váró „fonala” megtalálható az ügynek. Az is, akinek nemrégiben egy friss ingatlanvásárlási ügyét tárta fel Juhász Péter. Egy olyan fiatalemberét, aki mindössze egy cikluson át volt csak parlamenti képviselő mégis sikerült jelentős összegeket „megtakarítania”.  No, egészen bizonyosan nem a trafikpályázatok elbírálásából, amit szigorúan szabadidejében végzett. Az Új nemzedék program miniszteri biztosaként Zánkán végezhetett olyan feladatokat, vagy most a Bakony- Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként, ami kimagasló jövedelemhez juttatta? Esetleg abban reménykedhetünk, hogy érdemi információkkal tudja segíteni a tájékozódást Siklódi Levente, a zánkai centrum ügyvezető igazgatója, aki frakciótársa is volt Mihalovics Péternek Veszprémben az előző önkormányzati ciklusban?

http://vehir.hu/cikk/22458-telen-nyaron-zanka

http://nol.hu/gazdasag/furedi_part__kormanyzati_ujratervezes-1385641

http://veol.hu/hirek/uj-korszak-kezdodott-elettel-es-tudassal-telhet-meg-a-volt-uttorovaros-1291216

 

Vissza...