Az alelnök (a veszprémi „kóborkutya”) bedobta a törölközőt

2015-06-29 18:43:02

A legutóbbi veszprémi közgyűlésen apró és a jelenlévőknek bizonyára sokáig „emlékezetes” megszólalással dobva fel a „nagyérdeműt”, mondott le a Tulajdonosi Bizottság alelnöke.

Az előterjesztések között csendesen bújt meg az a rövidke „ismertető”, amelyből az derült ki az anyag áttanulmányozója számára, hogy Stigelmaier Józsefné, a Fidesz önkormányzati képviselője, a Tulajdonosi Bizottság alelnöke alelnöki posztjáról június 1-jével lemondott.

Az előterjesztésre többen már régóta „izgatottan” vártunk. 2015 áprilisában a bizottsági ülést nem a szokásos csütörtöki napon, hanem pénteken tartották meg. A folyosói pletykák szerint erre azért volt szükség, mert a Tulajdonosi Bizottság Elnöke csak péntekre ért haza Izraelből, ahová az önkormányzati delegáció tagjaként utazott el pár munkanapra. S nem lett volna abból persze semmi probléma, ha az elnök hiányzik egy bizottsági ülésről, hiszen a határozatképesség és a Fidesz többsége bőven megvan az elnök jelenléte nélkül is. Igen ám, de az ülést levezetni nem „gyerekjáték”. Még akkor sem, ha gondos előkészítéssel olyan sillabusz készül, amit csak figyelmesen végig kell olvasni és ennek a „sorvezetőnek” a segítségével simán levezethető (akár egy érettségivel is) a bizottsági ülés. A folyosói pletykák szerint az ülés vezetésének a kínálkozó lehetősége nem hozta lázba a legnagyobb veszprémi balhékoordinátort. Írtam már róla, ha utcára kellett menni egy kis ordibálás "összehozása" érdekében, vagy táblával a nyakban, az alelnök asszonynak ez nem okozott egy percnyi dilemmát sem és ment gondolkodás nélkül teljesíteni a feladatot. Most viszont megijedt a rossz nyelvek szerint ettől az intellektuális kihívástól. S érezhette ő ezt valahol legbelül, ezek után blamázs helyzet tovább ücsörögni és várni a szavazás lehetőségét a Fidesz érdekei szem előtt tartása mellett alelnöki pozícióban. Képviselő tagként ez nyilván nem olyan nagy lelki teher, kevésbé kínos érzés az alkalmatlanság nyomasztó terhe.

A közgyűlésen nem bírtam megállni és rákérdeztem, mi az oka a lemondásnak. Mégse a folyosói pletykák legyenek az "egyetlen" forrás, a változást értelmező fontos információ. S hátha az alelnök asszony mond valami jobbat, olyat, ami érthetővé teszi távozását erről a megtisztelő és fontos posztról. A Tulajdonosi Bizottság elnöke (Czaun János) úgy érezte, menteni kell valamennyire a helyzetet és az egekig magasztalta küzdőtársát, akivel vállvetve harcolnak a mindennapokban azért, hogy a város minden tulajdona megfelelően legyen gondozva, kezelve. Először arról beszélt már vagy kilenc éve teljesítenek együtt a nehéz helyzetekben. Aztán rájöhetett, 9 éve az alelnök asszony még képviselő sem volt, igaz külső szakértőként már végzett „munkát” a Szociális és Egészségügyi Bizottságban. Gyorsan módosította is 6 évre együtt munkálkodásuk időtartamát. Utána számolva 5 év sem telt el még persze 2010 októbere óta, amikor is Stigelmaiernéből alelnök asszony lett a Tulajdonosi Bizottságban. S bizonyára az előző 4 évben végzett kimagasló tevékenysége vezetett oda, hogy a 2014 évi választásokon a bíróság döntése alapján mégis képviselővé váló Stigelmaierné ismét betöltheti ezt a „magas” pozíciót. Némi unszolásra megszólalt ő is, s bölcsen és tömören az alábbiakat válaszolta. Azt sem indokolta meg annak idején, miért is vállalta el a felkérést az alelnöki pozíció betöltésére, így most azt sem fogja, mi az oka lemondásának. Azt hiszem szegényebb lett Veszprém Judit asszony lemondása miatt, s bizonyára akkor is „szegényebb” lenne mindenki, ha legalább az én blogomon ezt a hírt meg nem tudja. Ne tessék arra számítani, hogy máshol ez a fontos változás megjelenik bármi módon is interpretálva azt.

 

Vissza...