Goodfriend Szent István intelmeivel reagált Orbán bevándorlós nyilatkozatára

2015-01-12 18:36:28

Ebéd közben az amerikai ügyvivő Szent István Intelmeiről beszélgetett, amelyben az államalapító egyebek mellett azt írja: "Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny." Orbán Viktor vasárnap azt mondta, a gazdasági bevándorlás rossz dolog, csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre.Szent István intelmeit tette közzé Twitter-oldalán André Goodfriend, az amerikai nagykövetség budapesti ügyvivője hétfőn.

"Ebéd közben – írta Goodfriend – sok más mellett Szent István azon Intelméről beszélgettünk, amelyben a sokféleséget dicsérte."

 

Az ügyvivő által belinkelt Intelmek hatodik pontja a külföldiek befogadásáról és a telepesek ellátásáról szól. "A telepesek különböző országokból jönnek, tehát különböző nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát. Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny" – írta az államalapító.

Goodfriend emellett hivatkozott II. János Pál pápa magyaroknak írt levelére is, amelyet az egyházfő 2000 augusztusában, a millennium alkalmából írt.Bár André Goodfriend nem nevesíti, alapos okunk van feltételezni, hogy az ügyvivő Orbán Viktor vasárnapi nyilatkozatára is reagál, amelyben a miniszterelnök azt mondta, szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani. "A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont" – mondta nem sokkal az után, hogy Párizsban sok más európai vezető társaságában részt vett az óriási terrorizmusellenes meneten.

Forrás: HVG.hu

Vissza...