Demokráciadeficit

2015-07-26 18:01:39

Napról-napra nő nálunk (Veszprémben) is a demokráciadeficit. Nekem most került a postaládámba az évi 25 millió Ft közpénzzel támogatott hetilap. Egyre inkább látom, hogy ez a közpénz valójában arra kerül felhasználásra, hogy Veszprém lakosságát megfosszák a hiteles tájékoztatástól. Olyan tudósítások jelennek meg az ellenzéki sajtótájékoztatókról, amelyekben már azok tartalmát is megváltoztatják.

Leginkább azzal, hogy a kritikus megnyilvánulásokat egyszerűen nem írják meg, illetve újraértelmezik, a hatalom számára elfogadhatóvá, kedvező kicsengésűvé formálják a kritikát. S így még azt is lehet mondani, nincs itt baj, hiszen működik a demokrácia.
Nos, az Intézményi Szolgáltató Szervezetben zajló dolgokkal kapcsolatosan - amelyeket a belső ellenőri jelentésből tudunk- nagyon keményen fogalmaztunk. Felvetettük, hogy fegyelmit kellene indítani az igazgatójával szemben, s azt is, hogy korrupciógyanús ügyleteket sejtünk, a hűtlen kezelés gyanúja is felmerül. A Kabóca Bábszínházban 6 éve zajló sikkasztást is csak azért hoztuk a sajtó elé, mert egyrészt közel 5 hónapja ezt is titkolják, másrészt, hogy jelezzük vele, ott az intézményvezető felelőssége is előkerült, bár kisebb súlyú az ügy, mint ami az Intézményi Szolgáltatónál történik.
Az ISZSZ vezetője pedig úgy tűnik, totális védelem alatt áll. Nem szólal meg sem a területért felelős alpolgármester (Némedi Lajos), sem a polgármester (Porga Gyula) ezekben az ügyekben. Pedig a sajtónak is meg kellett volna már szólaltatni őket, ha normális módon működne még a média. Ellenben nagy terjedelemben lehozzák- az ingyenes hetilap is- az intézményvezető nevetséges közleményeit, ami nem szól másról, mint a tájékozatlan emberek megtévesztéséről. Sokakat vezetnek az orruknál fogva és az a döbbenetes, hogy ezek a megvezetett emberek még csak észlelni sem képesek ezt.

 

Vissza...