Harapófogóban a veszprémi kézilabda?

2015-12-20 06:36:26

Miközben az egykor volt Építők több évtizede tartó sikereinek újabb hullámhegye formálódik, a csapat hátterében a „pénzszerzők” között ádáz csata dúl. Ennek volt egyik intő jele, hogy a csapat egykor volt klasszisát, Horváth Gábort botrányos körülmények között távolították el a Flensburg elleni összecsapás előtt az Arénából. A mélyben persze régebb óta tart a harc. Mióta a kormányfő és egykori jobb keze, Simicska között gigászi küzdelem dúl, a veszprémi kézilabda pénzügyi hátterét biztosító szponzorok is aggasztóan nagy mozgásban vannak.

Nemrég távozott a klubtól Fonyó Károly, aki Simicska harcostársa a kormány elleni ütközetben, és akinek a személye leginkább most, a TV2 Andy Vajna elöli megvásárlási kísérlete során vált közismertté.

Mindez persze semmi ahhoz képest, ami a múlt héten megtartott Fidesz kongresszus után zúdult a hírfogyasztó társadalomra. Kövér László nem éppen nőbarát kijelentése, mely szerint „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”, Kovács Ákos művész „úr” is alaposan belecsapott a lecsóba. Ákosnak az alábbi beszélgetésrészlete váltott ki akkora visszhangot, hogy most hónapokra lesz kénytelen elvonulni a világ szeme elől.

„A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak - én így érzem.

Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?

Á: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni.

R: A kettő kizárja egymást?

Á: Nagyon úgy tűnik, igen. Hogy leszel anya, hogy töltesz a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nem tudom ki vagy, nem tom hány forintért.”

A kormányfő és kormánya persze nem normális reakciónak, hanem a szólásszabadság megnyirbálásának érzékeli, hogy a Telekom felbontotta Ákossal a szerződését üzleti érdekei féltése és szerintem jogos felháborodása miatt.

Miért érdekes a veszprémi kézilabda szempontjából mindez? Mert éppen egy Telekomos vezérrel tervezte Veszprém betölteni a nemrég kiüresített vezetői posztot.

No, most hogy áll a bál a Telekom és a kormány között, tegnap a választás mégiscsak megtörtént. S ami ennél is aggasztóbb az az, hogy a csapat körül ott nyüzsög másodsoros Fideszes politikusokból egy egész siserehad. Ahogyan arról az MTI is tudósít, Várpalota és Veszprém Fideszes polgármestere mellett ott van a csapat körül a veszprémi testület volt Fideszes frakcióvezetője, aki Budán 100 milliós villát tudott venni magának az iskolapad után alig egy évtizede tartó politikai tevékenységének (is) köszönhetően, s ott van a mai testület Fideszes frakcióvezetője is, aki szintén annyit érthet a kézilabdához, hogy volt már kézilabdameccsen. A hab a tortán, minden bizonnyal Várhegyi Attila.

Íme, az MTI hír:

A megüresedett elnöki posztot – amint arról a klub közleményben tájékoztatta az MTI-t – Szabó János, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese tölti be. A szombati rendkívüli közgyűlés döntése nyomán bekerült az elnökségbe Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya. Társelnökként továbbra is Kálomista Gábor tevékenykedik majd, az új főtitkár Fazekas Zsolt lett. Az elnökség tagjai még Eppel János, Erdei Tamás, Csermely Péter, Hajnal Csaba és Csoknyai István.

A klub tulajdonában lévő és a csapatot működtető Veszprémi Kézilabda Zrt.-ben is történtek változások. A felügyelőbizottságba beválasztották az új elnököt, Szabó Jánost, továbbá Talabér Mártát és a veszprémi önkormányzat részéről Porga Gyula polgármestert. Mivel Veszprém önkormányzata a gazdasági társaság tízszázalékos tulajdonosává válik, a közgyűlés létrehozta a részvénytársaság igazgatóságát is. Az ötfős igazgatóság tagja Óvádi Péter, Kálomista Gábor vezérigazgató, Mihalovits Péter, Lakatos Antal és Várhegyi Attila. A legeredményesebb magyar kézilabdaklub célja változatlan: megnyerni a magyar bajnokságot és kupát, valamint a SEHA-ligát, továbbá bejutni a BL négyes kölni döntőjébe.

 

 

Vissza...