Az uszoda nagy szerencse, ne rontsuk el!

2015-04-15 20:27:13

A Demokraták Veszprémért frakciója is örülne az uszodának – ha az a Veszprém Arénához hasonlóan gondos tervezés és előkészítés után valósul meg. A frakció szerda délutáni sajtótájékoztatóján Katanics Sándor kifejtette: a kormányhatározatban március 31-ét jelölték meg határidőként a megvalósítási tanulmány benyújtására. Amikor a közgyűlésen kérdést tett fel ezzel kapcsolatban, Némedi Lajos 15 napon belül ígért választ.

Ez meg is érkezezett, azonban – ahogy Katanics fogalmazott – hihetetlenül információszegény az anyag. A demokrata politikus kifejtette: félmillió forintért közel 28 ezer háztartásba juttatták el a kérdőíveket, amelyekből 1948 érkezett vissza – ez a választópolgárok alig hét százaléka. Ez alapján állítja az alpolgármester, hogy a város mindenképpen uszodát szeretne, és csak annak helyét illetően van vita. Katanics szerint az egyeztetés csak a kampány része volt, a választások után érezhetően visszaesett a kezdeti lendület.

Ha már van olyan szerencsénk, hogy a kormány 4 milliárd forintért építene sportuszodát a városban, akkor ezt a lehetőséget illene komolyan venni, és olyan megalapozott munkát végezni, mint ami az Aréna előkészítését jellemezte – tette hozzá a politikus, megjegyezve: fel kellene mérni azt is, hogy a sokak által vágyott strandra mekkora valós igény van, belefér-e a koncepcióba?Hartmann Ferenc kifejtette: az Aréna megépítése előtt több terv is készült – most is egy szakmailag megalapozott megvalósíthatósági tanulmányra lenne szükség. Nemcsak az építkezésre, hanem a későbbi működtetésre vonatkozóan is pontos számokat kellene ismernünk, mielőtt belevágunk a projektbe.

Amennyiben ezek a feltételek megvalósulnak, a Demokraták Veszprémért frakciója támogatni fogja az uszodaépítést.

Forrás: Vehir.hu

Vissza...