Egy volt közmunkás viszi el a Quaestor-balhét?

2015-03-24 19:22:42

Talán a nyolc általánost sem végezte el az a 38 éves tápiósági férfi, aki egy héttel ezelőtt a Quaestor vezérigazgatója lett – írta meg a 444.hu. A falubeliek meglepődéssel hallották, hogy az eddigi életében jórészt munkanélküli férfi vezérigazgató lett egy százmilliárdokat kezelő pénzügyi cégnél. A Párbeszéd Magyarországért szerint az MNB egyes tisztségviselőinek a saját vagyonukkal kellene felelniük az ügyért. Az MNB gyanúja szerint 150 milliárd forint értékben adtak ki fiktív kötvényeket a Quaestor cégcsoportnál.

Ha iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az új vezérigazgató felelőssége lesz. A tápiósági férfi előtt Tarsoly Csaba és a családja vezette a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t. A furcsa vezetőváltás ellenére Tarsoly Csabát a 444.hu szerint még ki sem hallgatta a rendőrség.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egy lichensteini cég tulajdonában volt, míg március 16-án a Quaestor csoport kötvénykibocsájtásokat végző kft-je, a Quaestor Financial Hrurira lett a többségi tulajdonos a cégben. Annak ellenére, hogy utóbbi cég korábban, március 8-án öncsődöt jelentett (ráadásul a tulajdonosa maga a nagyvállalat) – tudta meg a 444.hu.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő szerint a Quaestor a Magyar Nemzeti Bank tudtával és engedélyével, vélhetően illegálisan bocsátott ki 150 milliárd forint értékben kötvényt. Ezért a Párbeszéd Magyarországért módosító törvényjavaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezi, hogy a károsultak polgári jogi igényének érvényesíthetősége érdekében a csődöt mondott pénzügyi felügyelet felelős MNB-tisztségviselőinek vagyonát is zár alá vehessék és a károsultak kárpótlására fordíthassák.

Forrás: 168ora.hu

 

Vissza...