Kétharmados szavazás: a Jobbik szerint fenyegetések miatt nem szavazott ma képviselőjük

2015-03-03 18:43:12

Nincs semmilyen együttműködés a Fidesz és a Jobbik között – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, közölve: Apáti István azért nem vett részt a keddi parlamenti szavazásokon, mert halálos fenyegetéseket kapott a "helyi cigánymaffia" tagjaitól, ezért családjával maradt.

Bár a február 22-i időközi választáson elszenvedett vereséggel a kormánypártok kétharmados többsége elolvadt, kedden mégis át tudott menni egy olyan törvénymódosító javaslat a parlamenten, amelynek megszavazásához a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges, mivel a jobbikos Apáti István nem volt jelen a szavazáson. A baloldali pártok Apáti István távollétével magyarázták a kétharmados kormányzati előterjesztés elfogadását, a jobbikos szóvivő azonban visszautasította, hogy egyezséget kötöttek volna a kormánypárttal. Nincs megvásárlás vagy háttéralku – szögezte le a szóvivő.

Képviselőjük, Apáti István távolmaradását azzal indokolta, hogy ő és családja a hétvégén halálos fenyegetéseket kapott a "helyi cigánymaffia" tagjaitól, és tekintettel arra, hogy néhány hónapos gyermeke van, ezekben a napokban otthon maradt a családjával. A politikus hétfőn feljelentést tett és vállalja a következményeket, ha a frakció szankcionálja a hiányzást – mondta a szóvivő.

A jobbikos politikus a "baloldali hisztériázóktól" azt kérte, számoljanak el, hány és milyen esetekben szavaztak együtt az országot tönkretevő stratégiai ügyekben. Bírálta, hogy bármilyen magánéleti helyzet adódik egy párt életében, a baloldal kizárólag a politikai haszonszerzést nézi.

Forrás: HVG.hu

Vissza...