Megemlékezés Veszprémben a veszprémiek tudta nélkül

2015-11-15 14:57:52

Nincs harag a szívemben. Nincs, csak némi bánat. Nem értem mi az oka, hogy Veszprémben felelős vezetők így szerveznek meg egy megemlékezést, egy gyertyagyújtást a péntek este Párizsban zajló brutális, aljas mészárlás áldozataira emlékezve.

Ami Párizsban történt, személy szerint engem is érint. Alig aludtam péntekről szombatra virradóra, mert folyamatosan a híreket figyeltem. Már péntek este fél tizenegykor megkaptam az első riasztó információkat és hajnalban azok között voltam, akik nagyon várták az első híradásokat. Az egész szombat nyugtalanságban telt. S folyamatosan azon is járt a fejem, vajon Veszprémben felfogták, mi történik? Eljutottak hozzájuk is a pápa szavai, mely szerint már zajlik a 3. világháború? Szerintem igaza van a katolikus egyház fejének.

Gyurcsány Ferenc is világossá tette (csak rá sem figyelnek sajnos, a balliberális média munkatársai sem), hogy ami tegnap történt, az Európa szeptember 11-éje. Csak nálunk ezután ezt a felismerést november 13-án fogják évről-évre imák közt elrebegni. Sajnos szinte biztos, hogy hamarosan bekövetkeznek újabb véres és sok áldozatot követelő gyilkos merényletek. Nem feltétlenül Párizsban. Nálunk talán kicsit nagyobb a biztonság. No, nem a kerítés felhúzása miatt. Sokkal inkább azért, mert a mi politikai vezetésünk már régóta az egység megbontásán fáradozik és a liberalizmus ellen harcol. Ezek a célok pedig ott vannak az ISIS céljai között is és miért pont azokon ütnének újra, akik segítik őket vagy tudatlanul, vagy ostobaságukban némileg még tudatosan is a céljaik megvalósításában?

Porga Gyula - az egyik legnagyobb közösségi oldalon - szombaton 17 óra körül tartotta jónak meghirdetni, hogy szombat este 7-kor a Városháza előtt megemlékezés lesz a párizsi áldozatokra. Onnan tudom, hogy ekkor, mert sajnos csak ma reggel 9 órakor vettem észre a hírt, de a meghirdetési időt a portál egy ideig órára pontosan jól követhető módon rögzíti.

Arra volt elég a szűk két óra, hogy a Fidesz önkormányzati képviselői, a helyi sajtó munkatársai és néhány családtag értesüljenek erről és odamenjenek a valójában Fidesz által felállítatott Trianoni emlékhely közelébe „egyenmécseseket” gyújtani. Nem akarok a gyászában senkit megsérteni, de az, hogy a meggyújtott mécsesek is mind ugyanolyan méretűek, színűek voltak is azt jelzi, még arra sem volt idő, hogy a „meghívottak” saját mécseseket hozzanak magukkal. Miért fél ennyire a Fidesz attól, hogy a veszprémiek is odamenjenek egy ilyen alkalommal és –bár ez bizonyára sokaknak nem öröm- mégis velük együtt gyújtsák meg a bajban a vigasz fényeit?

Nem akarok jó jósnak bizonyulni, de attól tartok Veszprémben szükség lesz - egy központi helyen - a mindenki keresztjének a felállítására. (Vagy a Szent Mihály Bazilika előtti Szentháromság-szobornál találkozzunk?) Félő, hogy hamarosan ismét gyújthatunk ugyanis gyertyát az értelmetlenül lemészárolt embertársainkra emlékezve.

Remélem azzal nem késnek el, amit hétfőre kértek a párizsiak, a franciák tőlünk. Érdemes lenne a polgármesternek reggel írni a városban működő intézmények számára egy körlevelet. S arra kérni az ott dolgozókat, figyeljenek arra, hogy hétfőn délben egy percre álljon meg az élet. S néma gyászban gondoljunk mindazokra, akik 72 órával ezelőtt még olyan létezőek voltak, mint mi. Ma pedig a szeretteik számára csak a betöltetlen űr maradt utánuk.

 

Vissza...