Utáljuk egymást gyerekek? (Az írás a nyugalom megzavarására alkalmas mondatokat is tartalmaz!)

2015-08-16 09:05:05

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy kormányprogrammá vált mára az utálatkeltés és az ország polgárai egymásnak ugrasztása. Nem sorolom hosszasan az elmúlt hónapok példáit, tuti, hogy mindenki tud felsorolni párat. Ha csak a zsilettpengés kerítésépítésre gondolunk a szerb határon, az már bőven elég. Az utálatkeltés nyomában ott lohol a gyűlölködés.

Az, hogy az egymásnak ugrasztás mennyire vált gyakorlattá, arra jó példa a Veszprémben az adófizetők évi 25 milliójából ingyenesen működő hetilapban közölt e hétvégi glossza. Úgy kívánnak nekünk még erre a várhatóan sok napsütést és némi vihart is magába foglaló hétvégére jó étvágyat, hogy azt sugallják közben, van miért utálni a minket mindig kifosztani kész Balaton parti halsütödéseket. Mert ugye ezek a harácsgyanús gyorssütödék pofátlan módon nyomják elénk a brazil csirkét és az argentin hekket.

Felkészült újságíró megírja nekünk, hogy ha nem tudnánk, a hekk tömege sütés hatására nem csökken, hanem pár grammal nő. A jó magyar keszeggel ilyesmi nem fordulhat elő. S írja is már rögvest utána, „nem csoda hát, hogy a büfések (a hekket) előnyben részesítik már évek óta.”

Ezek után kívánkozik ki az emberből, ami az őszödi beszéd részeként is elhangzott. „Egy lósz@rt mama!” Pontosabban ezúttal: Egy lósz@rt szerkesztőkém! A miniszterelnök ezt a csúnyaságot azért mondta (példabeszéde szerint) az édesanyjának, mert Katus azt állította neki, hogy tapasztalata szerint javult az egészségügyi alapellátás helyzete. Feri a vulgáris kifejezést azért is használta, mert szerinte meg csak felismerték a mama nevét. Aztán mégse lett vizitdíj („forradalom” majdnem), mert az Őszödön mondottak zárt körben hangzottak el, a népszavazást megelőzően meg találtak a Fideszes politikusok más bejátszani valót a Kossuth rádióba az elhangzottakból, amivel lehetett alapjaiban elsöpörni a készülő reformokat. Most bezzeg működnek, nem?

No, de visszatérve az argentin hekkre, azért sütik ezt a sütödékben Szerkesztőkém, mert a magyar keszegek nem túl szaporák a Balatonban. Meg szálkásabbak, a fenébe is! S olcsóbb és könnyebb beszerezni a mélyhűtve két évig is eltartható hekket a tengeren túlról. Egyébként is az átlag magyar a 70 –es évek óta ezt keresi, ezt eszi, s bizony nem tengeri csukának, hanem balatoni halnak gondolja. Aki eljut a magyar tengerhez és van még némi Erzsébet utalvány a zsebében, az ilyesmit kér a tányérjába némi sorbaállás után.

Az a 4, 4 és fél millió magyar szerencsétlen, akinek egy jó része az elmúlt pár évben vált nyomorultul szegénnyé, többek között, mert megvonták tőle a szociális juttatásokat és nyomorék létére is munkaképesnek nyilvánították, közmunkát sem kapnak, mert nem a rendszer hívei, az nem jut a Balatonhoz sem el. Talán tessék legközelebb erről írni glosszát Szerkesztőkém és ne kiszolgálni ezt a fasizálódást elősegítő hatalmat (jó pénzért), mert előbb utóbb a választók szemébe kell majd nézni, még Önnek is.

 

Vissza...