Súlyosan demagógra sikerült a nemzeti konzultáció 12 kérdése

2015-04-24 19:12:51

Kikerültek a kormany.hu-ra a bevándorlásügyi nemzeti konzultáció kérdései, és mondhatni, a kormány nem bíz túl sokat a véletlenre. Vigyázat, súlyosan demagóg kontent! Kovács Zoltán a konzultációról tartott korábbi sajtótájékoztatón kiemelte, a kormánynak határozott álláspontja van, de szeretné megszondáztatni a népet is, hogy a keményen dolgozó társadalom véleményével összhangban alakítsa ki véleményét – a kérdések valamennyire tükrözik a téma orbáni megközelítését:

- Sokféle véleményt lehet hallani az erősödő terrorcselekményekkel kapcsolatban. Ön mennyire tartja fontosnak a terrorizmus térnyerését (a franciaországi vérengzés, az ISIS riasztó cselekményei) a saját élete szempontjából?

- Ön szerint az elkövetkező években lehet-e terrorcselekmény célpontja Magyarország?

- Vannak, akik szerint a Brüsszel által rosszul kezelt bevándorlás összefüggésben van a terrorizmus térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?

- Tudta-e Ön, hogy a megélhetési bevándorlók törvénytelenül lépik át a magyar határt és az elmúlt időszakban hússzorosára nőt a bevándorlók száma Magyarországon?

- Sokféle véleményt hallani a bevándorlás kérdésével kapcsolatban. Vannak, akik szerint a megélhetési bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését! Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?

- Vannak, akik szerint Brüsszel politikája a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében megbukott és ezért új megközelítésre van szükség ezekben a kérdésekben. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?- Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb bevándorlási szabályozást vezessen be?

- Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy szigorúbb szabályokat vezessen be, ami alapján őrizetbe vehetők a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlók?

- Egyetért-e Ön azzal a véleménnyel, hogy a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlókat a lehető legrövidebb időn belül vissza kell fordítani a saját hazájukba?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a megélhetési bevándorlók, amíg Magyarországon tartózkodnak, saját maguk biztosítsák az ellátási költségeiket?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a bevándorlás elleni küzdelem legjobb eszköze, ha az Európai Unió tagországai segítik azon országok fejlesztését, ahonnan a bevándorlók érkeznek?

- Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?

Termékeny talajra hull az orbáni mag?

"Tragikusan aktuálissá" vált a nemzeti konzultáció februári ötlete, utalt a menekültválságra Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban. 12 kérdést fog feltenni a kormány minden 18 éven felüli magyar állampolgárnak, aminek megfelelően 8 millió levél megy útjára. A posta a leveleket egy bő hónap alatt kézbesíti majd, és 20 napig lehet rájuk válaszolni. A konzultáció 960 millió forintba kerül a keményen dolgozó kisembereknek.2014 végére elsősorban koszovói eredetű menekültek özönlötték el az országot. A menekültek elsősorban tranzitországnak használják Magyarországot, töredékük folyamodik menekültstátuszért, és alig párat fogadnak be. 2013-ban 19 ezer kérelmezőből 360 kapott valamilyen védett státuszt, 2014-ben pedig 42 ezerből 535. A bevándorlókártyát a Fidesz és a Jobbik immár egymásra licitálva játssza ki.

Magyarország úgy bevándorlásellenes, hogy alig élnek nálunk bevándorlók – de ezzel nem vagyunk egyedül. Az Eurobarométer adatai szerint míg itthon a társadalom 67%-a tart az EU-n kívüli bevándorlóktól, a szintén nem célország Litvániában ez a szám 79%, Csehországban pedig 74%. Nőtt a szélsőjobboldali eszmékre való fogékonyság aránya is, az ezt monitorozó DEREX-index Görögországban 2008 és 2011 között duplázódást mért, a legutóbbi adat 32%, vagyis a társadalom harmada hallja meg a kirekesztés és előítéletesség (illetve elitellenesség és jóléti sovinizmus) szirénhangjait. Mindenhol nőtt ez az érték, de míg két bevándorlási célországban alacsonyak az értékek (Svédország: 0,9%, Németország 2%, és itt 2004 óta csökken), Csehországban 8%, Magyarországon pedig 11,7% volt 2011-ben. Vagyis ahol ténylegesen letelepednek a bevándorlók, ott alig mérhető szélsőjobboldali rokonszenv.

Forrás: HVG.hu

Vissza...