Köszönik, de nem küldenek diákokat a budapesti március 15-i ünnepségekre

2015-03-11 20:42:32

A Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákját és egy pedagógusát hívta meg a Klik a budapesti megemlékezésekre, az iskola tantestülete azonban visszautasította a meghívást, mondván: nem támogatják és nem is szervezik meg "a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét".

A Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákja és egy tanára kapott meghívót a Kliktől a március 15-i budapesti megemlékezésekre. A gimnázium tantestülete levélben utasította el a meghívást.

 

Azt írják: az iskola tanárai nem támogatják és nem is szervezik meg "a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét", és elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye. Hozzátették: az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik azt a kérést, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

A gimnázium idén is megemlékezik a nemzeti ünnepről – írták a Klik Ceglédi Tankerülete tanügy-igazgatási referensének, Domokos Mártának címzett levelükben, amiben azt is megjegyzik, hogy a meghívás Fodor Gábor megyeközponti tankerületi igazgató megbízásából történt.

Vissza...