Horvátországban nem értik, mi ellen védekezik Orbán

2015-07-09 06:00:00

Az egyik legnagyobb horvát napilap gyakorlatilag lehülyézte Junckert, amiért nem rendszabályozta meg a magyar miniszterelnököt. Felesleges Orbánnak falat építeni, a menekültek úgyis könnyen átsétálnak rajta – írja a horvát Jutarnji List napilap publicistája. Miljenko Jergovic azt a kérdést is felteszi, hogy mitől védi a magyar miniszterelnök az országot, ha ezeknek az embereknek eszük ágában sincs ott maradni?

„Brüsszel már eldöntötte, hogy Bulgáriának és Magyarországnak nem kell a kvóta szerint menekülteket befogadnia. Bulgáriának a szegénység miatt, de Magyarországnak miért?” – írja Jergovic. „A specifikus politikai berendezkedése miatt, amelyet Orbán maga nevezett illiberális demokráciának?” – kérdezi.

A szerző emlékeztet: Brüsszel szerint a falépítés ugyan nem helyes, de azt mondták: ez nem tartozik az EU hatáskörébe, ez Magyarország belügye. Jergovic szerint az európai politikában azóta nem volt ekkora cinizmus, hogy 1938. szeptember 24-én Daladier francia és Chamberlain brit miniszterelnök aláírták a müncheni egyezményt Hitlerrel. Az újságíró szerint Orbánt természetesen nem lehet összehasonlítani Hitlerrel, „de Junckert a két másik hülyével igen”. Európa lemondott minden felelősségéről és befolyásáról, kivéve azokról, amelyek a bankrendszerek védelmét szavatolják – véli a horvát lap.

Forrás: hir24.hu

 

Vissza...