Nem az akciótervre!

2015-01-04 11:59:54

Lehet, hogy kevés idő telt még el péntek este óta. Az első benyomások alapján most azt látom, Várady és társai az Opera előtti tüntetésen alaposan leszerepeltek. Úgy látszik, nemcsak az én számomra tűnt Várady színpadra lépésekor kissé szánalmas magyarázkodásnak az, amivel kezdte. Történetesen, hogy a sajtó őt minden bizonnyal félreértette és nem akar még pártot létrehozni, no és bocs mindenkitől, hogy még nem indul el a poliwiw, de kér egy kis türelmet január végéig, mert még mindig dolgozik az önszerveződéshez szükséges netes felület létrehozásán.

(Arról már nem is akarok mélyreható gondolatokat megfogalmazni, hogy a szónokok közötti szinkron sem volt tökéletes, finoman fogalmazva sem.)

Bejelentettek egy tüntetést a MostMi-sek február másodikára, mintegy folytatásaként a péntek esti tüntetésnek. Tudom, hétvége van, de eddig a pillanatig a Facén még félezren sem jelentkeztek.

Van egy másik tüntetésszervező csoport, amelyik szerencsére egyre jobban különül el a Váradyék féle MostMi csoportosulástól. (A csoportosulásba Vágó Gábor magyar állampolgárt is beleértve.)

A Százezren az internetadó ellen és a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért csoportok szervezői jó érzékkel február elsejére, vasárnap délutánra a Kossuth térre hirdettek tüntetést. Bár ők is csak második napja reklámozzák magukat a legnagyobb magyarországi közösségi oldalon, náluk az ottlétüket már hat és fél ezer ember tartotta fontosnak eddig jelezni.

Ebből gondolom én, hogy eldőlt a két civil szerveződés között, kik a vonzóbbak és kik ígéretesebbek az Orbán rendszerrel szembeni harcra invitálásban.

Váradyék elszúrták azzal, hogy az elmúlt 25 évet ugyanúgy a célkeresztjükbe vették, mint Orbán korrupt kormányát. Gulyás Balázs és csapata –most úgy tűnik- sokkal megfontoltabbak.

Az a jelölt, aki a Veszprém megyei időközi választáson számít a (baloldali média és a civilek egy részének célpontjává vált és szerintük leszerepelt) demokratikus baloldali pártok tagjainak és szimpatizánsainak a támogatására, az jobb, ha nem keresi Váradyék kegyeit. Konkrétabb leszek, azt gondolom, karakteresebben el kell határolódni mindazoktól, akik úgy gondolják, hogy most új párt, pártok építésére van szükség és ki kell dobni mindent az elmúlt 25 évből. Annak van itt az ideje, hogy 89 után most egy újabb ellenzéki kerekasztalt hozzunk létre, ahová oda ül mindenki. Demokratikus pártok és civilek egyaránt. Mindazok, akik Orbán rendszerének a mielőbbi megbuktatását tartják a legfontosabbnak! Nincs időnk 2018-ig pártokat építeni, építkezni. Már lehet, hogy 2015 végén is más lesz a helyzet. Egészen pontosan, amint életbe lép a Rogán által bejelentett országvédelmi akcióterv, nekünk, demokratáknak annyi. Onnantól kezdve Magyarországon már látszólag sem lesz demokrácia. Az országvédelmi akcióterv elfogadása a diktatúra bevezetésének nyitánya. Aki Orbán rendszerének megbuktatását reméli, az nem mondhatja, hogy Rogán javaslatát támogatja. Az akcióterv tartalma nem ismert. A mögötte rejlő szándék viszont a Napnál világosabb!

Vissza...