Kutyakomédia citromdíjjal

2015-02-01 19:45:36

Az esti órákban hívtak telefonon és elképedve mondták el: a Petőfi Színházban ma a délutáni, 16 órakor kezdődő előadás (Happy Ending) után színpadra invitálták az időközi országgyűlési választáson induló és egészen véletlenül éppen a színházban tartózkodó Fidesz jelöltet, Némedi Lajost. Többen felháborodva vonultak ki a jelöltet megtapsoltató cirkusz miatt a nézőtérről.

Kár volt pedig ennyire sietniük, mert a bennmaradók egyikének élménybeszámolója szerint érdekes közjáték zajlott le. Az előzetes tervek szerint a darab végén a főszereplő Hernádi Judit adott volna át egy a jegybevételből származó összegről (100.000,-) elismervényt a veszprémi Fagyöngy Egyesületnek.  A művésznő a választáshoz kapcsolódó politikai műsorban úgy tűnik nem szívesen vett részt, mert az összeg „átadásakor” végül is más történt. Felment a színpadra a színházigazgató, akit ennyire zavarban még nem láttak. Alig tudott beszélni. A színpadra hívta a képviselőjelölt urat, tévesen "polgármesternek" titulálva. Ezután hangzott el Némedi Lajos "polgármester" úr színházban különösen kínos bakija. Mint mondta: eszébe jutott " Mikszáth Kálmántól: Az ember tragédiája.”  Pedig ez nem az „ember”, hanem az ország tragédiája. A képviselőjelölt részéről meg csak komédia, kutyakomédia, de a javából.

Ma este héttől volt még egy előadás. Vajon Némedi Lajos a vége felé azon is ott lesz véletlenül? S lesz ebből az egészből Veszprém számára is Happy Ending?

A színház honlapján a Facebookos bejegyzésekkel szemben ez a verzió olvasható:

A Happy Ending című zenés játékot tekinthették meg a nézők bérletszünetben és a Vendégjáték bérlet keretében a Veszprémi Petőfi Színházban.
A modern történet rákos betegekről szól, főhőse egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet. A szerep saját életéről, önérzetéről, bátorságáról szól.
A délutáni előadást kedvezményesen nézhették meg a Fagyöngy Egyesület tagjai, valamint sebészek, onkológusok. Előadás után Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes elmondták, támogatják a Fagyöngy Egyesület életét és munkáját. Az előadás bevételéből 100 ezer forintot az egyesületnek ajánlott fel a teátrum, amit Oberfrank Pál nyújtott át Lángné Janni Margitnak. A Fagyöngy Egyesület elnöke a színháznak és a színészeknek is köszönte a produkciót, valamint a mostani és a korábbi támogatást.
Az előadás szereplőit és a nézőket üdvözölte Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, aki megköszönte a színházi élményt. Dráma és komédia, színpad és valóság jellemezte az estet, mondta. Mindenkinek jó egészséget kívánt és azt, hogy a betegségben is legyen ereje küzdeni.

 

Vissza...