Kész Zoltán titkol valamit

2015-11-02 22:05:01

Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Zoltán!

Pár sorban reagálok válaszlevedre, amit természetesen teljes terjedelmében teszek közzé honlapomon. Mivel ismersz jól,- elég régóta ismerjük már egymást- tudtad, hogy ezt a megoldást fogom választani.

Október 19-én írtam először ezekben a kérdésekben Neked magánlevelet, amire ma (végre) ugyan csak kisebb részben, de kaptam valamiféle választ. Nyílt levelem és a két nappal ezelőtt megírt újabb levelem, véleményem szerint nem alaptalanok, nem sugároznak rosszindulatot, de tudomásul veszem, hogy Te ezt olvastad ki soraimból. Ha már a rosszindulat szó előjött, amivel leveled kezded, az sokkal inkább tűnik annak, hiszen azt írod, „Gyurcsány Ferenc minapi idézetével is kezdhetném: ne nyafogjon, Katanics úr!” Tudod Te is jól, ilyesmi nekem címezve nem hangzott el soha. Ha arra gondolsz, hogy Bolgár úrnak egy rádióinterjúban mondott valami hasonlót a Demokratikus Koalíció elnöke, akkor viszont érteni vélem, miért ragaszkodsz leveled teljes közléséhez. (Amit, ahogyan már írtam is, tudod jól, mivel ismersz, hogy mindenképp megteszek.)

A nyílt levelem azért írtam, mert nem voltál hajlandó- ezt a tényt sajnos írásba is adtad- levélben válaszolni. A nyílt levelemben feltett kérdések többségére szomorú, de ezúttal sem adtál választ. Arra, hogy tettél-e hűtlen kezelés gyanújával feljelentést, arra igennel, vagy nemmel kellene válaszolni és nem úgy, hogy folyamatban lévő ügyekről nem beszélsz. (A rendőrség is adott a Népszabadság újságírójának korrekt választ a kérdéseire. Olvashatóak is voltak ezek a sorok az elmúlt napokban.) Azt is elvártam volna, hogy konkrét választ adsz arra a kérdésre, hogy mely szövetségeid, mikor és miről tájékoztattad. Engem nem, s tudok más olyan szervezetről is, akit szintén nem, pedig ott voltak a „stábértekezleteiden”. Egyébként meg nem a szövetségeseid, hanem az önkormányzati képviselőinket, beleértve magam is, kellett volna az elmúlt 8 hónapban erről tájékoztatnod, ha volt valóban bármiféle érdemi információd az ISZSZ-ben zajló korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatosan.

Tudomásul véve a leveledben leírtakat, jelzem, az együttműködésnek a közérdeket szem előtt tartó, jó célok érdekében változatlanul híve vagyok én is. Azokkal viszont nem volt és nem is lesz közös dolgom, akik tudatosan, a közvéleményt is manipulálva kerülik az egyenes beszédet, az egyenes válaszokat.

Tisztelettel: Katanics Sándor

Kész Zoltán 2015. november 2-án (a késő délutáni órákban) számomra elküldött levele:

Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Sándor!

Levelemet akár pártvezetőd, Gyurcsány Ferenc minapi idézetével is kezdhetném: ne nyafogjon, Katanics úr! Én azonban a civil szférából magammal hozott, párbeszédre irányuló hozzáállás mellett az irántad való tiszteletből is bővebben válaszolok nyílt leveledben feltett kérdéseidre.

1. Folyamatban lévő ügyről általában a hatóságok sem nyilatkoznak, én sem teszem. Ennek célja, hogy az ügy ténylegesen fontos szereplőinek felelőssége kiderüljön.

2. A polgármester úrtól semmilyen válasz nem érkezett a felvetéseimre, ugyanakkor az azóta történt változások árulkodóak.

3. Azon szövetségeseimet tájékoztattam, akik komolyan vették a Fidesz kormányzásának kritikáját és a kétharmadbontó veszprémi kampányt, így aktívan részt vettek annak szervezésében és a munkában, minthogy stábértekezleten került szóba az eset. Ezek mindegyikére hivatalos voltál Te is, mint a Demokratikus Koalíció helyi vezetője.

Kedves Sándor!

Olyan ügyben intéztél nyílt levelet hozzám, amelyben meggyőződésem, nem engem kellene támadnod. Alaptalan és minden valóságot nélkülöző feltételezéseid olyan rosszindulatot sugároznak, amely nemhogy szövetségestől, de még politikai ellenféltől is méltatlan. Megtanultam: a politika terepe nem a sértődések helye, így én is elviselem vagdalkozásodat. Minthogy magam nem a megosztani szeretném az embereket, inkább összehozni, nem mindenki ellenzéke, sokkal inkább mindenki képviselője kívánok lenni, ezért neked is – az eddigi elutasító cselekedetek ellenére – újból szövetséget ajánlok ebben az ügyben ugyanúgy, mint bármely más témában.

Minthogy Veszprémet és az országot nem Katanics Sándor vagy Kész Zoltán, hanem az uralkodó Fidesz-rezsim teszi tönkre, hiszem, hogy mi, biztonságra vágyó demokraták nem ellenfelei vagyunk egymásnak. A Te mostani – rossz helyre címzett – nyílt leveled és érthetetlen támadásod véleményem szerint árt közösségünknek. Ezért – elkerülendő a Fideszt segítő további nyílt vitát – leveledre adott válaszomat nem a nyilvánosságnak, hanem neked szánva küldöm. Ennek ellenére, a további levélváltást megelőzendő, felhatalmazlak, hogy ha Te azt tartod helyesnek és fontosnak, levelemet – kizárólag teljes terjedelemben – publikáld blogodon.

Bölcs belátást és további alkotó együttműködést kívánva üdvözöl,

Kész Zoltán

Vissza...