Az önkormányzatiság megcsúfolása Veszprémben

2015-10-28 15:00:50

Bevallom, kicsit dühös vagyok. Nagyon nem, mert valójában már napok óta számítottam arra, ami történni fog holnap, s volt időm lélekben felkészülni.

Közel két héttel az október 29-i testületi ülés (Közgyűlés) előtt napirend előtti hozzászólást terveztem „Az Önkormányzatiság 25 éve” címmel. A szervezeti és működési szabályzatban rögzítettek szerint az elmondani kívánt pontos szöveget is elküldtem.

Ma déli 12 óráig volt lehetősége jelezni bármelyik képviselőnek, ha ő is szólni kíván halaszthatatlan, a közgyűlés napirendi pontjai között nem szereplő témában napirendek megtárgyalása előtt. Sejtettem, hogy lesznek a Fidesz képviselői között is bőven, akik hónapok hosszú sora óta ugyan még egy kukkot sem igazán szóltak, most mégis „találnak” hirtelen maguknak egy fontos témát.

Nem csalódtam. Igazán persze az bánt, hogy egy rendkívül fontos ügyben eszükbe sem jutott megszólalni. Én már pár napja tudom, hogy Veszprém egyik gimnáziuma, a Lovassy mennyire jó eredményt ért el a gimnáziumok országos rangsorában. (Országos 4. lett és az első tízben rajta kívül valójában csak fővárosi iskolák vannak.)

Tegnap éjjel óta több sajtóorgánumban is írtak erről. Mivel én érintett vagyok, hisz a munkahelyem a Lovassy László Gimnázium, nem tartottam volna ildomosnak magunkat megdicsérni. Meg már be is küldtem két héttel ezelőtt, amit aktuálisnak tartottam. Ennek a képviselő testületnek úgy látszik, egyetlen egy olyan Fideszes tagja sincs persze, akinek a Lovassy újabb sikere eljutott volna a fülébe, netán olvasott volna róla és ezt tartotta volna fontosnak holnap beszédtémává tenni. Nem gondolkodnak ők már abban, mennyire nagy szó ez egy város életében. Eszükbe sem jut valójában foglalkozni a közoktatási intézményeikkel, hiszen három évvel ezelőtt hagyták állami kezelésbe venni szinte valamennyit. Védekezésül annyit mondtak, a törvényalkotó így kívánta. Az, hogy az önkormányzatiság mit kívánna, arra már egy percig sem gondolnak.

Íme, a holnapi napirend előtti hozzászólásokról szóló jegyzői levél:

Tisztelt Képviselő Asszony,

Tisztelt Képviselő Úr!

Levelemhez mellékelten megküldöm a 2015. október 29-i Közgyűlésre érkezett napirend előtti felszólalásokat az alábbiak szerint:

1. Katanics Sándor képviselő úr felszólalása „Az önkormányzatiság 25 éve” címmel.

2. Brányi Mária alpolgármester asszony felszólalása „Védett sírok felújítása a veszprémi temetőkben” címmel

3. Halmay György képviselő úr felszólalása „Környezettudatosságra nevelés városunkban” címmel.

4. Czaun János képviselő úr felszólalása „Száz éve a lőtér szomszédságában” címmel.

5. Hegedűs Barbara képviselő asszony felszólalása „Veszprém, fesztiválváros” címmel.

6. Némedi Lajos alpolgármester úr felszólalása „A Magyarországon megalakult helyi önkormányzatok emlékére” címmel

dr. Mohos Gábor jegyző megbízásából tisztelettel:

 

Vissza...