„Az Orbán-kormánynak elgurult a gyógyszere”

2015-08-12 19:34:14

A Demokratikus Koalíció szerint téved az Orbán-kormány, ha valóban azt gondolja, hogy a külföldön kihelyezett plakátokkal megállíthatja a valós veszély elől menekülőket. „A legfrissebb hírek szerint a gyűlölet nem áll meg hazánk országhatárain, az Orbán-kormány ugyanis Szíriában és Afganisztánban is plakátkampányt tervez. Ha ez valóban megvalósul, az maximum a világ legdrágább és legrosszabb országimázs-kampánya lehet, a háború és a terror elől menekülőket ugyanis semmilyen plakát sem fogja megállítani” – áll a DK közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormánynak „elgurult a gyógyszere”, ha valóban azt gondolja, hogy plakátokkal megállíthatja a puskalövések és robbantások elől menekülőket.

A DK szerint ez csak egy újabb gigantikus pénzkidobás lesz, hiszen az életveszélyből menekülők nem fognak plakátokat nézegetni. A DK emlékeztet: a helyzet megfelelő kezelését, a menekültek átmeneti ellátását az Európai Unió fizeti, a „nemzeti konzultációt”, a kerítést és a plakátkampányokat viszont a magyar adófizetők.

Forrás: 168 óra

Vissza...