Parkolóház a Színházkertben?!

2015-11-18 16:42:06

A városvezetés parkolóház építését tervezi a Színházkertbe, úgy, hogy erről a veszprémiek semmit sem tudnak. A képviselők is csak vajmi keveset, az is ellentmondásos:

Kulturális negyed projekt bemutatása (Brányi Mária prezentáció!)

Színházkert teremgarázs 180 000 000 ,- Ft (2014. december 31.)

Veszprém gazdasági programja (37. oldal 2015. április 30.)

mélygarázs építése az Iskola utcában összeg nélkül

Veszprém Integrált Területi Programja:

Mélygarázs építése a Színházkertben 280 714 601,- Ft (2015. 10. 29.)

 

Nem önmagával a parkolóház építési szándékkal van gond, de - a 100 m-re lévő Szeglethy utcai parkolóház kihasználatlan, - akárcsak a Bagolyvári úti, - nem épült meg a Belvárosi rehabilitáció keretében a Vas Gereben utcai, - és nincs a Kórház környékén, pedig oda létkérdés lenne a parkolóház,- akárcsak a vár közelébe.

Nem tudjuk pontosan, hogy mit és mennyiért szeretne a városvezetés! Nem láttunk tanulmányterveket, csak egyetlen látványterv van. Nem láttuk a közlekedési hatástanulmányt. Nem láttuk a megtérülési mutatókat, számokat. Féltjük a zöldfelületet, mert a jelenlegi városvezetés szürke betonszarkofággá változtatta már szinte az egész belvárost.

Nem csak a parkolóházról nincs konkrét információnk, hanem több elemről:

Kálvária dombi látványlift 328 m Ft, Pannon Egyetem parkolóira 1 milliárd Ft!, közlekedésfejlesztés, forgalomtechnika 413 m Ft. A városvezetés legkevésbé a veszprémiekkel konzultál.

Elvárjuk, hogy a képviselők és a veszprémiek végre IDŐBEN megismerhessék a projektelemeket és véleményt formálhassanak róluk.

A városfejlesztés nem a városvezetők kívánságműsora.

Veszprém a veszprémieké!

Elő a részletekkel!

Hartmann Ferenc, Katanics Sándor sajtótájékoztató

 

Vissza...