Kövér kilépne az Európai Unióból – A DK szerint legalábbis

2015-05-18 19:38:46

Kövér László fideszes házelnök arról beszélt egy televíziós műsorban, hogy szerinte “Európa nem létezik”, az Európai Unió pedig egy “elfuserált intézményrendszer”. A Demokratikus Koalíció (DK) úgy véli, hogy „az Európa-ellenes maffiakormány házelnöke újra hangot adott frusztráltságának”.

A Fidesz-kormány frusztráltsága abból adódik, hogy a kormánypárt korrupt és gyűlöletkeltő politikát folytató képviselői vállalhatatlanok Európában – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője. Niedermüller szerint a Fidesz most éppen a bevándorlókat állítja gyűlölete középpontjába, ezáltal pedig teljességgel szembemegy az európai közösség felelősségteljes és emberséges bevándorláspolitikájával. Emlékeztetett rá, hogy Kövér szerint most sem saját pártjával van a baj, hanem Európával: tehát gyakorlatilag mindenkivel a szélsőséges magyar jobboldalon kívül. A DK úgy látja, erősödik a Fidesz és a Jobbik közötti legfontosabb kapocs, az Európa-ellenesség, Kövér László pedig továbbra is készségesen mondja fel a Jobbik programját.

A Demokratikus Koalíció büszke arra, hogy Magyarország Európa része és ezen nem változtathat semmilyen korrupt vagy szélsőséges jobboldali csoportosulás sem.A DK szerint a magyarok meghatározó történelmi tapasztalata, hogy hazánk Szent István óta Európa szerves része, a magyar emberek pedig európai polgárok is egyben, európai jogokkal és értékrenddel.

Forrás: 168ora.hu

Vissza...