Kész Zoltán titkol valamit?

2015-11-01 15:47:03

Kénytelen vagyok újra foglalkozni ezzel az üggyel. Egyértelműen azért, mert lehet jelentősége mindannak, amit Kész Zoltán egy levélben írt az Intézményi Szolgáltató Szervezet körül kialakult korrupciógyanús történettel kapcsolatban. Közel két héttel ezelőtt nyílt levelet írtam a képviselő úrnak, miután a számára írt magánleveleimre az a válasz érkezett, írásban nem akar reagálni a kérdéseimre, csak személyes találkozás keretében.

Ezt a személyes találkozót kénytelen voltam visszautasítani, ugyanis amiről szó van, az közügy. Ha a képviselő úr egy levélben valótlanságot állított, amiről úgy gondolta, hogy a címzettje nem akar a részleteknek utána járni, akkor megértem, miért nem reagál.

Ha viszont az általa leírtaknak van valóságtartalma, akkor azzal Kész Zoltánnak is tisztában kell lenni, nem teheti meg, hogy erről a témáról nem ad semmiféle információt. Nagyon nem lenne szerencsés, ha azt gondolhatná bárki is, hogy háttéralku született egy korrupciógyanús ügyben Veszprém polgármestere és az időközi országgyűlési választást a baloldali pártok támogatásával megnyerő független országgyűlési képviselő között.

Az október 20-án írt nyílt levél tartalma így szólt. Továbbra is várom az írásos választ.

Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Zoltán!

Az egyik közösségi oldalon általad nyilvánosan írtakra reagáló ismerősöm tájékoztatott arról, hogy azt közölted vele, az Intézményi Szolgáltató Szervezet ügyében már február 4-én jelezted polgármester úrnak, hogy a birtokodban van olyan bizonyíték, ami azt támasztja alá, hogy az önkormányzat cégei a kampányt finanszírozzák. Azt is mondtad, hogy az értesülést megosztottad a szövetségeseiddel, mondván, használják azt belátásuk szerint.

Tisztelettel azt kérem Tőled, Veszprém országgyűlési képviselőjétől, szíveskedjél tájékoztatni arról, hogy az elmúlt 8 hónapban ebben az ügyben milyen konkrét lépéseket tettél, ha valóban van konkrét bizonyítékod. Tettél-e feljelentést hűtlen kezelés vagy egyéb bűncselekmény gyanújával az illetékes hatóságoknál?

Szíveskedj tájékoztatni arról is, miután jelezted polgármester úrnak, milyen információk birtokában vagy, ő miként reagált erre? Ígért-e bármiféle eljárást, intézkedést?

Szeretném azt is kérni Tőled, hogy oszd meg velem, mely „szövetségeseidet” és konkrétan milyen értesülésekről tájékoztattad a tudomásodra jutott információk közül.

Tisztelettel: Katanics Sándor (önkormányzati képviselő)

 

Vissza...