A kapitány nem várta meg a hajó elsüllyedését

2015-10-09 16:06:36

Bár a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet hajója már régen jéghegynek futott, a helyi Fideszes politikusok vezetői még mindig úgy tesznek, mintha az óceánjáró sok csomós sebességgel rendületlenül haladna az előre eltervezett útvonalán. Annyit ígérnek csupán az aggódó utasoknak, hogy a hajót hamarosan délebbre vezérlik, mert már ők is látják a vízen elébük sodródó egyre több jéghegyet.

Eddig a kapitány is ott ácsorgott a fedélzeten és a bokáit nyaldosó jeges vízben azt állította, minden a legnagyobb rendben, a léken beáramló jeges víz csak az én elmémben létezik, és politikai okokból riogatok mindenkit, hogy a hajó elsüllyedése után a tengerbe bele is lehet majd fulladni.

Egy ideje a hajó személyzetének, a tiszteknek egy része már beszállt a messze nem elegendő számú mentőcsónakokba és most éppen abba reménykednek, hogy soha sem kérik számon rajtuk, miért nem maradtak és segítették a rájuk bízott utasok menekítését.

Ma kiderült, a kapitány is lelép a süllyedő hajóról. Akik az óceánjárón ragadtak, azok meg meneküljenek, ahogyan tudnak. S, ha nem tudnak úszni, vessenek magukra.

Aki nem értené, annak segítek. Ma az információim szerint a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet vezetője lemondással távozott intézményvezetői posztjáról. Nem számol azzal, hogy az intézmény átszervezése után, mivel még legalább két évig szólna a 2013 januárjától élő kinevezése, végkielégítést kap, illetve, hogy kifizetik a számára a felmentési időt. Én a magam részéről változatlanul nagyon várom, miként végződik az adóhatóság vizsgálata.

 

Vissza...