Telefonon toborozzák a közönséget Orbán vasárnapi beszédére

2015-03-14 17:17:16

Kampányüzemmódra váltott a kormány, automata telefonhívások invitálják az embereket a kormányfő március 15-i beszédére. Kedves, női géphang szólalt meg egy olvasónk telefonjában pénteken, és Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédére invitálta őt a Nemzeti Múzeumhoz. Olvasónk megjegyezte, hogy valószínűleg azért hívták, mert korábban aláírt egy a rezsicsökkentést támogató ívet, amelyen megadta az adatait is.

A központi állami ünnepség vasárnap fél 11-kor kezdődik a Múzeum körúton, ennek keretében szólal fel Orbán Viktor is. Az ünnepi beszédet kormánypárti körökben nagy várakozás előzi meg, sokan várják tőle, hogy a miniszterelnök felvázolja benne jövőben követendő politikája lényegét, és felrázza az utóbbi időben elbizonytalanodó táborát. Az ünnepi közönség toborzásából már keveredett egy kisebb botrány. A Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal ugyanis a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közvetítésével több száz gimnáziumból hívott tíz-tíz diákot és egy pedagógust, hogy vegyenek részt az ünnepségen. A Váci Madách Imre Gimnázium tantestülete viszont nyilvánosan utasította vissza, hogy politikai rendezvényre küldjék a diákokat.

A Népszabadság kérdésére aztán kiderült: a döntéssel nem volt egyedül a gimnázium, sőt, az iskolák kisebb része küld csak diákokat az állami ünnepségre.

Forrás: Vs.hu

Vissza...