A veszprémi polgármestertől „hármast” kapott a KDNP Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának volt Elnöke

2015-07-31 17:56:47

A hármas osztályzatot változatlanul nem értem, azt viszont érteni vélem, Veszprém polgármestere miért nem akar fegyelmi vizsgálatot indítani, hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tenni, vagyonbevallásokat megvizsgáltatni.

Tegnap a veszprémi rendkívüli közgyűlésen a napirendi pontok megtárgyalása után hiába kérdeztem a polgármestert arról, hogy az Intézményi Szolgáltató Szervezetnél lefolytatott, belső ellenőri vizsgálatról szóló jelentésben leírt, nagy kockázatú szabálytalanságok miatt mit kíván tenni, érdemi válasz nem született.

Annyit tudhattunk meg, hogy a belső ellenőri jelentés nem tartalmaz javaslatot a felelősségre vonásra. S az intézményvezető intézkedési tervet állított össze, amit Veszprém polgármestere és jegyzője már jóvá is hagyott. No és azt, hogy a polgármester a vizsgálat anyagát megismerve egy hármast adna az ISZSZ munkájának értékelésére, ami persze „rossz” osztályzat.

Nem értettem eddig, hogy az ennyire nyilvánvalóan sok hibával, szabálytalanságok sokaságával, a közgyűlési döntést is felülbíráló intézményvezetői magatartással szemben miért nem lép fel a város első embere. Ma már érteni vélem. Egy kis párt fontos embere kap nagy védelmet a kormányzó párt helyi többséget is adó embereitől. (Porga Gyulának meg ahhoz nincs elég bátorsága, hogy a „koalíciós partner” erős, befolyással bíró (?) emberét számon kérje.)

S érteni vélem azt is, miért nem jött válasz a polgármestertől az első ebben az ügyben tartott sajtótájékoztatómon a nyilvánosság előtt feltett kérdéseim sokaságára. Például arra, hogy zajlik-e NAV vizsgálat az ISZSZ-nél? Az intézményvezető közleménye szerint semmiféle szabálytalanság nem történt náluk, s csupán egy sértett ember, a felmentett gazdasági vezető vádaskodásaira alapoztam állításaim. Tagadta a NAV vizsgálat tényét is. Aztán, gyorsan kiderült, hogy a belső ellenőri jelentésben számos szabálytalanságot tártak fel és a NAV is megerősítette egy közleményben a vizsgálat tényét. (Olyanokat hallani, hogy ennek a hétnek az elején számlákat is lefoglaltak az ISZSZ-nél.)  A sok kérdésem közül arra sem kaptam választ, igaz-e hogy az Intézményi Szolgáltató Szervezet gépjárművét időközi országgyűlési kampányhoz is használta éppen a területért felelős alpolgármester? Pl. a Tapolcát és Ajkát is magába foglaló választókerületben Fenyvesi Zoltán áprilisi ajkai kampányán ott volt-e segíteni Némedi Lajos és csapata az ISZSZ gépjárművével? S rendezték-e bármiféle módon a számlát a Fidesz kasszájából? Vagy a közpénzek is a Fidesz kasszájának számítanak? S ott volt-e a csapatban az az ISZSZ-nél ma is alkalmazásban lévő, volt Fideszes önkormányzati képviselő, akit vélhetően azért alkalmaznak a mai napig az igazgató segítőjeként, mert 2010-ben a választási körzetében már mást kívánt helyette a Fidesz elindítani?

Aki még mindig nem értené, a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet vezetője és a KDNP Országos Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának volt Elnöke egy és ugyanaz a személy.

 

Vissza...