√Ālljatok f√©lre, ha j√∂v√ľnk!

2016-08-26 14:22:12

Egy mentŇĎs mondja ezt az aut√≥soknak, hat√°rozottan, majdhogynem indulatosan. Okkal! Ma l√°ttam ezt a vide√≥t, ak√°rcsak azt a h√≠rt, ahol felelŇĎs beoszt√°s√ļ emberek enyh√©n fogalmazva is f√©lrebesz√©lnek, a hozz√°juk int√©zett k√©rd√©sekre nem, vagy kit√©rŇĎ v√°laszokat adnak. Veszpr√©mben k√∂zel egy h√≥napja tettem sz√≥v√°, miut√°n a k√∂z√∂ss√©gi oldalon √©ppen a mentŇĎs√∂k panaszak√©nt √©szleltem a probl√©m√°t, hogy m√©g mindig nem mŇĪk√∂dik a helikopterlesz√°ll√≥ a k√≥rh√°zn√°l.

Bővebben...

Veszpr√©mi ‚Äěszen√°tor‚ÄĚ, aki alig fizet ad√≥t

2016-08-22 17:08:47

A napokban az egyik ismerŇĎs√∂m az egyik legnagyobb k√∂z√∂ss√©gi oldalon megosztott egy t√°bl√°zatot. Ebben a t√°bl√°zatban az alapj√°n rangsorolt√°k az orsz√°gokat, hogy a j√∂vedelem h√°ny sz√°zal√©k√°t vonj√°k el, illetve annak mekkora r√©sze marad az ad√≥z√≥n√°l. Magyarorsz√°g igen rosszul teljes√≠t ebben a rangsorban a vil√°g orsz√°gai, s az uni√≥ tagjainak t√∂bbs√©g√©hez k√©pest is.¬† Szlov√°ki√°ban 21.4%-√°t, a csehekn√©l 33%-√°t vonj√°k el ad√≥ form√°j√°ban a brutt√≥ j√∂vedelmekbŇĎl.

Bővebben...

Szem√©t √ľgy ez a szem√©t√ľgy

2016-08-14 14:25:53

Szinte egy eg√©sz orsz√°got lehetett bebolond√≠tani √©s elhitetni vele, hogy nem sz√°m√≠tanak a piaci √°rak. Ha a politika √ļgy akarja, akkor kevesebb√©rt is lehet szolg√°ltat√°st ny√ļjtani. ¬†R√°kosi√©k idej√©ben volt m√°r ilyen, azt√°n a K√°d√°r korszakban is, de 1989 √≥ta, ami√≥ta elvileg k√∂zt√°rsas√°g √©s piacgazdas√°g van Magyarorsz√°gon, azt hitt√ľk ez a fajta k√°rt√©kony ideol√≥gia nem tud t√©rt h√≥d√≠tani. S m√©gis!

Bővebben...

Mindennek a teteje (vélemény szókimondó módon)

2016-08-10 15:04:04

Mott√≥: Egy politikusnak tŇĪrni kell a szabad v√©lem√©nyt, vagy elj√∂n az idŇĎ, oszt m√©gsem?

Az hittem N√©medi csak ‚Äěl√°nyos zavar√°ban‚ÄĚ hozakodott azzal elŇĎ, j√≥ egy h√©ttel ezelŇĎtt megtartott szemles√ľtŇĎs sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n, hogy a neki k√©rd√©seket okkal feltevŇĎ ellenz√©ki orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ azzal k√∂vet el ‚Äěkorrupci√≥t‚ÄĚ, hogy felveszi a tiszteletd√≠j√°t. S mik√∂zben a senki √°ltal megn√©zni nem mert, doboznyi sz√°ml√°ra mutogatott, mint tisztas√°g√°nak √°ll√≠t√≥lagos bizony√≠t√©kaira, szemrebben√©s n√©lk√ľl k√∂z√∂lte egy √∂sszegben a k√©pviselŇĎnek k√∂zel k√©t √©v alatt brutt√≥ban √©s √∂sszes√≠tve j√°r√≥ juttat√°sait, amihez szerinte munka n√©lk√ľl jutott a k√©pviselŇĎ.

Bővebben...

Porgát (Veszprém Fideszes polgármesterét) leírták

2016-08-10 09:45:27

Sokan hitt√©k azt, elŇĎnyt jelent, ha az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son olyan k√©pviselŇĎket, v√°rosvezet√©st v√°lasztanak, amelyik a korm√°nyt√∂bbs√©ggel azonos oldalon politiz√°l. Ez a hipot√©zis ez√ļttal is f√©nyesen megbukott. Sajnos gyakori, hogy az alkalmass√°got a v√°laszt√≥k m√°r nem n√©zik, csup√°n azt, ki milyen mezben fut ki a p√°ly√°ra. Nem √©rdekli ŇĎket, hogy megfelelŇĎ k√©pzetts√©ggel, r√°termetts√©ggel rendelkezik-e az a jel√∂lt, aki megm√©retteti mag√°t egy-egy v√°laszt√°son.

Bővebben...

M√°r a c√≠mv√°laszt√°sn√°l kider√ľl‚Ķ

2016-08-03 07:55:05

Igen, egy cikket mostanság tovább sem kell olvasni. Megállhat az ember a cím elolvasása után. Megállhat, mert már abból világossá válik, mire számíthat, ha továbbolvassa az írást.

Bővebben...

Némedi leszegett feje árulkodó

2016-08-02 11:12:15

Aki megn√©zi a veszpr√©mi alpolg√°rmester minapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°t (itt a link) √©s van tapasztalata arr√≥l, mirŇĎl √°rulkodnak a metakommunik√°ci√≥s jelek, az j√≥l √©rti, nagy bajban van N√©medi Lajos.

Bővebben...

Némedi némasága

2016-07-27 19:19:11

K√∂r√ľlbel√ľl k√©t h√©ttel ezelŇĎtt √≠rta meg az egyik veszpr√©mi internetes port√°l, hogy Veszpr√©m fideszes alpolg√°rmester√©nek, N√©medi Lajosnak a neve mer√ľlhetett fel azzal a k√©rd√©sk√∂rrel kapcsolatosan, amivel m√©g a j√ļnius v√©gi k√∂zgyŇĪl√©sen foglalkoztam a veszpr√©mi test√ľleti √ľl√©sen.

Eg√©szen pontosan ezt √≠rja a Veszpr√©m Kukac a k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°s√°ban az √°ltalam feltett k√©rd√©ssel kapcsolatosan:

Bővebben...

Hajba Ferenc: Nyomoznak a próbatakarítás miatt, fideszes politikus is érintett lehet

2016-07-19 10:02:00

HŇĪtlen kezel√©s gyan√ļj√°val folyik b√ľntetŇĎelj√°r√°s a Veszpr√©mi Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet √ľgy√©ben. Az egyik fideszes alpolg√°rmestert is √∂sszef√ľgg√©sbe hozt√°k a t√∂rt√©ntekkel.

Porga Gyula, Veszpr√©m korm√°nyp√°rti polg√°rmestere egy belsŇĎ vizsg√°latot k√∂vetŇĎen tavaly novemberben tett feljelent√©st a rendŇĎrs√©gen ismeretlen tettes ellen, nagyobb √©rt√©kre elk√∂vetett gazdas√°gi csal√°s, valamint hŇĪtlen kezel√©s bŇĪntett√©nek alapos gyan√ļja miatt.

Bővebben...

Két nap borzalmairól egy közösségi oldalon

2016-07-17 14:09:12

A cs√ľt√∂rt√∂k esti brut√°lis, barb√°r √©s aljas terrort√°mad√°s Nizz√°ban √ļjabb l√∂k√©st ad a gyŇĪl√∂lk√∂d√©shez. Mindazokat, akik √ľld√∂z√∂tt√© v√°lnak, vagy csak szebb j√∂vŇĎt rem√©lve maguknak, gazdas√°gi menek√ľltk√©nt indulnak √ļtnak, az "√ļj" k√∂rnyezet m√©g bizalmatlanabbul fogadja majd ezut√°n. El√©g, ha egy-egy fanatikus ember ilyen borzalmakat k√∂vet el, v√©g√ľl is b√°rhol a vil√°gban √©s mi m√°r is megriadunk, √©s m√©g jobban tartunk mindenkitŇĎl, aki ismeretlen a sz√°munkra.

Bővebben...

Ezután a kézilabda támogatása sem lesz átlátható Veszprémben

2016-07-10 14:26:27

Veszpr√©mben √©vtizedek √≥ta igaz az, hogy a k√©zilabda k√∂z√ľgy. M√°r csak abban az √©rtelemben is, hogy √©vrŇĎl-√©vre jelentŇĎs mennyis√©gŇĪ k√∂zp√©nzt k√∂lt√∂tt Veszpr√©m a k√©zilabdasportra. A k√©pviselŇĎ-test√ľlet sohasem volt szŇĪkmark√ļ, amikor az Eur√≥pa-szerte elismer√©st kiv√°lt√≥ veszpr√©mi k√©zilabdasportot kellett t√°mogatni. Az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl eddig √°tl√°that√≥ m√≥don, alaposan v√©gigt√°rgyalt szerzŇĎd√©sek ment√©n seg√≠tett√ľk forr√°sokhoz jutni a veszpr√©mi k√©zilabd√°t. ¬†A legut√≥bbi test√ľleti √ľl√©sen a Fideszes t√∂bbs√©gŇĪ test√ľlet √ļgy d√∂nt√∂tt, ennek vet v√©get.

Bővebben...

Kinek a h√°z√°t milyen p√©nzbŇĎl?

2016-07-03 15:49:12

Katanics S√°ndor azt is szerette volna megtudni, Porga Gyula polg√°rmester √©rzi-e a saj√°t vagy m√°sok szem√©lyes felelŇĎss√©g√©t abban, hogy a veszpr√©mi Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet (ISZSZ) egyik kor√°bban menesztett felelŇĎs tiszts√©gviselŇĎje √°ltal megnyert munka√ľgyi per miatt jelentŇĎs √∂sszeget kellett k√∂zp√©nzbŇĎl kifizetni.

Bővebben...

Városháza-gate botrány Veszprémben?

2016-06-30 15:24:00

Tegnap a k√∂zgyŇĪl√©sen Veszpr√©m Int√©zm√©nyszolg√°ltat√≥ Szervezet√©nek tavalyi, igen¬†dr√°ga pr√≥batakar√≠t√°sokkal kapcsolatos √ľgye √ļjabb hull√°mokat vetett. Ugyan a polg√°rmester gyakorlatilag semmif√©le √©rdemi v√°laszt nem adott, annyi a v√°lasz√°b√≥l m√©gis kider√ľlt, egy j√≥ h√≥napja, id√©n m√°jus elej√©n a rendŇĎrs√©g √ļjabb sz√°ml√°kat foglalt le az ISZSZ-n√©l. √Ėn√∂k szerint √©letszerŇĪ, hogy errŇĎl csak annyit tud a polg√°rmester, hogy a Somogy megyei rendŇĎrkapit√°nys√°gt√≥l a v√°ros egyik legfontosabb k√∂zint√©zm√©ny√©n√©l j√°rtak √©s elvittek sz√°ml√°kat?

Bővebben...

Kedves MSZP-s Bar√°taim!

2016-06-30 09:49:09

Sokan vagytok, akikkel j√≥ viszonyt √°polok. √öj eln√∂k√∂t√∂kkel is. Ez a legut√≥bbi nyilatkozata, ahol az √≥vod√°sok s√≥sk√°hoz val√≥ viszony√°t elŇĎhozza (szerintem persze az ut√°lkoz√≥s viszony jobban igaz a spen√≥tra), abb√≥l a szempontb√≥l szerencs√©tlen, hogy megint a baloldal egyes szereplŇĎi k√∂z√∂tti √°rok√©p√≠t√©st erŇĎs√≠ti. Pedig m√°r t√©nyleg nagyon itt lenne az ideje az √°rkok temet√©s√©nek √©s a k√∂z√∂s nevezŇĎ megkeres√©s√©nek.

Bővebben...

Az éjszaka igenis véget érhet,

2016-06-27 11:40:54

itt az idŇĎ, cselekedni k√©ne!

M√°r m√°sodik napja harsogja vil√°gg√° a minisztereln√∂k hazugs√°gait a cs√ľt√∂rt√∂ki Brexit kapcs√°n sajn√°latos m√≥don nemcsak az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©n j√≥l felhizlalt "k√∂zm√©dia", hanem az alantas indulatokat gener√°l√≥ korm√°nyzati hirdet√©seket √∂r√∂mmel bemutat√≥, baloldalinak hitt tv csatorna is.

Bővebben...

Kilakoltat√°s

2016-06-19 14:18:21

K√∂nyv√ľnnep k√∂sz√∂ntŇĎ egy B√ļz√°s Huba facul√°val

Bővebben...

Csak egy gimnázium maradhat Veszprémben?

2016-06-11 07:25:19

M√°ra egyre vil√°gosabb, hogy ez a ‚Äěhivatalos‚ÄĚ oktat√°spolitikai ir√°ny. Aki most csak legyint erre, rem√©lem 5 √©v m√ļlva nem fog azzal szembes√ľlni, hogy m√©giscsak j√≥k voltak a sejt√©seim. (Amikor √°thelyezt√©k a Dohn√°nyi ZenemŇĪv√©szeti Szakk√∂z√©piskol√°t a v√∂lgyh√≠d melletti √©p√ľlet√©bŇĎl egy a polg√°rmester √°ltal is gazdas√°gtalanul mŇĪk√∂dtethetŇĎ volt kultur√°lis int√©zm√©nybe, a Dimitrovba, mindenki tudta, ez az int√©zm√©ny hal√°l√°t jelenti. Sokan a mai napig nem mondt√°k ki, pedig ma m√°r vil√°gos, √≠gy tett√©k t√∂nkre a zenemŇĪv√©szeti k√©pz√©st Veszpr√©mben.) Most a gimn√°ziumi k√©pz√©s le√©p√≠t√©se van soron.

Bővebben...

Egy veszprémi tanár levele az Oktatási Hivatalnak

2016-06-02 07:36:58

1991 √≥ta tan√≠tok magyar-angol szakos k√∂z√©piskolai tan√°rk√©nt - elismerten j√≥ sikerr√°t√°val. 2013-ig √©rv√©nyes volt mestertan√°ri v√©gzetts√©gem, az√≥ta PED1 vagyok. Jelenlegi iskol√°m megszŇĪnik, √°ll√°st nem tal√°lok, mivel minden a helyi tanker√ľleten m√ļlik.

Bővebben...

10 √©ve nem √©rtik az ŇĎsz√∂di besz√©det

2016-05-26 16:29:43

Ennyit az √ļjs√°g√≠r√°sr√≥l. Ma 8.14-es √©rkez√©ssel kaptam levelet a Vehir √ļjs√°g√≠r√≥j√°t√≥l.

‚ÄěTisztelt Katanics S√°ndor! Ma 10 √©ves Gyurcs√°ny Ferenc ŇĎsz√∂di besz√©de. A minap kitett 13 m√°sodperces Facebook vide√≥j√°ban a DK eln√∂ke azt mondta, hogy ‚Äúeg√©szen biztosan‚ÄĚ az ott elmondottaknak k√∂sz√∂nheti a p√°rt a l√©t√©t. A k√©rd√©seim ezzel kapcsolatban az al√°bbiak lenn√©nek: - Mit gondol √Ėn errŇĎl? Igaza van Gyurcs√°ny Ferencnek?

Bővebben...

A veszpr√©mi k√©pviselŇĎ-test√ľlet tegyen eleget k√∂telezetts√©geinek!

2016-05-25 17:03:13


Magyarorsz√°g helyi √∂nkorm√°nyzatair√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi 189. t√∂rv√©ny a bevezetŇĎj√©ben az al√°bbi m√≥don fogalmaz.¬† ‚ÄěAz Orsz√°ggyŇĪl√©s elismeri √©s v√©di a helyi v√°laszt√≥polg√°rok k√∂z√∂ss√©g√©nek √∂nkorm√°nyz√°shoz val√≥ jog√°t.

Az Orsz√°ggyŇĪl√©s tisztelettel ad√≥zva haz√°nk halad√≥ √∂nkorm√°nyzati hagyom√°nyai elŇĎtt, az Alapt√∂rv√©nyben meghat√°rozott √∂nkorm√°nyzati jogok kiteljes√≠t√©se, a helyi √∂nkorm√°nyz√°shoz sz√ľks√©ges felt√©telek megteremt√©se, a nemzeti egy√ľttmŇĪk√∂d√©s erŇĎs√≠t√©se, a telep√ľl√©sek √∂nfenntart√°si k√©pess√©g√©nek elŇĎseg√≠t√©se, valamint a helyi k√∂z√∂ss√©g √∂ngondoskod√°sra val√≥ k√©pess√©g√©nek erŇĎs√≠t√©se √©rdek√©ben‚ÄĚ alkotta meg a t√∂rv√©nyt.

Bővebben...

A dölyfösség van eluralkodóban

2016-05-24 16:55:08

L√°tsz√≥lag udvarias hangv√©telŇĪ a veszpr√©mi lakos level√©re √©rkezŇĎ v√°laszlev√©l, szerintem okul√°sul √©rdemes k√∂zkinccs√© tenni. Aki v√©gigolvassa, j√≥l √©rz√©kelheti belŇĎle, hogy nehezen tŇĪri a (helyi) hatalom, ha belesz√≥l az √°llampolg√°r a k√∂z√ľgyekbe. Mert az √ľrge√ľgy bizony k√∂z√ľgy. Czaun k√©pviselŇĎ √ļr v√©lhetŇĎen nem olvasta az Index ezzel a t√©m√°val kapcsolatos √≠r√°s√°t, mert akkor tal√°n nem √≠rja meg ezt a kioktat√°st√≥l sem mentes levelet.¬† A politikai ellenfeleit elŇĎszeretettel papj√°nosoz√≥ √©s √°ll√°shalmoz√≥ k√©pviselŇĎt l√°that√≥an bosszantja, hogy ‚Äěk√∂reit‚ÄĚ k√∂rlevelekkel zavarj√°k.

Bővebben...

Veszpr√©m a le√©p√ľl√©s v√°rosa

2016-05-19 19:58:33

Egy lusta √©s √©rdektelen test√ľlete van Veszpr√©mnek. A veszpr√©mieknek meg fogalma sincs arr√≥l, hogy kiket v√°lasztottak meg egy√©ni k√©pviselŇĎiknek.

Ma, az egykor mag√°t b√ľszk√©n iskolav√°rosnak vall√≥ Veszpr√©mben az√©rt kellett rendk√≠v√ľli test√ľleti √ľl√©st tartani, mert a Klebelsberg Int√©zm√©nyfenntart√≥ K√∂zpont k√©rte a v√©lem√©ny√©t a test√ľletnek a v√°ros n√©h√°ny oktat√°si int√©zm√©ny√©ben tervezett v√°ltoz√°si javaslatr√≥l.

Bővebben...

M√°ris bef√ľr√∂dtek a szakgimn√°ziumokkal

2016-05-17 18:06:43

Mik√∂zben egyre kiterjedtebb √©s indulatokt√≥l sem mentes vita folyik ‚Äďokkal- a m√©di√°n kereszt√ľl arr√≥l, hogy a szakgimn√°ziumokban, amit id√©n szeptembertŇĎl k√≠v√°nnak ind√≠tani, szinte teljesen megsz√ľntethetik a korm√°nyzati elk√©pzel√©sek szerint a re√°lk√©pz√©st, megjelent az oktat√°si hivatal honlapj√°n az √°ltal√°nos felv√©teli elj√°r√°sban a bet√∂ltetlen f√©rŇĎhelyekrŇĎl sz√≥l√≥ inform√°ci√≥. √ďri√°si a t√ļlk√≠n√°lat m√°r √©vek √≥ta az √°ltal√°nos iskol√°kb√≥l k√∂z√©piskol√°kba igyekvŇĎk sz√°m√°ra. A statisztik√°k alapj√°n el√©g j√≥l √©rz√©kelhetŇĎ, hogy egyre t√∂bb hely jut a sajnos √©vrŇĎl √©vre egyre kevesebb di√°kra.

Bővebben...

Kegyelemd√∂f√©s a zenemŇĪv√©szeti k√©pz√©snek Veszpr√©mben

2016-05-16 17:27:18

Ezen a h√©ten, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n rendk√≠v√ľli k√∂zgyŇĪl√©sen tasz√≠tj√°k v√©gleg a szakad√©kba a zenemŇĪv√©szeti k√©pz√©st Auer Lip√≥t sz√ľlŇĎv√°ros√°ban. Nem kertelek! Szerintem ez a v√°rosvezet√©s nagym√©rt√©kben felelŇĎs az√©rt, hogy ellehetetlen√ľlt a zenemŇĪv√©szeti k√©pz√©s v√°rosunkban. Eleve ŇĎk id√©zt√©k elŇĎ ezt a helyzetet, akart√°k √©s meg is tett√©k, hogy egy sikeres k√©pz√©si forma m√°ra teljesen ellehetetlen√ľlj√∂n. √Čvekkel ezelŇĎtt kimondt√°k r√° a ‚Äěhal√°los‚ÄĚ √≠t√©letet, egy√©rtelmŇĪen az√©rt, mert sajn√°lt√°k r√° a k√∂zp√©nzt.

Bővebben...

Ne nézz madárnak! (Jön, jön, jön, Orbán Viktor!)

2016-05-09 17:03:46

Holnap lesz a madarak √©s a f√°k napja, s ahogyan azt napokkal ezelŇĎtt beharangozt√°k m√°r, ezen a napon minden bizonnyal megl√°togatja a minisztereln√∂k Veszpr√©met. Csak rem√©lni tudom, hogy nem az√©rt, mert meg akarja √ľnnepelni a veszpr√©mi ‚Äěmadarakat‚ÄĚ! Pedig amit mondani fog, van r√° bŇĎven es√©ly, hogy pr√≥b√°l minket, veszpr√©mieket is ‚ÄěPalira‚ÄĚ venni! Olyan √≠g√©retcunami lesz itt, hogy hetekig ezen fog √∂mlengeni a helyi sajt√≥.

Bővebben...

Meghívtak Orbán Viktor sajtótájékoztatójára

2016-05-05 18:22:49

A mai napon megh√≠v√≥t kaptam Veszpr√©m polg√°rmester√©tŇĎl egy j√∂vŇĎ h√©t keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥ra, amit Orb√°n Viktor minisztereln√∂k √©s Veszpr√©m polg√°rmestere k√∂z√∂sen tart a Polg√°rmesteri Hivatal Kossuth term√©ben. Mivel szerintem az a lev√©lv√°lt√°s is k√∂z√ľgy, ami a polg√°rmester √©s k√∂z√∂ttem most lezajlott, ez√©rt √ļgy tartom helyesnek, ha a blogomon ezt a levelez√©st is megosztom √Ėn√∂kkel.

Bővebben...

Zavar van a centr√°lis erŇĎt√©rben?

2016-05-03 16:04:49

M√©g egy h√©t sem telt el a m√ļlt heti k√∂zgyŇĪl√©s √≥ta, m√°ris tal√°lkoz√≥ra h√≠v minket Veszpr√©m polg√°rmestere. A k√∂zgyŇĪl√©s elŇĎtti napokban szokta a k√∂zgyŇĪl√©si elŇĎterjeszt√©sek miatti elŇĎzetes egyeztet√©sre megh√≠vni a helyi ellenz√©ket a polg√°rmester. Mivel mi baloldaliak, Demokrat√°k Veszpr√©m√©rt n√©ven frakci√≥t hoztunk l√©tre √©s van frakci√≥vezetŇĎnk is, csak a frakci√≥vezetŇĎ szokott megh√≠v√°st kapni az egyeztet√©sre.

Bővebben...

Földet vettek az uszodához, de nem a tulajdonosától?!

2016-04-29 12:12:23

M√°rmint egy f√∂ldter√ľletet, ahol meg lehet val√≥s√≠tani, a veszpr√©mieknek az idŇĎk√∂zi v√°laszt√°si kamp√°nyban be√≠g√©rt uszod√°t. Tavaly febru√°rban ker√ľlt elŇĎ a t√©ma, mert a v√©g√ľl is vesztes Fidesz jel√∂lt N√©medi be√≠g√©rte a veszpr√©mieknek a korszerŇĪ pancsold√°t. Azt√°n j√∂tt egy mondvacsin√°lt konzult√°ci√≥, ahol a dr√°ga k√∂zp√©nzen kik√ľld√∂tt k√©rdŇĎ√≠vekbŇĎl m√©g 7%-nyi sem √©rkezett vissza. Az senkit nem √©rdekelt, hogy a legt√∂bben m√°r r√©g√≥ta √©lm√©nyf√ľrdŇĎre v√°gynak √©s nem sportuszod√°ra.

Bővebben...

A veszprémi pedagógussztrájkról

2016-04-28 15:14:55

Katanics S√°ndor (Demokrat√°k Veszpr√©m√©rt) a pedag√≥gus sztr√°jkkal kapcsolatban k√©rdezte a polg√°rmestert arr√≥l, hogy mik√©nt √©rt√©keli a ‚Äěv√°rosunkban zajl√≥, jelentŇĎs m√©rt√©kŇĪ‚ÄĚ sztr√°jkot; van-e pontos inform√°ci√≥ja, hogy mennyien sztr√°jkoltak; √©rz√©keli-e a v√°ros polg√°rmestere, hogy az √∂nkorm√°nyzatnak is feladata lenne a pedag√≥gusok √°ltal megfogalmazott k√∂vetel√©sek megismer√©se ut√°n a k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyekben √©s a b√∂lcsŇĎd√©kben megfogalmaz√≥d√≥ probl√©m√°k megold√°s√°t seg√≠teni?

Bővebben...

Béci bácsi szelleme

2016-04-20 16:21:26

Neh√©z lehet a nagy megfelel√©si k√©nyszerben od√°ig eljutni, hogy a t√©nyeknek se legyen s√ļlya. Az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl minden h√°ztart√°sba ingyenesen eljut√≥ v√°rosi hetilap igen szŇĪkszav√ļan sz√°mol be tegnapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥mr√≥l. A lapz√°rt√°ra hivatkozik. Igaz, hogy ŇĎk √≠rt√°k le a polg√°rmester √°ltal a m√°rcius v√©gi k√∂zgyŇĪl√©sen elmondottakat egy h√©ttel ezelŇĎtt sz√≥ szerint, most m√©gis megk√©rdŇĎjelezi a szerkesztŇĎ a megk√©rdŇĎjelezhetetlent.

Bővebben...

Tudatosan vezették félre a veszprémieket?

2016-04-13 15:52:05

A 2016. m√°rcius 31-i k√∂zgyŇĪl√©sen elsŇĎ napirendi pontk√©nt t√°rgyalta a test√ľlet a ‚ÄěD√∂nt√©s a P√©nz√ľgyi √©s K√∂lts√©gvet√©si Bizotts√°g eln√∂k√©nek szem√©ly√©ben t√∂rt√©nŇĎ v√°ltoz√°sr√≥l‚ÄĚ c√≠mŇĪ elŇĎterjeszt√©st. Az elŇĎterjeszt√©s elsŇĎ mondata szerint: ‚ÄěA k√∂zelm√ļltban egy Veszpr√©m V√°ros demokratikus √©let√©ben p√©ld√°tlan esem√©ny t√∂rt√©nt: egyik k√©pviselŇĎ-t√°rsunk, Katanics S√°ndor b√ľntetŇĎfeljelent√©st tett egy veszpr√©mi polg√°r ellen, ezzel korl√°tozni k√≠v√°nta annak sz√≥l√°sszabads√°ghoz val√≥ jog√°t.‚ÄĚ

Bővebben...

Feneketlen erkölcsi mélység Veszprémben

2016-04-09 13:12:52

Nem csak azzal k√ľldte a Fidesz korm√°ny az √∂nkorm√°nyzatis√°g int√©zm√©ny√©t padl√≥ra, hogy felsz√°molta a telep√ľl√©sek √∂nkorm√°nyzatis√°ghoz fŇĪzŇĎdŇĎ jogait, az √∂nkorm√°nyzatokat ezzel teljes m√©rt√©kben kiskor√ļs√≠tva. Nemcsak az iskol√°ik elv√©tel√©vel, jelentŇĎs forr√°skivon√°sokkal, ugyanakkor sz√°mos t√∂bbletfeladattal s√ļjtott√°k a jogszab√°lyok m√≥dos√≠t√°s√°n kereszt√ľl a telep√ľl√©seket. Legal√°bb ekkora bajt okoztak azzal, hogy a fideszes t√∂bbs√©g√ľk megszerz√©s√©nek biztos tudat√°ban feladatok elv√©gz√©s√©re teljesen alkalmatlan embereket jel√∂ltek k√©pviselŇĎknek, juttattak bizotts√°gi eln√∂ki poz√≠ci√≥kba, valamint √ļn. bio- szavaz√≥g√©peket k√ľldtek szak√©rtŇĎk helyett a szakmai bizotts√°gokba.

Bővebben...

Reagálás a Fidesz- KDNP veszprémi frakciójának közleményére

2016-04-04 15:05:51

Nagyfok√ļ g√°tl√°stalans√°gra vall, amit a Fidesz- KDNP frakci√≥ k√∂zlem√©nye tartalmaz. EgyenlŇĎs√©get vonni k√©t olyan √ľgy k√∂z√©, aminek semmi k√∂ze egym√°shoz, a veszpr√©miek megt√©veszt√©se, len√©z√©se.

Bővebben...

(La)borban a(z) (i)gazs√°g?

2016-04-01 15:21:15

Veszpr√©mnek a fideszes lop√°sok miatt t√≠zmilli√≥s b√ľntet√©sekkel kell sz√°molnia (K√∂zlem√©ny!)

M√°rcius 28-√°n ker√ľlt napvil√°gra, hogy a br√ľsszeli Bizotts√°g felf√ľggesztette a teljes T√ĀMOP-ot (T√°rsadalmi Meg√ļjul√°s Operat√≠v Program) az √Ėveges-programban tal√°lt s√ļlyos vissza√©l√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎen. Az √Ėveges program (az erre felhaszn√°lhat√≥ √∂sszeg 14 milli√°rd forint volt) kapcs√°n a Bizotts√°g azt kifog√°solta, hogy az elk√∂lt√∂tt p√©nzeknek csak a t√∂red√©ke ment el az eredeti c√©lra, a programban r√©sztvevŇĎ, iskol√°nk√©nt sz√°zmilli√≥s keret fele a mŇĪk√∂d√©sk√©ptelen Klikhez ker√ľlt. A Demokratikus Koal√≠ci√≥ is az OLAF-hoz fordult az √Ėveges-program √ľgy√©ben m√©g 2014 december√©ben (a vizsg√°lat a DK bejelent√©s√©re indult el).

Bővebben...

V√©dŇĎbesz√©d az inkviz√≠torokhoz

2016-03-31 13:00:08

Hallott arr√≥l b√°rki, valaha is, hogy az itt √ľlŇĎ Fideszes k√©pviselŇĎk, dr. Horv√°th Zsoltot, Veszpr√©m √©s k√∂rny√©ke Fideszes orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎj√©t sz√°mon k√©rt√©k volna az√©rt, mert 2013-ban zug√≠r√°szat√©rt jogerŇĎsen el√≠t√©lt√©k? Felsz√≥l√≠tott√°k valaha is arra, hogy mint az Alkotm√°ny√ľgyi, igazs√°g√ľgyi √©s √ľgyrendi bizotts√°g tagja, mondjon le √©s t√°vozzon a k√∂z√©letbŇĎl?

Bővebben...

Az ötvenes évek sötét árnya kísért Veszprémben!

2016-03-30 18:32:36

1. ‚Ķabban a m√≥dszerben, ahogyan Katanics S√°ndor k√©pviselŇĎt a Fidesz le k√≠v√°nja v√°ltani a bizotts√°gi eln√∂ki poz√≠ci√≥b√≥l.

2. A hivatkoz√°suk szerint az√©rt, mert mag√°nszem√©lyk√©nt a becs√ľlet√©nek megv√©d√©se √©rdek√©ben pert ind√≠tott. (2014. janu√°r 27-ei sajt√≥t√°j√©koztat√≥)
A val√≥di ok v√©lhetŇĎen a veszpr√©mi ISZSZ belsŇĎ ellenŇĎr √°ltal is kifog√°solt √ľgyeinek nyilv√°noss√° t√©tele.

Bővebben...

Megemlékezés 1945. március 23-ról

2016-03-23 19:45:47

Az al√°bbi megeml√©kezŇĎ besz√©det ma este 6 √≥rakor a Balaton Pl√°za mellett tal√°lhat√≥ eml√©kt√°bla elŇĎtt mondta el B√°rdossy Csan√°d nyugalmazott polg√°ri v√©delmi ezredes.

A m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban a l√©gierŇĎ had√°szati alkalmaz√°s√°val a bomb√°z√°soknak nagy szerep jutott .A l√©git√°mad√°sok sor√°n ledobott bomb√°k alkalmasak voltak az √©lŇĎ erŇĎ, valamint katonai √©s polg√°ri l√©tes√≠tm√©nyek megsemmis√≠t√©s√©re. A Sz√∂vets√©ges Hatalmak l√©git√°mad√°sainak megtervez√©se a MASAF (Mediterranean Allied Stategle Air Force), magyarul a F√∂ldk√∂zi-tengeri Sz√∂vets√©ges Had√°szati L√©gierŇĎ vezet√©s√©nek feladata volt.

Bővebben...

Folytassa Doktor!

2016-03-19 13:58:43

K√∂zel k√©t h√©ttel ezelŇĎtt az al√°bbi k√©rd√©sekkel fordultam egy a Vas√°rnapi H√≠rekben olvasott ijesztŇĎ tartalm√ļ √≠r√°s miatt Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°g√°nak eln√∂k√©hez. M√°r m√°snap kaptam egy v√°laszlevelet. Mivel tegnap √ļjabb inform√°ci√≥khoz jutottam, √ļgy illik, hogy errŇĎl is t√°j√©koztassam a honlapom l√°togat√≥it.

Bővebben...

Méltatlanul, elfeledve?

2016-03-15 08:13:37

Ha van egy kis idŇĎnk a m√©lt√≥ √ľnnepl√©sre, mivel is foglalkozhatna legink√°bb az ember legnagyobb nemzetei √ľnnepeink egyik√©n, ha nem mindazokkal, akik b√°trak voltak, mikor kellett. S persze azokkal, akikrŇĎl maradtak feljegyz√©sek, akiket a k√∂rnyezet√ľk nem felejtett el. K√∂nnyebb azok nagys√°g√°t ilyenkor visszaid√©zni, akik a t√∂rt√©nelem nagy pillanataiban olyan hatalmass√° nŇĎttek, hogy nem lehetett nem √©szrevenni ŇĎket. Kossuth vagy PetŇĎfi neve √©s szelleme minden kisebb nagyobb telep√ľl√©s√ľnk√∂n ott van.

Bővebben...

M√ļltid√©zŇĎ -A siker forr√°sa

2016-03-13 17:12:23

N√©pszabads√°g 2003. november 18. ‚ÄĘ SzerzŇĎ: Pekarek J√°nos

Egy nem hivatalos, de ann√°l gyakrabban id√©zett felm√©r√©s szerint a veszpr√©mi Lovassy Gimn√°zium az orsz√°g negyedik legjobb k√∂z√©piskol√°ja a k√∂z√©pfok√ļ tanint√©zm√©nyekbŇĎl egyetemre, fŇĎiskol√°ra felvett di√°kok sz√°ma alapj√°n. R√°ad√°sul ez nem egy v√©letlen, kiugr√≥, majd a semmibe foszl√≥ eredm√©ny: a teljes nev√©n Lovassy L√°szl√≥ Gimn√°zium m√°r √©vtizede szerepel a magyar k√∂z√©piskol√°k √©lmezŇĎny√©ben, √°ltal√°ban a negyedik-hatodik helyen.

Bővebben...

Valóban baj van a kórházakban a higiénés feltételekkel? Veszélyben vagyunk?

2016-03-06 18:04:28

Az al√°bbi sz√∂vegez√©sŇĪ levelet k√ľldtem el percekkel ezelŇĎtt Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°ga eln√∂ke, Dr. Strenner Zolt√°n sz√°m√°ra. Rem√©lem komolyan veszi a jelz√©seket √©s gyorsan kapok megnyugtat√≥ v√°laszt. Az gondolom, tartozik ez a k√©rd√©s a nyilv√°noss√°gra is √©s √≠gy tudom tal√°n el√©rni, hogy ezek az √ľgyek megfelelŇĎ nyilv√°noss√°got kaphassanak. M√°shogy sajnos igen kev√©s az es√©ly arra, hogy ilyen s√ļly√ļ k√©rd√©sekkel √©rdemben foglalkoznak az illet√©kesek.

Bővebben...

Csatát vesztett a Fidesz Veszprémben

2016-03-04 17:06:11

N√©gy h√≥nap. Ennyi idŇĎ kellett ahhoz, hogy a veszpr√©mi Fidesz √°ltal j√≥ ideig gondosan rejtegetett projektelk√©pzel√©s- egy parkol√≥h√°z √©p√≠t√©se a sz√≠nh√°zkertbe- megbukjon.

K√∂zel k√©t √©vvel ezelŇĎtt fŇĎzt√©k ki a boszork√°nykonyh√°jukban, hogy uni√≥s forr√°sokb√≥l megval√≥s√≠tj√°k az ‚ÄěIskola utcai‚ÄĚ parkol√≥h√°zat. Sok√°ig v√©letlen√ľl sem besz√©ltek arr√≥l, hogy val√≥j√°ban a sz√≠nh√°zkert a terv√ľk v√©grehajt√°s√°hoz kiszemelt helysz√≠n.

Bővebben...

Veszprém polgármestere mossa kezeit

2016-02-28 15:50:26

M√©g mindig az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezet felett√©bb k√≠nos √©s h√≥napokig tagadott, rejtegetett √ľgyei √©rdekeln√©nek. Sajnos hi√°ba teszem ugyanakkor fel k√©rd√©seimet a k√∂zgyŇĪl√©sen rendszeresen, √©rdemi v√°laszok v√°ltozatlanul nincsenek. A polg√°rmester szŇĪkszav√ļan v√°laszol, ha v√°laszol egy√°ltal√°n √©s a k√©rd√©seket rendszerint elh√°r√≠tja. √ögy tesz, mintha a t√∂rt√©ntekhez semmi k√∂ze sem volna. Holott szerintem az elsŇĎ sz√°m√ļ felelŇĎse is ezeknek az √ľgyeknek. A m√°sodik sz√°m√ļ az alpolg√°rmester, aki m√©g m√©lyebben hallgat.

Bővebben...

Indulatos kvótavita

2016-02-25 20:13:31

A Vehir.hu mai k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°s√°nak al√°bbi r√©szlete is tartalmaz ‚Äě√©rdekes‚ÄĚ √©s tanuls√°gos mondatokat. Mintha kicsit ideges lenne a l√©gk√∂r. Soha nem l√°ttam √©s hallottam ennyi szem√©lyeskedŇĎ √©s az alapvetŇĎ udvariass√°gi szab√°lyokr√≥l megfeledkezŇĎ k√©pviselŇĎt √©s tiszts√©gviselŇĎt, mint √©ppen ezen a nem √©ppen ‚Äějeles‚ÄĚ napon. A veszpr√©mi k√∂zgyŇĪl√©sek t√∂rt√©net√©ben k√©ts√©gtelen√ľl ez volt a m√©lypont. Hallgatott mindenki, akinek sz√≥lni kellett volna, hogy tal√°n ezt m√©gse mondj√°k kedves Fideszes k√©pviselŇĎ h√∂lgyek √©s urak.A zavar olyan nagy volt, hogy a Fidesz soraib√≥l ketten v√©letlen√ľl m√©g meg is szavazt√°k a s√ľrgŇĎss√©gi ind√≠tv√°nyomat.

Bővebben...

A lényeg kimaradt?

2016-02-25 19:06:14

Az al√°bbi p√°r sor a Vehir.hu mai k√∂zgyŇĪl√©si tud√≥s√≠t√°s√°b√≥l sz√°rmazik. √Črdemes elolvasni. A legv√©g√©n mondtam valamit, ami m√°r nem f√©rt bele a tud√≥s√≠t√°sba. Vajon kital√°lja a kedves Olvas√≥ a t√∂rt√©net v√©g√©t? Ha nem, k√©szs√©ggel seg√≠tek!

Bővebben...

Teregetem a szennyest

2016-02-25 18:15:38

Ma eljutott addig is a veszpr√©mi test√ľlet, hogy √ļjabb hat√°rt √°tl√©pve, ny√≠lt √ľl√©sen szem√©lyes √ľgyeket vett g√≥rcs√∂ve al√°. Az√©rt k√∂zl√∂m a t√∂rt√©nteket a blogomon, mert tanuls√°gos. Ki - ki d√∂ntse el saj√°t bel√°t√°sa szerint, melyik√ľnknek lehet igaza. Tal√°n m√©g annyit elŇĎsz√≥k√©nt, szinte biztos vagyok abban, hogy a Fidesz boszork√°nykonyh√°j√°ban fŇĎzt√©k ki ezt a tervet. S a leghitelesebbnek tŇĪnŇĎ Strenner doktor kapta a feladatot, hogy tegye meg, amit a p√°rt elv√°r tŇĎle.( K√©p: A jobb k√∂ny√∂k alatt Strenner Zolt√°n l√°that√≥)

Bővebben...

B√ļcs√ļbesz√©dek

2016-02-21 16:44:25

2016. janu√°r 9-√©n elb√ļcs√ļztunk Dr. BŇĎsze FerenctŇĎl

Dr. Etter √Ėd√∂n:

Tisztelt Gyászoló közösség!

Egy h√©ttel ezelŇĎtt a TeremtŇĎ mag√°hoz vette szeretett Bar√°tomat, Ferit! Mi, akiknek nev√©ben sz√≥lok, √ľgyv√©dt√°rsaink, √©vfolyamt√°rsaink, bar√°taink k√∂sz√∂nettel √©s h√°l√°val tartozunk a TeremtŇĎnek, hogy 64 √©vig a mienk lehetett, hogy √∂r√∂met hozott a mi √©let√ľnkre is. Ferit a p√©csi tudom√°nyegyetemen ismeretem meg, √©vfolyamt√°rsak voltunk. Az egyetem √©vei alatt ker√ľlt√ľnk bar√°ti viszonyba ‚Äď amely a diploma √°tadat√°sakor megszakadni l√°tszott.

Bővebben...

Dr. Zahn színrelép

2016-02-20 14:54:58

Az al√°bbi n√©h√°ny sort- bevallom- plagiz√°ltam az egyik k√∂z√∂ss√©gi oldalr√≥l. Nagyon illik a febru√°r v√©gi k√∂zgyŇĪl√©sen m√°r harmadik alkalommal ellenem ind√≠tand√≥ t√°mad√°s, az √ļjabb Fideszes √∂ssztŇĪz val√≥s okainak le√≠r√°s√°hoz. ‚ÄěElvt√°rsam, egyezz ki azzal, hogy most mi mondjuk meg, mi legyen. Mi adjuk a f√∂ldet, a trafikot, a k√∂zbeszerz√©st, √©s a v√°laszt√≥jogi t√∂rv√©nyt. Egyezz ki ezzel √©s fogadd el sz√≥ n√©lk√ľl, hazafiasan. B√°rmit tesznek veled az orsz√°godban, tŇĪrd - √©s hallgass. Mi azt mondunk b√°rkirŇĎl, amit akarunk, azt√°n bizony√≠tsa be az √°rtatlans√°g√°t!‚ÄĚ

Bővebben...

Jancsi igazs√°got oszt

2016-02-14 06:51:13

Kezdj√ľk a t√∂rt√©netet 2009 √°prilis√°ban. Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak 2009. √°prilisi k√∂zgyŇĪl√©s√©n Jancsi hallani v√©lt valamit. Ki is √ľlt a k√∂zgyŇĪl√©s sz√ľnet√©ben sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartani. Szemrebben√©s n√©lk√ľl √°ll√≠totta, hogy Katanics S√°ndor ezt meg ezt mondta a hajl√©ktalanokra. A sajt√≥ azon nyomban rohant Katanicshoz. Amikor az mikrofonba mondta, nem √©rti, mirŇĎl besz√©l az akkori gazdas√°gi √ľgyek√©rt felelŇĎs alpolg√°rmester, de ha m√°r ilyet √°ll√≠t, akkor bizony√≠tsa is, nosza, meg√≠rt√°k apr√≥ r√©szletess√©ggel a t√∂rt√©netet.

Bővebben...

Amikor cselekedni kell Veszprém polgármesterének

2016-02-10 20:24:12

Tisztelt Polg√°rmester √ör!

A mai napon tudom√°somra jutott, hogy 2016. febru√°r 11-√©n, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n 17 √≥rakor a Szenth√°roms√°g t√©ren a Hatvann√©gy V√°rmegye Ifj√ļs√°gi Mozgalom ‚ÄěKit√∂r√©s‚ÄĚ megeml√©kez√©st, majd f√°kly√°s felvonul√°st tart a t√©rrŇĎl a V√°mosi √ļti k√∂ztemetŇĎig.

Bővebben...

B√ļz√°s Huba: Szil√°gyi Lack√≥r√≥l

2016-02-03 20:46:18

Nem kev√©sb√© vagyok veszpr√©mi √©s vil√°gpolg√°r, mint ŇĎ. S ha szem√©lyesen ‚Äď bar√°tilag ‚Äď nem is √∂smert√ľk egym√°st, nem egyszer n√©zt√ľnk egym√°s szem√©be az √ļttesten, mindig az √ļttest azonos oldal√°n, ahol j√°rtunk. Tudtam, ki ŇĎ, tudta, ki √©n. P√°rizsias √∂lt√∂nyben, j√≥lf√©s√ľlten √©n, cin√≥ber frizur√°val, bŇĎrdzsekisen √©s l√°ncait cs√∂rgetve ŇĎ. Az ezredfordul√≥ ut√°n ‚Äď √∂sszebotolva, mosolyra r√°ndult arccal ‚Äď √ľdv√∂zletet intett, de mielŇĎtt visszainthettem volna, f√∂lszegett fejjel tov√°bb l√©pett.

Bővebben...

Az kiabál, akinek a háza ég

2016-01-31 15:56:01

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a k√∂zgyŇĪl√©sen napirend elŇĎtt sz√≥lalt fel az egyik Fideszes k√©pviselŇĎ. A napirend elŇĎttij√©nek t√°rgya, pontosabban c√©lpontja val√≥j√°ban √©n voltam. Sok sz√≥t nem √©rdemelne ez a t√∂rt√©net, ha nem lenn√©nek tanuls√°gai. S ezekrŇĎl szerintem besz√©lni kell, m√©g akkor is, ha √°ltal√°ban egy jellemgyenge √©s alapvetŇĎen sikertelen k√©pviselŇĎ √°sk√°l√≥d√°sair√≥l van csup√°n sz√≥. Vannak, akik sikernek l√°tj√°k a Fidesz napirend elŇĎtt velem szemben valamif√©le int√©zked√©st javasol√≥ k√©pviselŇĎj√©nek tev√©kenys√©g√©t.

Bővebben...

Megrendelt kvótaellenesség?

2016-01-25 18:53:07

Kaposv√°ron a Fideszes √∂nkorm√°nyzati t√∂bbs√©g a Fideszes polg√°rmester elŇĎterjeszt√©s√©re m√°r 2015 december√©ben v√©grehajtotta (a minden val√≥sz√≠nŇĪs√©g szerint) a Korm√°ny √°ltal elŇĎ√≠rt felsŇĎbb utas√≠t√°st. Az uk√°z v√©lhetŇĎen az volt, hozzanak, egy az emberek f√©lelmeire √©p√≠tŇĎ, kv√≥taellenes hat√°rozatot. S ha valamelyik ellenz√©ki k√©pviselŇĎ mer kereszt√©nyi szeretetrŇĎl, embers√©grŇĎl besz√©lni, azt k√≠m√©letlen√ľl d√∂ng√∂ltess√©k a f√∂ldbe a helyi Fideszk√∂zeli, vagy a Fidesz √°ltal k√∂zp√©nzekbŇĎl mŇĪk√∂dtetett √©s a tenyer√ľkbŇĎl csipegetŇĎ sajt√≥jukkal.

Bővebben...

Az eg√©szs√©g√ľgy√©rt

2016-01-23 08:45:30

BŇĎsze Feri bar√°tom napra pontosan h√°rom h√©ttel ezelŇĎtt a d√©lelŇĎtti √≥r√°kban hagyott itt minket, √≥ri√°si-szem√©ly√©nek hi√°nya miatt bet√∂ltetlen- ŇĪrt hagyva maga ut√°n. Meg√≠g√©rtem-elsŇĎsorban magamnak,- hogy igyekszem szellemi hagyat√©k√°t erŇĎmh√∂z m√©rten megfelelŇĎen √°polni √©s ez√©rt ma egy √ļjabb √≠r√°s√°t (k√∂z√≠r√≥i tev√©kenys√©g√©nek egyik √ļjabb gy√∂ngyszem√©t) k√∂zl√∂m. Most √©ppen egy az eg√©szs√©g√ľgy helyzet√©vel foglalkoz√≥t. 2012 tavasz√°n zajlottak azok a t√∂rt√©netek, amirŇĎl Feri √≠rt. Az√≥ta sokkal borzaszt√≥bb a helyzet √©s mindenn√©l aktu√°lisabbak a sorok. Sajnos ma Veszpr√©m √©s a megye k√≥rh√°z√°ban nagyon elkelne Feri √©lesl√°t√°sa eredm√©nyek√©nt az √úgyv√©d √ör seg√≠tŇĎ k√∂zremŇĪk√∂d√©se.

Bővebben...

B√ļz√°s Huba szamizdat verse (2)

2016-01-15 16:04:23

 

a rendszerv√°ltoz√°s √ļtj√°n

Bővebben...

Elvarratlan sz√°lak

2016-01-09 18:08:22

Ma vett√ľnk v√©gsŇĎ b√ļcs√ļt egy kiv√°l√≥ embertŇĎl, egy √≠zig-v√©rig lok√°lpatri√≥t√°t√≥l, igaz bar√°tomt√≥l. Egy h√©ttel ezelŇĎtt t√°vozott k√∂z√ľl√ľnk Dr. BŇĎsze Ferenc. A mai napt√≥l kezdve k√∂z√∂lni fogom a blogomon ak√°r az √©n honlapomon, ak√°r m√°shol megjelent √≠r√°sait. Kiv√©tel n√©lk√ľl √©rdekes, sokakat foglalkoztat√≥, izgalmas k√∂z√ľgyekben mondta el b√°tran v√©lem√©ny√©t. 2012 nyar√°n Magyarorsz√°g minisztereln√∂k√©t sz√≥l√≠totta meg level√©ben. V√°lasz az√≥ta sem √©rkezett. Egy nappal hal√°la elŇĎtt arr√≥l besz√©lgetett velem, hogy a ma k√∂z√∂lt √≠r√°s√°t folytatni k√≠v√°nja. S hamarosan elk√ľldi nekem a folytat√°st, egy √ļjabb levelet, amit ism√©t a minisztereln√∂knek √≠r. Ez az √ļjabb √≠r√°s, sajnos m√°r csak "oda√°t" sz√ľlethet meg.(Katanics S.)

Bővebben...

S√°rga veszedelem

2016-01-02 12:33:54

Eml√©kszem, gyermekkoromban besziv√°rgott a tudatomba az a riogat√°si forma, ami a s√°rga veszedelemrŇĎl k√∂zvet√≠tett igaz√°n ostoba v√≠zi√≥kat. (Megjegyzem, mindez akkoriban t√∂rt√©nt, amikor a vid√°m barakk lak√≥ik√©nt eg√©szen j√≥ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt √©lt√ľk a nyugati hat√°rainkig mindent √©s mindenkit bekebelezŇĎ v√∂r√∂s veszedelem ut√°ni h√©tk√∂znapjainkat.) Kiskamasz voltam, amikor n√©h√°ny nem igaz√°n magasr√∂ptŇĪ ponyvareg√©ny elolvas√°sa √©s sek√©lyes mondanival√≥j√ļ film megn√©z√©se ut√°n olyasf√©le v√≠zi√≥k voltak a fejemben, Magyarorsz√°g lakoss√°ga egyszer eltŇĪnik, felold√≥dik majd a keletrŇĎl fel√©nk h√∂mp√∂lygŇĎ nagy, s√°rga n√©p√°radatban.

Bővebben...