BĂșcsĂșbeszĂ©dek

2016-02-21 16:44:25

2016. januĂĄr 9-Ă©n elbĂșcsĂșztunk Dr. BƑsze FerenctƑl

Dr. Etter Ödön:

Tisztelt Gyåszoló közösség!

Egy hĂ©ttel ezelƑtt a TeremtƑ magĂĄhoz vette szeretett BarĂĄtomat, Ferit! Mi, akiknek nevĂ©ben szĂłlok, ĂŒgyvĂ©dtĂĄrsaink, Ă©vfolyamtĂĄrsaink, barĂĄtaink köszönettel Ă©s hĂĄlĂĄval tartozunk a TeremtƑnek, hogy 64 Ă©vig a mienk lehetett, hogy örömet hozott a mi Ă©letĂŒnkre is. Ferit a pĂ©csi tudomĂĄnyegyetemen ismeretem meg, Ă©vfolyamtĂĄrsak voltunk. Az egyetem Ă©vei alatt kerĂŒltĂŒnk barĂĄti viszonyba – amely a diploma ĂĄtadatĂĄsakor megszakadni lĂĄtszott.

De ez csak a lĂĄtszat volt. Kapcsolatunk nem szakadt meg. Feledhetetlen barĂĄti Ă©vek ĂĄllnak mögöttĂŒnk. Igaz barĂĄtsĂĄg! Cum Laude! DicsĂ©rettel! Ez ĂĄll Dr. BƑsze Ferenc 1976-ban megszerzett jogi diplomĂĄjĂĄn. És ez volt rĂĄ jellemzƑ egĂ©sz Ă©letĂ©ben. Amit tett azt mindig teljes erƑvel tette, Ășgy hogy az elvĂ©gezett munkĂĄra azt lehessen mondani, Cum Laude! azaz dicsĂ©rettel.

Feri kĂŒlĂŒgyi pĂĄlyĂĄra kĂ©szĂŒlt, de mivel az ösztöndĂ­jszerzƑdĂ©sĂ©t nem tartottĂĄk be, volt ereje vĂĄltani. Sopron Ă©s PĂ©cs között VeszprĂ©met, közelebbrƑl VeszprĂ©mfajszot vĂĄlasztotta, ahol a Csopak tĂĄja Tsz jogĂĄsza lett. Akkor Ășgy Ă­tĂ©ltĂŒk meg, ennĂ©l többre hivatott!

Ɛ azonban mĂĄr ekkor is bizonyĂ­tott! Hatalmas feladat volt a Tsz-t RĂ©szvĂ©nytĂĄrsasĂĄggĂĄ alakĂ­tani. Feri ebben is ĂșttörƑ szerepet jĂĄtszott. Ez idƑ tĂĄjt csĂĄbĂ­tottĂĄk a PĂ©csi Egyetemre jogi elƑadĂłnak, de Ɛ maradt. 1990-es Ă©v hozta a nagy fordulatot, amikor ĂŒgyvĂ©d lett.

VĂ©gkĂ©pp megtalĂĄlta önmagĂĄt az ĂŒgyvĂ©di pĂĄlyĂĄn. Vannak elhivatott emberek,/ akik Ă©vtizedeken ĂĄt azĂ©rt tanulnak,/ hogy egĂ©sz Ă©letĂŒket mĂĄsok segĂ­tĂ©sĂ©re szenteljĂ©k./ Ilyen emberek az ĂŒgyvĂ©dek is! Feri orszĂĄgos hĂ­rnĂ©vre tett szert irodĂĄjĂĄval, fontos, nagy ĂŒgyek kĂ©pviseletĂ©vel.

Nem sztĂĄrĂŒgyvĂ©d volt. Ɛ kivĂĄlĂł ĂŒgyvĂ©d volt! Az ĂŒgyvĂ©di pĂĄlyĂĄn megtapasztalhatta, nem felelhetĂŒnk meg minden elvĂĄrĂĄsnak.

Feri csak olyan ĂŒgyet vĂĄllalt, ahol az igazsĂĄg – Ă©s nem csupĂĄn a jog – az ĂŒgyfele oldalĂĄn ĂĄllt! Ha mindenkinek meg kĂ­vĂĄnunk felelni, akkor fel kell adni hitĂŒnket! De Ferinek volt stabil hite! Hitt az emberi tisztessĂ©gben, az emberi jĂłsĂĄgban, s abbĂłl nem engedett.

A hitét mindvégig megtartotta!

Most Feri, az örökmozgó, az életvidåm elcsendesedett.

BarĂĄti kapcsolatunk egy mĂĄsik sĂ­kra, dimenziĂłba tevƑdik ĂĄt. Ahogy a diploma ĂĄtadĂĄsakor a tĂĄvolsĂĄg miatt kapcsolatunk elvĂ©szni lĂĄtszott, de az elmĂșlt Ă©vtizedek bizonyĂ­tottĂĄk, nincs az a tĂĄvolsĂĄg, amely az igaz barĂĄtsĂĄgot szĂ©tszakĂ­tanĂĄ, most a halĂĄl miatt elvĂ©szni vĂ©l kapcsolatunk. De hitĂŒnk gyƑzedelmeskedik a halĂĄl felett, Ă©s kapcsolatunk örök marad, melyet nap mint nap megĂ©lhetĂŒnk.

Bizton vallom, aki egy fohĂĄsszal a jövƑben hozzĂĄ fordul, Ă©rezni fogja Feri segĂ­tsĂ©gĂ©t!

Éppen ezĂ©rt Feri, ĂŒgyvĂ©d kollĂ©gĂĄm, Ă©vfolyamtĂĄrsam, de elsƑsorban kedves barĂĄtom nem bĂșcsĂșzom, hanem hiszem a viszontlĂĄtĂĄst. Addig is imĂĄdkozom Ă©rted, nyugodjĂĄl bĂ©kĂ©ben! Isten Veled!

VĂĄndorfi LĂĄszlĂł

DrĂĄga Feri!

MƱvĂ©sz barĂĄtaid nevĂ©ben bĂșcsĂșzom TƑled. Negyed szĂĄzada, hogy elƑször talĂĄlkoztam kĂŒlönös lĂ©nyeddel. A PetƑfi SzĂ­nhĂĄz egyik rendezvĂ©nyĂ©n egyszer csak a terĂ­tett asztal mögĂŒl, egy jĂł pohĂĄr bor mellƑl dalban megszĂłlalt, megjelent SzindbĂĄd. Zengett egyre jobban, egĂ©szen addig, mĂ­g el nem jutott a SzĂ­nhĂĄz termeinek legutolsĂł zugĂĄba.

AztĂĄn Ă©vekkel kĂ©sƑbb, egy mĂĄsik szĂ­nhĂĄzi közössĂ©g nevĂ©ben fordultam hozzĂĄd, Ă©s szorult helyzetĂŒnkben nem csak Ă©les ĂŒgyvĂ©di Ă©sszel, fantasztikus koncentrĂĄlĂł kĂ©pessĂ©ggel, hanem tisztessĂ©ggel, barĂĄtsĂĄggal, jĂłszolgĂĄlati követkĂ©nt elmentĂ©l a vĂ©gsƑ ajtĂłkig Ă©s a vĂ©gsƑ hangnemekig is, hogy szolgĂĄld ĂŒgyĂŒnket. Amikor a drĂĄmai helyzet egy vĂĄratlan fordulattal Ășgy hozta, akkor belĂĄttad, hogy fĂ©lre kell ĂĄllni ebbƑl a szolgĂĄlatbĂłl, Ă©s ekkor is barĂĄtsĂĄggal, talĂĄn mĂ©g melegebb barĂĄtsĂĄggal szurkoltĂĄl, Ă©s nĂ©zted a szĂ­npadi mƱvĂ©szet csodĂĄit, hallgattad a hangokat, nĂ©zted a mozdulatokat, ittad a szavakat.

LĂ©trehoztad VeszprĂ©mben a veszprĂ©mi kulturĂĄlis Ă©let talĂĄn egyik legnagyobb teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t, a Buhim-völgyi Szalont. Ez a vĂĄrosi polgĂĄr egyik megnyilvĂĄnulĂĄsa volt. Megfogalmaztad, Ă©lted, lĂ©trehoztad azt, ami a polgĂĄrnak kötelessĂ©ge, többek között kapcsolat a kultĂșrĂĄval, szemĂ©lyes kapcsolat a jelentƑs alkotĂłkkal, Ă©s mindennek megosztĂĄsa vĂĄrosod közössĂ©gĂ©vel. KitĂĄrtad a Buhim-völgyi hĂĄz kapujĂĄt, belĂ©ptek a mƱvĂ©szek, belĂ©pett a közönsĂ©g. Ez volt egy horizontĂĄlis nyitĂĄs. Mindezzel egyĂŒtt vertikĂĄlisan megnyĂ­lott a tĂ©r, Ă©s leköltöztek a Buhim-völgybe a csillagok, leszĂĄllt a zsenialitĂĄs, leszĂĄlltak az Ă©gi hangok, leszĂĄlltak a magvas Ă©s korszakos gondolatok azoknak az embereknek a nyelvĂ©n, szavĂĄn, hegedƱjĂ©n, mozdulatain, akik korszakunk meghatĂĄrozĂł szemĂ©lyisĂ©gei. Ma mĂĄr bezĂĄrult a Buhim-völgyi Szalon kapuja. De csak horizontĂĄlisan. VertikĂĄlisan megnyĂ­lott ma Ășjra, Ă©s ezek a csillagok, akiket eddig Te csodĂĄltĂĄl, most lejönnek ide, Ă©s grĂĄdicsot alkotnak, lĂ©pcsƑt ahhoz, hogy föllĂ©pdeljĂ©l a mennyek kapujĂĄig, ahonnan talĂĄn visszafordulsz belĂ©pĂ©s elƑtt, Ă©s Nagy LĂĄszlĂł kedvenc szavaival kissĂ© bizonytalanul szĂłlalsz meg:

„LĂ©tem, ha vĂ©gleg lemerĂŒlt

Ki imĂĄd tĂŒcsökhegedƱt? . . .

S ki viszi ĂĄt fogĂĄban tartva

a Szerelmet a tĂșlsĂł partra!”

De nem kell aggĂłdni, a tĂŒcsökzene megszĂłlal, megszĂłlalnak a nemesebb hangĂș hegedƱk, megszĂłlalnak Ă©teri hangok, Ă©s a Te lĂ©nyedbƑl hullik alĂĄ ez a bizonyos ĂĄtvitt Ă©rtelmƱ Ă©s magasabb rendƱ szeretet Ă©s szerelem. Hol esƑ, hol köd, hol hĂł formĂĄjĂĄban, Ă©s talĂĄn a mi arcunkba is hullik, Ă©s minket is illet ez a hatalmas adomĂĄny, Ă©s gyƱjthetĂŒnk munĂ­ciĂłt arra, amikor majd mi következĂŒnk ezen az Ășton.

Te ott ållsz a mennyek kapujåban, belépsz, hogy utåna mi következik, ezt nem tudjuk.

SzindbĂĄd! JĂł utazĂĄst!

 

Dr. Szabó Éva:

DrĂĄga, igaz jĂł barĂĄtunk BƐSZE FERENC: a csalĂĄdfƑ, a csalĂĄdapa Ă©s kilencszeres nagypapa, az ismert ĂŒgyvĂ©d, partnerĂŒnk a barangolĂĄsokban, földi tĂĄrsasĂĄgunkbĂłl tĂĄvozott. Nem volt egyszerƱ termĂ©szet, habzsolta az Ă©letet, ezerrel pörgött, tĂĄrsadalmi kĂ©rdĂ©sekben kifejtett aktivitĂĄsĂĄval megosztotta az Ƒt körĂŒlvevƑket.

Egy összejövetelen, amikor egy nĂ©velemzƑ igen talĂĄlĂł jellemzĂ©sĂ©t olvastĂĄk fel neki, sajĂĄt magĂĄrĂłl VĂĄci MihĂĄly idĂ©zettel vallott:

„...mondd, kiáltsd, terjeszd, dadogd

jogos igazad, igaz jogod.

Kiáltsz – s nem hallgatnak oda?

Te nem hallgathatsz el soha!

Elhallgatnak? – LĂ©gy hangosabb!

Nincs jogod, hogy hangot ne adj

azoknak, kiknek motyogĂĄs

a hangjuk, meg káromkodás.”

Ɛ itt befejezte az idézetet, de a sors folytatta a Feri åltal vålasztott verset:

„Verd magad, mint a szív, zuhogj,

ne Ă©ltessen mĂĄr csak e gond:

Magad Ă©rtĂŒk halĂĄlra rontsd,

mĂ­g össze nem rogysz – te bolond!”

Dråga baråtunk, nyugodj békében!

 

Dr Petkovits TamĂĄs:

Tisztelt GyĂĄszolĂł GyĂŒlekezet!

„Az igazsĂĄgot kimondani nem nagy dolog, megtalĂĄlni nehĂ©z. KimondĂĄsĂĄhoz a test bĂĄtorĂĄga kell, megtalĂĄlĂĄsĂĄhoz a lĂ©lekĂ©.” Ez az IllyĂ©s Gyula idĂ©zet 1985 Ăłta volt az irodĂĄm falĂĄn, egĂ©szen nyugdĂ­jba vonulĂĄsomig, 2013-ig. FeritƑl kaptam, aki az igazsĂĄgĂŒgyi szakĂ©rtƑi kinevezĂ©semkor adta ĂĄt nekem, s azĂłta is igyekszem ennek jegyĂ©ben dolgozni. Szent dolog az igazsĂĄg, a hegyi beszĂ©dben is elƑkelƑ helyen ĂĄll. MorĂĄlisan elĂ©ggĂ© hanyatlott vilĂĄgunkban csak felkiĂĄltĂł jellel ĂĄpolandĂł. Közvetve, BƑsze Feri Ă­gy meghatĂĄrozĂł tĂ©nyezƑvĂ© vĂĄlt Ă©letemben. RemĂ©lem azonban, hogy Ă©n is hatottam rĂĄ, mert egy barĂĄtsĂĄgon belĂŒl nincs egyenlƑtlensĂ©g.

BƑsze Feri barĂĄtomrĂłl kĂ©ptelensĂ©g Ă©rzelem nĂ©lkĂŒl beszĂ©lni. MegosztĂł szemĂ©lyisĂ©g volt, vagy rajongĂĄsig szerettĂ©k, vagy a sokszor nyers vĂ©lemĂ©ny nyilvĂĄnĂ­tĂĄsai miatt nehezen tudtĂĄk elviselni. Én az elƑbbiek közĂ© tartozom, mert alkalmat adott rĂĄ, hogy a barĂĄtja lehessek.

1983 novemberĂ©ben a megyei kĂłrhĂĄz kĂłrbonctani osztĂĄlyĂĄn meglĂĄtogatta KovĂĄcs Attila barĂĄtomat, aki bemutatott neki. Perceken belĂŒl kiderĂŒlt, hogy apai nagybĂĄtyĂĄm volt Sopronban a hĂĄziorvosuk. Ekkor kezdƑdött barĂĄtsĂĄgunk. Mindketten megbĂ­ztunk egymĂĄsban, ez a bizalom egy Krisztusi idƑszakot – 33 Ă©vet – Ă­velt ĂĄt. TermĂ©szetesen nagyon sok mindenben nem Ă©rtettĂŒnk egyet, de a vĂ©lemĂ©nykĂŒlönbsĂ©gek, a vitĂĄk ellenĂ©re kölcsönös lett a tisztelet. Nagyon sokat tanultam TƑle. IsmertĂŒk egymĂĄst, az egymĂĄsnak ajĂĄndĂ©kba vett könyvek mindegyike telitalĂĄlat volt mindkĂ©t rĂ©szrƑl. A barĂĄtsĂĄgban önzetlen volt, mindent adott, sokszor komikus szituĂĄciĂłk alakultak ki ebbƑl. Az egyik szilveszteri bulin az egyik barĂĄti pĂĄr összeveszett, Ă©s a fiĂș indult vissza GyƑrbe, mĂĄr ment a kocsijĂĄhoz, amikor a hĂ­rt meghallva, az Ă©ppen zuhanyzĂł BƑsze Feri törĂŒlközƑt magĂĄra csavarva, papucsban rohant a havas Ășton, Ă©s visszahozta az illetƑt. A HaszkovĂł lakĂłtelep e kĂŒlönleges esemĂ©nyre sokĂĄig fog emlĂ©kezni. Ez is BƑsze Feri volt. Mindennek nekiugrott, amit Ășgy vĂ©lt, hogy nem igaz. Úgy vĂ©lte, ha egy dologban akĂĄr csak egy kis hazugsĂĄg is van, az az almĂĄban megbĂșjĂł fĂ©regkĂ©nt az egĂ©sz almĂĄt rövid idƑn belĂŒl földre kĂ©nyszerĂ­ti.

1984-ben veszprĂ©mi tanĂĄcstagkĂ©nt felszĂłlalt Ă©s kiĂĄllt a lakossĂĄg ĂĄltal sĂ©relmezett Ă©s kifogĂĄsolt ĂŒgy mellett, amit az akkori vĂĄrosi vezetĂ©s nem akart meghallani. TermĂ©szetesen az akkori hatalom a sajĂĄt akaratĂĄt Ă©rvĂ©nyesĂ­tette. Feri ettƑl kikĂ©szĂŒlt. SzĂłtalĂĄlĂĄsi nehĂ©zsĂ©gei lettek, ami mĂĄr – megĂ­tĂ©lĂ©se szerint – ĂŒgyvĂ©di munkĂĄjĂĄt is veszĂ©lyeztette, hiszen kĂ©ptelen volt pĂ©ldĂĄul a perbeszĂ©deket az ƑrĂĄ jellemzƑ igĂ©nyes mĂłdon megtartani. Úgy vĂ©ltem, hasznos lesz, ha elmegyĂŒnk csak mi ketten egy kelet MagyarorszĂĄgi körĂștra. IgazĂĄbĂłl ekkor ismertĂŒk meg egymĂĄst. Sok mindenrƑl beszĂ©ltĂŒnk, s vĂ©gĂŒl is sokkal jobb ĂĄllapotba kerĂŒlt.

1986-ban NĂ©metorszĂĄgban kezdem el dolgozni, s elsƑ hazalĂĄtogatĂĄsomkor, a vonattal GyƑrbe Ă©rkezve, csak mĂĄsnap reggel tudtam volna hazajutni VeszprĂ©mbe. Ferinek vĂĄratlanul szĂłltam, aki Ă©jjel indult GyƑrbe Ă©rtem, Ă©s a visszaĂșton a fĂĄradtsĂĄgtĂłl többször elaludt. Én ĂĄtnyĂșlva igyekeztem a kocsit az Ășton tartani, mert Ɛ sajĂĄt szavĂĄval Ă©lve „kicsit bubukĂĄlt”.

BƑsze Ferit, a mulatĂłt Ă©s a nagy feladatokat felvĂĄllalĂłt szĂĄmosan ismerjĂŒk. Van, aki nem is tudta volna elkĂ©pzelni, de hĂĄt ki mert volna nekiugrani az Amerikai EgyesĂŒlt Államoknak, vagy egy Nobel-dĂ­jas Ă­rĂłnak. Aki nem ismeri Ferit, annak javaslom, hogy olvassa el a blogjait. A blogirodalom legszebb gyĂŒmölcsei közĂ© sorolandĂł mƱvek, Ă©rdemes analizĂĄlni Ƒket.

Ferinek sajĂĄtos hite volt. Ɛ egy imponĂĄlĂłan nagy tudĂĄsĂș, kifejezetten olvasott egyĂ©n volt, rettenetes volt vele vitĂĄzni, legyen az bĂĄrmi, akĂĄr Rotterdami Erasmus, vagy akĂĄr Morus TamĂĄs hitvilĂĄga, humanizmusa. BeszĂ©ltĂŒnk rĂłla, hogy tulajdonkĂ©ppen a halĂĄl utĂĄn Ă©rdekes dolgok törtĂ©nhetnek. Mivel az ember lelke ĂĄtlĂ©p a vĂ©gtelenbe, ahol az idƑnek nincs jelentƑsĂ©ge, az itt maradottak szĂĄmĂĄra eltelt nĂ©hĂĄny Ă©vtized ott semminek szĂĄmĂ­t. Mivel mi is belĂĄthatĂł idƑn belĂŒl, de ĂĄt kell, hogy tĂ©rjĂŒnk ebbe a mĂĄsik dimenziĂłba, ahol nincs idƑ, Ă­gy ugyanott folytathatjuk a tĂĄrsalgĂĄsunkat Vele, ahol abbahagytuk.

Hitem szerint Feri mĂĄr a Mennyei Birodalomban van, s azĂłta az ottani blogirodalom mĂĄr szĂĄmos csodĂĄlatos Ă­rĂĄssal gazdagodott, a Mennyei ÍtĂ©lƑszĂ©k bĂ­rĂĄi az ottani perrendtartĂĄst ismĂ©tlik kĂ©tsĂ©gbe esve, de kapjĂĄk is egymĂĄs utĂĄn tƑle a kritikĂĄkat.

Itt a zenĂ©s összejöveteleken, ahol megjelent, hamarosan Ă©nekszĂł hallatszott. Tudott Ă©lni, a rĂ©gi Ă©rtelemben vigadni. Nem csodĂĄlkoznĂ©k, ha mĂĄr az Égi Birodalom falĂĄn tĂșlrĂłl Ă©nekszĂł hallatszana, akĂĄr olyan kissĂ© falsan, Ă©s a repertoĂĄrba belekeveredve olykor nĂ©hĂĄny munkĂĄsmozgalmi dal is. Ha majd a kapun dörömbölĂŒnk, Ă©s Petrus, a kƑszikla megjelenne, lehet, hogy belĂŒlrƑl egy kis köpcös alak igyekezne Ɛt fĂ©lretolni, Ă©s odaszĂłlna nekĂŒnk: a FƑnök felkĂ©rt, hogy csinĂĄljak rendet, megtettem, na most mĂĄr jöhettek!

Hölgyeim Ă©s Uraim, ezen szavakkal bĂșcsĂșzom FeritƑl egy rövid ĂĄtmeneti idƑre, s ahogy Ödön mondta, addig is imĂĄdkozzunk Ă©rte.

Dr. BƑszĂ©nĂ© SzatmĂĄri-Nagy AnikĂł:

Kedves Rokonaim, BarĂĄtaim!

MĂ©ly fĂĄjdalmamat növeli, hogy fĂ©rjemmel utolsĂł közös utunkat ilyen korĂĄn kellett megtenni, de az enyhĂ­ti, hogy miutĂĄn megvĂ­vta Ă©lete vĂ©gsƑ kĂŒzdelmĂ©t, mosollyal az arcĂĄn lĂĄttam utoljĂĄra. Ez a mosoly szĂłlhatott a mĂșltnak Ă©s a jövƑnek is.

Az Ƒ elsƑ hĂșsz Ă©ve Ă©s az egyĂŒtt megĂ©lt 44 Ă©vĂŒnk is nagyon gazdag volt Ă©rzelmekben, Ă©lmĂ©nyekben. EgyĂŒtt Ă©ltĂŒnk meg jĂłt, rosszat, Ă­gy volt teljes az Ă©letĂŒnk.

Akik ismerjĂŒk, tudjuk, hogy nagyon intenzĂ­v Ă©letet Ă©lt. Az adhat vigaszt, hogy ezĂĄltal Ă©letĂ©veinek szĂĄmĂĄt sokkal többnek gondolhatjuk a tĂ©nylegesnĂ©l.

MegnyugvĂĄssal tekinthetek a jövƑbe is, hiszen Ƒ mondta pĂĄr napja, hogy boldog, mert mindent meg tudott tenni azĂ©rt, hogy gyermekeinket biztonsĂĄggal bocsĂĄssa „szĂĄrnyaikra”.

Ha megrendĂ­tƑen vĂĄratlanul is, de Ășgy ment el tƑlĂŒnk, hogy nem hagyott maga utĂĄn megvĂĄlaszolatlan kĂ©rdĂ©seket. Amit alkotott, azt megƑrizhetik Ă©s folytathatjĂĄk gyermekeink.

ElkĂ­sĂ©rtĂŒk Ƒt utolsĂł ĂștjĂĄn, de emlĂ©keinkben ƑrizzĂŒk meg annak a BƑsze Ferinek, aki Ɛ volt, annak a kĂŒlönleges, Ă©letvidĂĄm embernek, akit mindannyian szerettĂŒnk!

Ɛ Szent Ágoston soraival bĂșcsĂșzik tƑlĂŒnk:

„Ne sĂ­rj azĂ©rt, mert szeretsz

A halĂĄl nem jelent semmit.

CsupĂĄn ĂĄtmentem a mĂĄsik oldalra.

Az maradtam, aki vagyok

És te is önmagad vagy.

Akik egymĂĄsnak voltunk,

Azok vagyunk mindörökre.

Úgy szĂłlĂ­ts, azon a nĂ©ven,

Ahogy mindig hĂ­vtĂĄl.

Beszélj velem, ahogy mindig szoktål,

Ne keress Ășj szavakat.

Ne fordulj felĂ©m ĂŒnnepĂ©lyes, szomorĂș arccal,

Folytasd kacagĂĄsod, nevessĂŒnk egyĂŒtt

Mint mindig tettĂŒk.

Gondolj råm, kérj, mosolyogj råm, szólíts.

Hangozzék a nevem håzunkban, ahogy mindig is

Hallható volt, ne årnyékolja be tåvolsågtartó påtosz.

Az Ă©let ma is olyan, mint volt, ma sem mĂĄs.

A fonalat nem vĂĄgta el semmi,

MiĂ©rt lennĂ©k a gondolataidon kĂ­vĂŒl


Csak mert a szemed nem lát


Nem vagyok messze, ne gondold.

Az Ășt mĂĄsik oldalĂĄn vagyok, lĂĄsd, jĂłl van minden.

Meg fogod talĂĄlni a lelkemet Ă©s benne

Egész letisztult szép gyöngéd szeretetemet.

KĂ©rlek, lĂ©gy szĂ­ves
 ha lehet, töröld le könnyeidet,

És ne sĂ­rj azĂ©rt, mert annyira szeretsz engem.”

 

Forrás: BƑszeblog

Vissza...