Amikor cselekedni kell Veszprém polgármesterének

2016-02-10 20:24:12

Tisztelt Polgármester Úr!

A mai napon tudomásomra jutott, hogy 2016. február 11-én, csütörtökön 17 órakor a Szentháromság téren a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom „Kitörés” megemlékezést, majd fáklyás felvonulást tart a térről a Vámosi úti köztemetőig.


http://szentkoronaradio.com/…/…/veszpremben-is-lesz-kitores/
Mivel múlt héten (szombaton) hasonló rendezvény zajlott Székesfehérváron és a rendezvény az eseményről történt tudósítások alapján sokak felháborodását váltotta ki, Polgármester urat arra kérem, hogy Veszprém lakosai nyugalmának megőrzése érdekében mielőbb vegye fel a kapcsolatot a városi rendőrkapitánnyal és kérje, hogy intézkedéseik során messzemenőkig a törvényes rend fenntartását szem előtt tartva járjanak el.
A székesfehérvári eseményről megjelent fotók alapján az állapítható meg, hogy tiltott önkényuralmi jelképek viselésére is sor került egyes, a rendezvényen résztvevő személyek esetében. Fennáll a veszélye annak, hogy Veszprémben is megismétlődhetnek hasonló cselekmények és éppen ezért Polgármester Úr időben történő intézkedése nagy jelentőséggel bír. Tisztelettel kérem Polgármester Urat, hogy határozottan kérje arra a városi rendőrkapitányt, hogy jogsértő magatartás észlelésekor azonnal oszlassa fel a tüntetést. Jogsértő magatartás a tiltott önkényuralmi jelképek használata is.
„Btk. 335. § Önkényuralmi jelkép használata
335. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt,
b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy
c) közszemlére tesz,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.”

 

Szeretném még ezúton arra is felhívni Polgármester Úr figyelmét, hogy MTI tudósítások szerint „Levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Székesfehérváron szombaton megrendezett neonáci rendezvény miatt.” A közlemény szerint Heisler András levélben jelezte a belügyminiszternek, elfogadhatatlannak tartja, hogy a demokratikus Magyarországon 2016-ban ezt zavartalanul meg lehessen tenni.

Székesfehérvár polgármestere és az önkormányzat, valamint a katolikus egyházmegye is elhatárolódott a rendezvénytől. Kérem, hogy polgármester úr is határolódjon el a veszprémi rendezvénytől. Én ennél többet is kívánok tenni, én tiltakozom is amiatt, hogy egy ilyen rendezvényt ma Magyarországon meg lehet tartani.
Remélem az egész veszprémi képviselőtestület is követi példánkat.

Tisztelettel: Katanics Sándor (önkormányzati képviselő)

Veszprém, 2016. február 10.

Vissza...