Valóban baj van a kórházakban a higiénés feltételekkel? Veszélyben vagyunk?

2016-03-06 18:04:28

Az al√°bbi sz√∂vegez√©sŇĪ levelet k√ľldtem el percekkel ezelŇĎtt Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°ga eln√∂ke, Dr. Strenner Zolt√°n sz√°m√°ra. Rem√©lem komolyan veszi a jelz√©seket √©s gyorsan kapok megnyugtat√≥ v√°laszt. Az gondolom, tartozik ez a k√©rd√©s a nyilv√°noss√°gra is √©s √≠gy tudom tal√°n el√©rni, hogy ezek az √ľgyek megfelelŇĎ nyilv√°noss√°got kaphassanak. M√°shogy sajnos igen kev√©s az es√©ly arra, hogy ilyen s√ļly√ļ k√©rd√©sekkel √©rdemben foglalkoznak az illet√©kesek.

 

Dr. Strenner Zoltán bizottsági elnök részére

Veszpr√©m MJV √Ėnkorm√°nyzat√°nak K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°ga

 

Tisztelt Bizottsági Elnök Úr!

Tiszt√°ban vagyok azzal, hogy Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzata nem fenntart√≥ja a Veszpr√©m Megyei Csolnoky Ferenc K√≥rh√°znak. Ennek ellen√©re, minden veszpr√©mi √©rdek√©ben is elj√°rva k√©rem arra, hogy mint az √Ėnkorm√°nyzat K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°g√°nak eln√∂ke, s√ľrgŇĎsen vegye fel a kapcsolatot a k√≥rh√°z fŇĎigazgat√≥ fŇĎorvos√°val √©s az al√°bbiakr√≥l k√©rjen gyors t√°j√©koztat√°st.

Biztons√°ggal kijelenthetŇĎ-e, hogy a k√≥rh√°zban egyszer haszn√°latos mŇĪt√©ti eszk√∂z√∂ket nem haszn√°lnak fel t√∂bbsz√∂r az int√©zm√©nyben az elv√©gzett mŇĪt√©tek sor√°n? Van-e elegendŇĎ fertŇĎtlen√≠tŇĎ szer a k√≥rh√°zban, tudj√°k-e biztos√≠tani az alapvetŇĎ √©s elŇĎ√≠r√°sszerŇĪ higi√©n√©s felt√©teleket az int√©zm√©ny eg√©sz ter√ľlet√©n?

Az√©rt fordulok √Ėnh√∂z s√ľrgŇĎs cselekv√©s√©t k√©rve, mert egy 2016. febru√°r 27-√©n a Vas√°rnapi H√≠rekben megjelent √≠r√°st elolvasva megd√∂bbentem az ott k√∂z√∂lt √°ll√≠t√°sokon.

A ‚ÄěMocskos k√≥rh√°zi bŇĪncselekm√©nyek‚ÄĚ c√≠mmel megjelent √≠r√°sban egy 15 √©ven kereszt√ľl steriliz√°l√≥g√©p -kezelŇĎk√©nt dolgoz√≥ szem√©ly √°ll√≠tja azt, hogy √°ltal√°nos gyakorlat a k√≥rh√°zakban, hogy egyszer haszn√°latos mŇĪt√©ti eszk√∂z√∂ket t√∂bbsz√∂r is felhaszn√°lnak, holott ez s√ļlyosan vesz√©lyezteti a betegeket √©s jogellenes is. Ami a legd√∂bbenetesebb, hogy b√°r nyilatkoznak az illet√©kesek is a tud√≥s√≠t√°sban, ezeket az √°ll√≠t√°sokat √©rdemben nem c√°folj√°k.

Ugyan olvasni olyan inform√°ci√≥kat is az egyik ezzel a t√©m√°val foglalkoz√≥ cikkben, hogy az √ĀNTSZ szerint minden rendben van a hazai k√≥rh√°zakban, s a k√≥rh√°zi fertŇĎz√©sek sz√°m√°t tekintve az ut√≥bbi 3 √©vben nem t√∂rt√©nt jelentŇĎs v√°ltoz√°s, dr. HegedŇĪs Zsolt ortop√©d seb√©sz, a Rezidensek √©s Szakorvosok Szakszervezet√©nek aleln√∂ke azt mondja, hogy az √ĀNTSZ errŇĎl sz√≥l√≥ k√∂zl√©seit sajnos semmilyen visszakereshetŇĎ adattal nem t√°masztj√°k al√°.

K√©r√©semmel az√©rt keresem meg, mert a K√∂zj√≥l√©ti Bizotts√°g feladatk√∂r√©be tartozik a v√°ros eg√©szs√©g√ľgyi ell√°t√°si helyzet√©nek figyelemmel k√≠s√©r√©se, k√ľl√∂n√∂s tekintettel az ell√°t√°s sz√≠nvonal√°ra √©s a lakoss√°g ig√©nyeire.

Az √≠r√°s a d√∂bbenetes √°ll√≠t√°sokkal az al√°bbi linken kereszt√ľl √©rhetŇĎ el.

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/mindennapos_buncselekmenyek_a_korhazakban

V√°rom gyors int√©zked√©s√©t √©s megtisztelŇĎ v√°lasz√°t!

Veszprém, 2016. március 6. Katanics Sándor

√∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ

Vissza...