Városháza-gate botrány Veszprémben?

2016-06-30 15:24:00

Tegnap a közgyűlésen Veszprém Intézményszolgáltató Szervezetének tavalyi, igen drága próbatakarításokkal kapcsolatos ügye újabb hullámokat vetett. Ugyan a polgármester gyakorlatilag semmiféle érdemi választ nem adott, annyi a válaszából mégis kiderült, egy jó hónapja, idén május elején a rendőrség újabb számlákat foglalt le az ISZSZ-nél. Önök szerint életszerű, hogy erről csak annyit tud a polgármester, hogy a Somogy megyei rendőrkapitányságtól a város egyik legfontosabb közintézményénél jártak és elvittek számlákat?

S ha mint, ahogyan a város első számú vezetője kijelentette, szerinte én biztosan a feljelentőtől kapom az információimat, ebből nem az derül ki, hogy esetleg ő valóban tudja azt is, ki a feljelentő?

Reméljük, a rendőrség alapos munkát végez. Elég hosszú ideje tart már ez a vizsgálat. Az állítólag független és az olvasóikból élő sajtót, pontosabban a helyi média főszerkesztőit meg ki tudja miért, nem igazán érdekli ez az ügy (sem).

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzata 37.§ (1) bekezdése által biztosított lehetőség alapján 2016. június 29-én (szerdán), a közgyűlésen a napirendi pontok megtárgyalása előtt kérdéseket kívánok intézni Polgármester Úrhoz.

A veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél történtekkel kapcsolatosan szeretnék kérdéseket feltenni.

Szeretném megtudni, polgármester úr érzi-e a saját és/ vagy mások személyes felelősségét abban, hogy a 2015 őszén távozó ISZSZ igazgatója által elvesztett munkaügyi per miatt jelentős nagyságrendű összeg került közpénzből kifizetésre?

Bizonyára tudomása van arról is polgármester úrnak, hogy 2016 májusának elején a rendőrség újabb számlákat foglalt le az Intézményi Szolgáltató Szervezetnél. Ezek a számlák úgy hallani, hogy már nem a drágán és vélhetően csak papíron elvégzett próbatakarításokról szólnak. Polgármester úr egy vezetőtársával szemben tettek feljelentést hűtlen kezelés gyanújával. Az ISZSZ-nél lefoglalt, nagy összegről szóló számlákat állítólag abból a szempontból vizsgálják, hogy megjelentek-e abban egy házfelújítással kapcsolatos költségek.

Tud-e polgármester úr ezzel kapcsolatosan pontosabb információkat közölni a képviselőtestület és a nyilvánosság számára?

Tisztelettel kérem, hogy a kérdéseim feltevését a közgyűlésen tegyék lehetővé.

Veszprém,2016. június 23.

Tisztelettel:

Katanics Sándor (képviselő)

Vissza...