Kegyelemdöfés a zeneművészeti képzésnek Veszprémben

2016-05-16 17:27:18

Ezen a héten, csütörtökön rendkívüli közgyűlésen taszítják végleg a szakadékba a zeneművészeti képzést Auer Lipót szülővárosában. Nem kertelek! Szerintem ez a városvezetés nagymértékben felelős azért, hogy ellehetetlenült a zeneművészeti képzés városunkban. Eleve ők idézték elő ezt a helyzetet, akarták és meg is tették, hogy egy sikeres képzési forma mára teljesen ellehetetlenüljön. Évekkel ezelőtt kimondták rá a „halálos” ítéletet, egyértelműen azért, mert sajnálták rá a közpénzt.

Eszük ágában nem volt keresni a lehetőségét annak, hogy milyen módon menthető meg ez a képzési forma. A völgyhíd melletti épületből azért tették ki a diákokat és tanáraikat, mert vevő ígérkezett az épületre. Azóta persze az épület az enyészeté a diákotthonnal együtt. A Közüzemi Szolgáltató Zrt kezelésébe került, akárcsak a Vár utca alatti volt Lovassy épülete.

Behelyezték a zeneművészeti képzést a volt városi művelődési központ épületébe, amit a polgármester már akkor is alkalmatlannak tartott a kulturális jellegű tevékenység végzésére. Iskolának úgy gondolta, azért jó lesz. Most onnan is kidobják a még iskolába oda járó diákokat. A KLIK előterjesztéséből, amit csütörtökön „véleményez” Veszprém képviselőtestülete derül ki, hogy március 3-án kelt levelükben jelezték, az épülettel „más” terveik vannak. Elég jól titokban tartották a veszprémiek elől eddig.  Megbocsáthatatlan, amit a helyi Fidesz ezzel az intézménytípussal művelt!

„ Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI:

az intézmény Veszprém, Dózsa György u. 2. szám alatti telephelyének megszüntetése.

Az intézménybe jelentkező tanulók létszáma az utóbbi években jelentősen csökkent. Mivel a 2015/2016. tanévben sem indult 9. évfolyamon szakközépiskolai képzés, így jelenleg a 10. és a 12. évfolyamon működik szakközépiskolai osztály. VMJV Önkormányzata 2016. március 3-án kelt KOZP/2805/1/2016 számú levelében jelezte, hogy a szakközépiskola jelenlegi telephelyét, Veszprém, Dózsa György u. 2. sz. alatti ingatlant, 2016 szeptemberétől a jelenlegi funkciójától eltérő módon kívánja hasznosítani.”

Vissza...