Porgát (Veszprém Fideszes polgármesterét) leírták

2016-08-10 09:45:27

Sokan hitték azt, előnyt jelent, ha az önkormányzati választáson olyan képviselőket, városvezetést választanak, amelyik a kormánytöbbséggel azonos oldalon politizál. Ez a hipotézis ezúttal is fényesen megbukott. Sajnos gyakori, hogy az alkalmasságot a választók már nem nézik, csupán azt, ki milyen mezben fut ki a pályára. Nem érdekli őket, hogy megfelelő képzettséggel, rátermettséggel rendelkezik-e az a jelölt, aki megméretteti magát egy-egy választáson.

Azzal sem foglalkoznak, ha egy megyei jogú várost esetleg olyan politikusok vezetnek, akiknek a legmagasabb fokú iskolai végzettsége egy középiskolai érettségi. A lényeg, hogy fideszes legyen, gondolták ezt sokan a legutóbbi veszprémi önkormányzati választáson. 64%-a (közel kétharmada) a választóknak persze semmit nem gondolt. Nem ért rá elmenni és voksolni egyik jelöltre sem. Érdekes, de legutóbb ezt Veszprémben éppen a Fidesz úgy értékelte, valójában ők is a Fideszt akarták, mert ha nem tetszett volna nekik, ami a városban történik, akkor bizonyára elmentek volna, és nem rájuk szavaznak. Pár nappal ezelőtt robbant a médiában a hír - na, nem a közszolgálati médiában (ott a sumákolás ment, mint mindig) -, hogy számos jelentőst fejlesztést töröltek országszerte a közeljövőre ütemezett fejlesztések közül. Veszprémet is érintették ezek a negatív változások. Bár 2016 májusának elején Orbán miniszterelnök jelentős médiaérdeklődés mellett kötött megállapodást Veszprém polgármesterével arról, hogy milyen fejlesztések indulnak el, ezek közül jó néhányat újabb kormányhatározattal töröltek.

A Hír TV számolt be arról, hogy „nem egyeztetett a kormány a veszprémi városvezetéssel a térség fejlesztésének a leállításáról”. Az is hírül adták, „a veszprémi önkormányzat is a sajtóból értesült” a történtekről. Még jó, hogy én már májusban sem tartottam fontosnak, hogy ott legyek ezen a veszprémieket átverő show-n. Elhangzott az is a híradásban, hogy „Porga Gyula azt írta a Hír Tv-nek, hogy velük nem is egyeztettek”. Azóta már jól meggondolja ő is, hogy ebben az ügyben bármit is nyilatkozzon! A veszprémi ingyenes hetilap legutóbbi számában a kormány sajtófőnökének, Havasi Bertalannak az MTI-hez eljuttatott handabandája mindössze a kínos ügyet megmagyarázni próbáló válasz. Havasi azt állítja, hogy „Orbán Viktor és kormányának munkája a magyar emberekkel való konzultáción és közös döntéseken alapul. "Ennek megfelelően minden, a miniszterelnök által aláírt Modern Városok megállapodás maradéktalanul teljesítésre kerül."
Annyira „közös” ez a döntés, hogy nemcsak a veszprémi embereknek, hanem még Porgának és Veszprém fideszes városvezetésének sem szóltak egy szót sem, csak megtették, hogy a visszavonják a nagy csinnadrattával beharangozott beruházásokat. Így a 8-as és 82-es út összekötését, ami az uszodaprojektet is hazavágja, vagy az Aranyosvölgybe tervezett, a Pápai és Jutasi utakat összekötő völgyhíd megépítését is.
A már 2013-ra elvileg „megépült”, Kádártát és Gyulafirátótot elkerülő utat is kiradírozták végleg a tudatukból, akárcsak a külső körgyűrű felújítását, amin hovatovább életveszélyes közlekedni és senki ne felejtse, hogy ez valójában fontos része a 8 –as főútnak, amiért a kamionosok úthasználati díjat is fizetnek. Mi, személyautót használók, egyelőre ezért csak a benzinben adózunk, nem is keveset.
Aki beéri szürke gránitmezővel, drága körforgalmakkal, aranyárban mért kerékpárúttal, az fejlődni látja a várost. A lényeges változások lassan már két teljes ciklusnyi időt késnek. Pedig most még –elapadó jelleggel, de- van uniós forrás. Csak azt elköltik másra. Egy percig sem állíthatjuk, hiszen semmi jelét nem látjuk, hogy a városvezetés és Porga nagy bánatára.

Vissza...