Reagálás a Fidesz- KDNP veszprémi frakciójának közleményére

2016-04-04 15:05:51

Nagyfokú gátlástalanságra vall, amit a Fidesz- KDNP frakció közleménye tartalmaz. Egyenlőséget vonni két olyan ügy közé, aminek semmi köze egymáshoz, a veszprémiek megtévesztése, lenézése.

A Fidesz- KDNP veszprémi frakciójának egyik tagja, ahogyan arra már a közgyűlésen is felhívtam a figyelmet, gyűlöletkeltésre alkalmas bejegyzést tett nyilvánossá és maga is gyűlölködő megjegyzést fűzött hozzá. Valójában gyilkosságra buzdított, amit ő lehet, hogy viccnek próbál utólag beállítani, de ez sajnos sokkal több volt annál. Régebbi megosztásai egyértelműen támasztják alá, hogy ez nem egy pillanatnyi kihagyás volt csupán.

Ezt a szégyenletes tettet összehasonlítani azzal, hogy mertem élni állampolgári jogommal, ami miatt „büntetésből” már vissza is hívott a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja tisztségemből, elképesztő cinizmusra és arcátlanságra vall.

2014 januárjában, miután képviselői munkám során feltártam a Hangvilla beruházással kapcsolatos, szabálytalan szerződéskötés egyes részleteit és ezt a Legfőbb Ügyészség levelével is bizonyítani tudtam, a város Fideszes polgármestere sajtótájékoztatón fenyegetett meg perrel. A sajtótájékoztatón, aminek politikai témája volt, a vállalkozó is megszólalt. Meggyőződésem szerint nem a politikai tevékenységem, hanem a tanári hivatásomat támadta. Állampolgári jogom perben keresni az igazam. Az, hogy ezt a bíróság nem úgy ítélte meg, ahogyan én láttam, ez nem lehet oka a tisztségem megvonásának. S nem ok arra, hogy bárkitől is bocsánatot kérjek. Nem én mondtam nagy nyilvánosság előtt elítélhető kijelentést, hanem rólam mondtak a hivatásommal kapcsolatosan olyasmit, amit nem vagyok köteles tűrni. Méltatlan, koncepciós eljárást folytatott velem szemben a Fidesz. S most is méltatlan, hogy egy szalonképtelen képviselőjével próbál azonos szinten kezelni.

A Fidesz mára elveszítette minden józanságát, értékrendje nincs, valójában a választók folyamatos megtévesztésével próbál hatalomban maradni.

Katanics Sándor (képviselő) Veszprém, 2016. április 4.

Vissza...