Zavar van a centrális erőtérben?

2016-05-03 16:04:49

Még egy hét sem telt el a múlt heti közgyűlés óta, máris találkozóra hív minket Veszprém polgármestere. A közgyűlés előtti napokban szokta a közgyűlési előterjesztések miatti előzetes egyeztetésre meghívni a helyi ellenzéket a polgármester. Mivel mi baloldaliak, Demokraták Veszprémért néven frakciót hoztunk létre és van frakcióvezetőnk is, csak a frakcióvezető szokott meghívást kapni az egyeztetésre.

Ezúttal, alig 5 nappal a testületi ülés után, mind az 5 ellenzéki képviselőt invitálja a polgármester. A téma, az uszodaügy. Ez áll a rövidke levélben: „Porga Gyula polgármester úr megbízásából tájékoztatom, hogy 2016. május 4-én (szerdán) 14.00 órakor Uszodafejlesztés témában várja Önöket az irodájában.”

Vajon mi történhetett? A polgármester a furcsa földvásárlási ügyben meg sem szólalt. Bebújt annak az ügyvédnek a háta mögé, aki mint kiderült, az adásvételi szerződés elkészítője és egyúttal a földterület eladója. Úgy, hogy közben a tulajdoni lapon még nem is az ügyvéd úr cége szerepel tulajdonosként, hanem egy magánszemély, akivel viszont nem tárgyalt az önkormányzat a földvásárlásról. Ezt fel is vetettem a közgyűlésen. S írtam is már a furcsa vásárlási szándékról.  Aztán a Fidesz jelen lévő 9 képviselője simán megszavazta az előterjesztést, az 5 ellenzéki képviselő viszont okkal nem támogatta azt. Május 5-én, csütörtökön a polgármester a felhatalmazás alapján elvileg alá is írja a szerződést. Vagy mégsem? Mégis hiba csúszott a számításba, porszem a gépezetbe, és ezért van szükség az ellenzéki képviselők és a polgármester találkozójára? A helyi média valahogy elfelejtett ezzel az üggyel (is) érdemben foglalkozni. Ott voltak a testületi ülésen, hallották a felvetéseinket, tapasztalhatták, hogy miért nem támogatjuk az előterjesztést és mégis „elfelejtettek” beszámolni róla. A megyei napilap ugyanúgy, ahogyan a helyi TV. A sajtó persze szabad. Elvileg. Írom mindezt a nemzetközi sajtószabadság napján.

Vissza...