A dölyfösség van eluralkodóban

2016-05-24 16:55:08

Látszólag udvarias hangvételű a veszprémi lakos levelére érkező válaszlevél, szerintem okulásul érdemes közkinccsé tenni. Aki végigolvassa, jól érzékelheti belőle, hogy nehezen tűri a (helyi) hatalom, ha beleszól az állampolgár a közügyekbe. Mert az ürgeügy bizony közügy. Czaun képviselő úr vélhetően nem olvasta az Index ezzel a témával kapcsolatos írását, mert akkor talán nem írja meg ezt a kioktatástól sem mentes levelet.  A politikai ellenfeleit előszeretettel papjánosozó és álláshalmozó képviselőt láthatóan bosszantja, hogy „köreit” körlevelekkel zavarják.

(Nem véletlen, hogy a képviselő úr nem tette nyilvánossá a vagyonbevallását.)  Egy olyan ember, aki két jól fizető vezetői állást is betölt képviselősége mellett, nehezen tűri, ha holmi "okvetetlenkedő" levelekkel terhelik. S meg is kéri az őt "háborgató" állampolgárt, törölje őt a levelezőlistájáról. Elfelejti, hogy neki választott képviselőként azért van az e-mail címe feltüntetve a város honlapján és azért van telefonszáma is megadva, (s azért fizeti a telefonszámláját és az internetes hozzáférését is az adófizető állampolgár) hogy a választó elérhesse.

A magas lóról tehát éppen ideje lenne lekecmeregni (még ha dakotának is hiszi magát az illető) és felfogni végre, hogy ahogyan neki joga volt körlevélben értesíteni most minket és bevonni az állampolgárt kioktató levelezésébe, az állampolgárnak is joga van az általa fontosnak vélt ügyekbe bevonni őt, a képviselőt. Ha fenntartja azt a kérését, hogy törölje őt a hozzá is forduló veszprémi a levelező listájáról, akkor gyorsan szíveskedjen lemondani a mandátumáról és majd a veszprémi honlap kezelője törli a képviselő urat a címével és nevével, titulusaival együtt a városi honlapról. S akkor várhatóan nem kap több ilyen levelet sem. Addig pedig viselkedjen képviselőhöz méltóan, ha kérhetem.

Íme a fene nagy „pökhendiségben” megfogalmazott levél.

Tisztelt…………….!

A Tulajdonosi Bizottság múlt héten csütörtökön tárgyalta a „Döntés a „Kittenberger Kálmán” Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. üzleti évre vonatkozó beszámolójáról és a 2016. évi üzleti tervéről” című és tárgyú előterjesztést, aminek során Török László vezérigazgató úr személyesen tájékoztatott minket a Vadaspark működéséről, tavalyi tevékenységéről és idei terveiről. Ennek során a bizottság tagjai egybehangzóan elégedettségüket fejezték ki a Vadasparkkal kapcsolatban, a beszámolót és az üzleti tervet egyhangúan támogattuk. Én a magam részéről, mint Veszprém város önkormányzati képviselője ezt csak megerősíteni tudom, mindig büszkeséggel tölt el, ha a Vadaspark legújabb fejlesztéseit támogathatom, illetve annak eredményeit látom.

Szóba került a Gulya-dombi ürgepopuláció sorsa is, amiről kiderült, hogy a Vadaspark és néhány lelkes önkéntes munkája nélkül már nem létezne.

Úgy gondolom, az Ön által mellékelt képek minden veszprémi képviselőnek alátámasztják azt, hogy a Vadaspark jól működik. A magam részéről azt kívánom nekik, hogy gyakran legyen hasonló helyzetben részük, vagyis a látogatottságuk évről évre növekedjen. Ez úton is gratulálok Török László Igazgató úrnak és a Vadaspark minden dolgozójának eredményes munkájukért, amivel Veszprém Várost gazdagítják, hírnevét pedig messze viszik. Támogatásomra képviselőként és magánemberként a jövőben is számíthatnak.

Ami Önt illeti, környezetvédő munkájához sok sikert kívánok, de a továbbiakban kérem vegyen le a levelezőlistájáról, mert a Gulya-dombi ürgék sorsa nem tartozik az illetékességi körömbe. Ráadásul attól még senkinek – így Önnek se – lesz igaza, hogy több tucat, az ügyben nem illetékes személlyel megosztja a levelét. Én a magam részéről ezt a dolgot le is zárom, de amennyiben választókerületemet vagy egyéb tevékenységi körömet érintő kérdésben kéri a segítségemet, szívesen állok rendelkezésére!

Üdvözlettel:

Czaun János

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

önkormányzati képviselő, a Tulajdonosi Bizottság elnöke

mobil: 06/20/472-3483

e-mail: czaun.janos@veszprem.hu

www.veszprem.hu

Vissza...