Már a címválasztásnál kiderül…

2016-08-03 07:55:05

Igen, egy cikket mostanság tovább sem kell olvasni. Megállhat az ember a cím elolvasása után. Megállhat, mert már abból világossá válik, mire számíthat, ha továbbolvassa az írást.

Hétfőn tartottam egy sajtótájékoztatót a Csolnoky Ferenc Kórház előtt. Mentősök közösségi oldalon zajló beszélgetéséből derült ki a számomra is, hogy a vasárnapi bravúros leszállás a kórház előtt a Mártírok útján, rendőri forgalomirányítás mellett, egy botrányos helyzetet rejt magában. Történetesen azt, hogy már 7 hónapja, hogy átadták ugyan az onkológiai központot, a tetején egy korszerű mentőhelikopter-leszállóval, éjszakai fényekkel, de működési engedélyt még mindig nem sikerült szerezni a létesítményre. Ennek hiányában pedig a városközpontban lévő kórháztól három kilométernyire, a város szélén található Aréna melletti helikopterleszállót kénytelenek használni a mentésekhez az érdekünkben szorgoskodó egészségügyisek. Ezzel értékes perceket veszítve és a beteg életét veszélyeztetve. A sajtótájékoztatómon a mentősöktől vett javaslatot népszerűsítettem én is, kértem, hogy a betegek életének megóvása érdekében, ha kell, naponta szervezzék meg a kórház előtti leszállást ugyanúgy, ahogyan most tették ezt, egy életveszélyes állapotban lévő és nehezen szállítható hölgy esetében. Annak érdekében is, hogy így talán előbb jutnak el majd a döntéshozók a cselekvésig.

A média munkatársai sajtótájékoztatóm megtartása után keresték a kórház igazgatóját, de akkor nem érték el és így nem kaptak tőle sem, illetve az intézményt képviselő más személytől sem a kérdéseikre választ.

Kedden egy közlemény érkezett. A közleményről három különböző média három különböző címmel tudósít.

  1. Engedélyeztetés alatt a leszállóhely
  2. Kórházi leszállóhely: nemsokára működhet
  3. Kórház- hónapokig késhet még a helikopterleszálló engedélye

Nos, könnyű kitalálni, hogy csupán a harmadik címmel a hírt közlő orgánum az, amelyik képes korrekt módon, a független és tárgyilagos újságírást megvalósítva tájékoztatni. Az első egy nyíltan kormánypárti, a második egy magát függetlennek beállító, de valójában öncenzúrára bármikor kész, a harmadik egy az újságírást már csak kedvelésből művelő csapat munkája.

A 2. linkjét „beilleszteni” sincs értelme, hiszen elolvasni sem tudják online az írást, csak azon kevesek, akik ezért is hajlandóak pénzt áldozni.

Ami a hab a tortán. Egyedül a harmadik orgánum volt képes megtenni azt, hogy a közleményben leírtaknak utána is megy. S jött a meglepetés. Kiderült, még be sem nyújtották a kérelmet a használatbavételi engedély megszerzése érdekében a Légügyi Hivatalhoz.  Kérdés, hogy nekik kellene intézkedni, vagy másoké a felelősség és mivel az állam „lett” újra a kórház „gazdája”,  valójában ezzel a fontos kérdéssel érdemben nem foglalkozik senki.

Vissza...