Megrendelt kvótaellenesség?

2016-01-25 18:53:07

Kaposv√°ron a Fideszes √∂nkorm√°nyzati t√∂bbs√©g a Fideszes polg√°rmester elŇĎterjeszt√©s√©re m√°r 2015 december√©ben v√©grehajtotta (a minden val√≥sz√≠nŇĪs√©g szerint) a Korm√°ny √°ltal elŇĎ√≠rt felsŇĎbb utas√≠t√°st. Az uk√°z v√©lhetŇĎen az volt, hozzanak, egy az emberek f√©lelmeire √©p√≠tŇĎ, kv√≥taellenes hat√°rozatot. S ha valamelyik ellenz√©ki k√©pviselŇĎ mer kereszt√©nyi szeretetrŇĎl, embers√©grŇĎl besz√©lni, azt k√≠m√©letlen√ľl d√∂ng√∂ltess√©k a f√∂ldbe a helyi Fideszk√∂zeli, vagy a Fidesz √°ltal k√∂zp√©nzekbŇĎl mŇĪk√∂dtetett √©s a tenyer√ľkbŇĎl csipegetŇĎ sajt√≥jukkal.

Veszpr√©m, ha kis f√°zisk√©s√©ssel is, de k√∂veti a sz√∂rnyŇĪ p√©ld√°t √©s most janu√°rban a v√°ros Fideszes polg√°rmestere is felmondja a leck√©t. Sz√©gyellhetn√© mag√°t, ak√°rcsak az a test√ľlet, amelyik erre k√©pes. (Persze k√©ts√©gem sincs, nem fog egy picit sem √©gni az arcuk. Lelkiismeret furdal√°suk sem lesz, mert ahhoz kellene eg√©szs√©ges lelkiismeret.)

Sikeresen elhitette a sok-sok k√∂zp√©nzen f√©lret√°j√©koztatott, megt√©vesztett t√∂bbs√©ggel ez a rezsim, hogy minket akarnak lerohanni, erŇĎszakkal muzulm√°n hitre k√©nyszer√≠teni a t√∂bbnyire az √©let√ľket mentŇĎ, a gyermekeik √©let√©√©rt is fut√≥ menek√ľltek. (A kereszt√©nyi szeretet szikr√°ja sem lelhetŇĎ fel benn√ľk. Csak a politikai haszonszerz√©s lebeg lelki szemeik elŇĎtt, s ebbŇĎl ‚Äďk√≠m√©letlen√ľl- minden apr√≥ szavazatot ki akarnak csikarni a maguk sz√°m√°ra. F√©lŇĎ, hogy k√∂zben persze olyan m√©lyre vetik a gyŇĪl√∂let magvait, hogy azok sz√°rba sz√∂kken√©se ut√°n itt kŇĎ k√∂v√∂n nem marad. Senki sem mondja, hogy be kell engedni ide ellenŇĎrizetlen√ľl mindenkit. Senki sem k√©ri, hogy terrorist√°knak adjunk leteleped√©si lehetŇĎs√©get. Br√ľsszel egy t√∂bbs√©gi d√∂nt√©sben k√©ri az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√ľnket, ha m√°r azt √°ll√≠tjuk, hogy hozz√°juk tartozunk √©s egy kultur√°lt Eur√≥pa r√©szek√©nt akarjuk √©lni √©let√ľnket. A t√∂rt√©net igazi fon√°ks√°ga, hogy ide a kutya sem akar menek√ľlni. Innen a magyar fiatalok, a j√≥l k√©pzett szakemberek, az √©rtelmis√©g j√≥ r√©sze is ink√°bb menek√ľl mostans√°g m√°s orsz√°gokba. A Korm√°ny meg csak arra k√∂lti rend√ľletlen√ľl a sok ad√≥forintot, hogy a f√©lelemre √©p√ľlŇĎ gyŇĪl√∂letet min√©l jobban kisz√©les√≠tse, √©s Eur√≥pa megv√©d√©s√©rŇĎl besz√©ljen, mik√∂zben a p√°p√°t is k√∂zellens√©gnek tekinti, mert az k√©pes lehajolni a szeg√©nyekhez √©s √ľld√∂z√∂ttekhez.)

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n a k√∂zgyŇĪl√©sen k√©pes lesz Porga Gyula is beterjeszteni egy nyilv√°nval√≥an fel√ľlrŇĎl j√∂vŇĎ ‚Äějavaslatot‚ÄĚ. Veszpr√©m meghozza alig valamivel t√∂bb, mint 25 √©ves √∂nkorm√°nyzati m√ļltja egyik legsz√©gyenteljesebb d√∂nt√©s√©t. Ebben √©n biztosan nem veszek r√©szt.

√ćme, a kaposv√°ri elŇĎterjeszt√©s:

KAPOSV√ĀR MEGYEI JOG√ö V√ĀROS

POLG√ĀRMESTERE

ELŇźTERJESZT√ČS

a korm√°ny migr√°ns√ľgyben kialak√≠tott √°ll√°spontj√°nak √©s a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elleni al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©s t√°mogat√°s√°r√≥l

B√°r Magyarorsz√°g az elm√ļlt h√≥napokban nemzeti hat√°sk√∂rben meg tudta v√©deni a saj√°t hat√°rait, egy√©rtelmŇĪ, hogy a migr√°ci√≥s v√°ls√°g kezel√©se k√∂z√∂s fell√©p√©st k√∂vetel az Eur√≥pai Uni√≥ tag√°llamait√≥l. Olyan megold√°st, amelyet minden uni√≥s orsz√°g t√°mogatni tud. Az Eur√≥pai Parlament √°ltal szeptemberben megszavazott kv√≥tarendszer nem ilyen. Magyarorsz√°g kifejezetten ellenzi a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥t√°t, mert jogtalannak, √©sszerŇĪtlennek √©s vesz√©lyesnek tartja. A magyar √°ll√°spont szerint nem jelent val√≥di megold√°st, nem szab hat√°rt a bev√°ndorl√°snak, s nem ad v√°laszt arra a k√©rd√©sre sem, hogy a kereszt√©ny gy√∂kerŇĪ Eur√≥pa hogyan k√©pzeli el a j√∂vŇĎj√©t.

Magyarorsz√°g korm√°nya ebben a k√©rd√©sben v√©gig k√∂vetkezetes politik√°t k√©pviselt azzal, hogy kimondta: az orsz√°g kifejezetten ellenzi a migr√°nsok betelep√ľl√©s√©t, amely s√©rti a magyar √©rdeket, vesz√©lyezteti kultur√°lis identit√°sunkat, s √©letm√≥dunkat.

Sz√°munkra a kaposv√°riak biztons√°ga a legfontosabb. V√°rosunkban csak akkor biztos√≠tott a j√∂vŇĎben is a b√©k√©s, √°m dinamikus fejlŇĎd√©s lehetŇĎs√©ge, ha siker√ľl megv√©den√ľnk a haz√°nkat. Ez√©rt azzal a javaslattal √©lek, hogy Kaposv√°r Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zgyŇĪl√©se hat√°rozatban √°lljon ki a korm√°ny √°ll√°spontja mellett, s t√°mogassa az ebben a k√©rd√©sben ind√≠tott, a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elleni al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©si kezdem√©nyez√©st is.

K√©rem a Tisztelt K√∂zgyŇĪl√©st, hogy elŇĎterjeszt√©st t√°rgyalja meg √©s a hat√°rozati javaslatot fogadja el.

Kaposv√°r, 2015. november 20.

Szita K√°roly

polg√°rmester

Hat√°rozati javaslat:

Kaposv√°r Megyei Jog√ļ V√°ros K√∂zgyŇĪl√©se √ļgy hat√°rozott, hogy a bev√°ndorl√°s kezel√©s√©nek k√©rd√©s√©ben ki√°ll a korm√°ny √°ll√°spontja mellett, √©s t√°mogatja a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elleni al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©si kezdem√©nyez√©st is.

S itt olvashatja a cs√ľt√∂rt√∂k√∂n megt√°rgyaland√≥ veszpr√©mit:

Tisztelt K√∂zgyŇĪl√©s!

2015-ben m√°sf√©lmilli√≥ bev√°ndorl√≥, egy orsz√°gnyi ember l√©pett be illeg√°lisan Eur√≥p√°ba. R√°ad√°sul ez a folyamat az√≥ta is zajlik. TŇĎl√ľnk d√©lre a magyar hat√°rokn√°l, Horv√°torsz√°gon √©s Szlov√©ni√°n kereszt√ľl ma is naponta ezrek l√©pnek be illeg√°lisan az Eur√≥pai Uni√≥ ter√ľlet√©re. Az ellenŇĎrizetlen bev√°ndorl√°s komoly biztons√°gi kock√°zatot jelent. Ez nemcsak a terrorizmus kock√°zat√°t n√∂veli, hanem a bŇĪn√∂z√©s√©t is. Minden korm√°nynak k√∂teless√©ge, hogy megv√©dje az embereket.

Amikor ennyi ember ellenŇĎrizetlen√ľl √°ramlik be az Eur√≥pai Uni√≥ba, a v√©delem egyre nehezebb lesz. A terrorizmus napi probl√©m√°v√° v√°lt Eur√≥p√°ban. Magyarorsz√°g sz√°m√°ra elsŇĎ a magyar emberek biztons√°ga, ez√©rt minden eszk√∂zre sz√ľks√©g van, hogy meg tudjuk v√©deni az orsz√°g hat√°rait, a magyar embereket, a magyar csal√°dokat.

A k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta vesz√©lye nem m√ļlt el: N√©metorsz√°g, Ausztria √©s a Benelux √°llamok korm√°nyai 45 ezer embert akarnak visszak√ľldeni Magyarorsz√°gra. Tov√°bbra is sz√ľks√©g van a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elleni hat√°rozott fell√©p√©sre, √©s ehhez n√©lk√ľl√∂zhetetlen a magyar polg√°rok t√°mogat√°sa. K√∂sz√∂nj√ľk annak az 1 milli√≥ 800 ezer embernek, aki al√°√≠r√°s√°val kinyilv√°n√≠totta tiltakoz√°s√°t a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta ellen. Veszpr√©mben t√∂bb mint 10 000 al√°√≠r√°s gyŇĪlt √∂ssze.

K√©rem a K√∂zgyŇĪl√©st, hogy az elŇĎterjeszt√©st t√°rgyalja meg √©s d√∂nts√∂n a hat√°rozati javaslatr√≥l.

Veszprém, 2016. január 15.

Porga Gyula

HAT√ĀROZATI JAVASLAT

Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat K√∂zgyŇĪl√©s√©nek

…/2016. (…) határozata

a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elutas√≠t√°s√°r√≥l

Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat K√∂zgyŇĪl√©se megt√°rgyalta a ‚ÄěD√∂nt√©s a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta elutas√≠t√°s√°r√≥l‚ÄĚ c√≠mŇĪ elŇĎterjeszt√©st √©s az al√°bbi d√∂nt√©st hozta:

1. Veszpr√©m Megyei Jog√ļ V√°ros √Ėnkorm√°nyzat√°nak K√∂zgyŇĪl√©se elutas√≠tja a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥t√°t. A k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥ta jogtalan, √©rtelmetlen. N√∂veli a bŇĪn√∂z√©s kock√°zat√°t √©s a terrorvesz√©lyt. A kv√≥ta vesz√©lyezteti a kult√ļr√°nkat √©s a mindennapjaink biztons√°g√°t, v√°llalhatatlan terheket jelentene a szoci√°lis, eg√©szs√©g√ľgyi √©s oktat√°si rendszer√ľnkre. K√©rj√ľk a korm√°nyt, hogy minden lehets√©ges eszk√∂zzel akad√°lyozza meg az illeg√°lis migr√°nsok be√°raml√°s√°t √©s a k√∂telezŇĎ betelep√≠t√©si kv√≥t√°t, v√©dje meg Magyarorsz√°got √©s a magyar embereket. V√©dj√ľk meg a Veszpr√©mi embereket.

2. A K√∂zgyŇĪl√©s felk√©ri a polg√°rmestert, hogy a d√∂nt√©srŇĎl Magyarorsz√°g Korm√°ny√°t √©rtes√≠tse.

Hat√°ridŇĎ: 2016. janu√°r 29.

FelelŇĎs: Porga Gyula polg√°rmester

 

Vissza...