Némedi némasága

2016-07-27 19:19:11

Körülbelül két héttel ezelőtt írta meg az egyik veszprémi internetes portál, hogy Veszprém fideszes alpolgármesterének, Némedi Lajosnak a neve merülhetett fel azzal a kérdéskörrel kapcsolatosan, amivel még a június végi közgyűlésen foglalkoztam a veszprémi testületi ülésen.

Egészen pontosan ezt írja a Veszprém Kukac a közgyűlési tudósításában az általam feltett kérdéssel kapcsolatosan:

„A képviselő-testület múlt heti ülésén Porga Gyulának szegezte a fölöttébb kellemetlen kérdést: van-e tudomása a polgármesternek arról, hogy májusban a rendőrség újabb számlákat foglalt le az ISZSZ-nél, és „úgy hallani, a polgármester egy vezetőtársával” szemben tettek feljelentést hűtlen kezelés gyanújával.”

A közgyűlésen azért fogalmaztam rendkívül körültekintően és azért nem említettem nevet, mert reméltem, hogy a polgármester cáfolja az információim. Ezzel szemben megerősítette, hogy valóban lefoglaltak számlákat az Intézményi Szolgáltatónál a rendőrök és bizonyára jól tudom miről van szó, mert a feljelentőtől van szerinte információm. Erre én hiába jeleztem, ezek szerint ő pontosan tudja ki a feljelentő, erre már nem válaszolt és közölte, folyamatban lévő ügyről nem beszélhet és nincs is erről információja. Meglepő volt, hogy a testületi ülésről Némedi alpolgármester hiányzott, holott ez eddig egyáltalán nem volt rá jellemző. No, de előfordulhat ilyesmi, viszont a Kukac írása után azt gondolná az ember, kiáll a „megvádolt személy” a média nyilvánossága elé és cáfol. Persze, csak akkor, ha nem folyik a személyével szemben semmiféle vizsgálódás.

Nem állt ki az alpolgármester, s nagyon úgy tűnt, nem győzik agyonhallgatni ezt az ügyet. Aztán pár nappal ezelőtt Kész Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében kérdezte meg Némedit, igazak-e azok az állítások, amiről a Kukac is írt.

Némedi megint csak hallgatott. Nincs pedig szabadságon, legalábbis a városban lehetett ma is látni utcán közlekedve.  Még a Fidesz frakcióvezetője sem állt ki sajtózni, csupán egy nevetséges közleményt adtak ki, ami nyilvánvalóan nem állja meg a helyét, valótlan állítások is szerepelnek bőven a közleményben. A Pesti Srácok, akik egyértelműen fideszközeliek, a közösségi oldalon cikket is írtak a közleményre alapozva, ami bődületes állításokat tartalmaz. Olyasmit is leírtak, hogy a polgármester önmagát jelentette fel. Megjegyzem, a próbatakarításos ügyben ismeretlen tettesek ellen a feljelentést is azért volt kénytelen megtenni a polgármester, mert addigra több sajtótájékoztatót tartottunk, ahol nyilvánvalóvá vált a korrupciógyanú és a nyomozás is elkezdődött és erről is tudott Veszprém érdeklődő közvéleménye, annak ellenére, hogy valóban szabad és független sajtó már mutatóban is alig akad ebben a városban.

Az alábbiakban láthatják, hogy a Pesti Srácok közösségi oldalon közölt írásához mennyire izgalmas hozzászólás-áradat alakult ki. Képes volt ismét égetni magát Veszprém bukott fideszes alpolgármestere, Czaun János hozzászólásaival. Több hozzászóló is szépen helyrerakta igencsak demagógra sikeredett hozzászólásait a mostanában gyakran papjánosozó képviselőnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza...