Álljatok félre, ha jövünk!

2016-08-26 14:22:12

Egy mentős mondja ezt az autósoknak, határozottan, majdhogynem indulatosan. Okkal! Ma láttam ezt a videót, akárcsak azt a hírt, ahol felelős beosztású emberek enyhén fogalmazva is félrebeszélnek, a hozzájuk intézett kérdésekre nem, vagy kitérő válaszokat adnak. Veszprémben közel egy hónapja tettem szóvá, miután a közösségi oldalon éppen a mentősök panaszaként észleltem a problémát, hogy még mindig nem működik a helikopterleszálló a kórháznál.

Kínomban azt javasoltam, amit valójában az életmentők is, minden alkalommal szálljon le a Mártírok útján a kórház előtt a mentőhelikopter, hátha a döntéshozók, akkor majd egy kicsit jobban fogják csipkedni magukat!

Mentősök jelezték, hogy Veszprémben a helikopter leszálló, amit elvileg 8 hónapja átadtak az új onkológiai központ tetején, még mindig nem használható. A betegek életét kockáztatva, a mentőhelikopter a súlyos sérülteket az Aréna mellett kénytelen lerakni és ott átteszik őket a mentőautóba. (A felelősök félrebeszélős válaszaikban erről az aprócska, de igen fontos tényről mélyen hallgatnak.) A beteg átrakása során fontos percek vesznek el és ezzel a vészhelyzetben lévő életben maradási esélyei jelentősen csökkennek. Aztán a mentő Veszprém központjáig a több mint 3 kilométeres úton hiába használja a megkülönböztető jelzést, sokszor újabb 10 perc telik el, mire a beteg a kórházba jut. Nagy fizetésért félrebeszélő, felelős beosztású emberek meg nem válaszolnak a kérdésekre. Az államtitkár mondatai szinte cinikusan semmitmondóak. Arról, hogy mikor oldódik meg a probléma, még véletlenül sem mondanak semmit.

Bicskanyitogató, ami történik!

Az emberek meg tűrnek és meglepődnek, ha éppen egy hozzátartozójuk esik majd áldozatául ennek a balfácánkodásnak! A döntéshozók nem fogják ezt megtapasztalni. Nekik jár a megkülönböztetett figyelem. Miért is?

Vissza...