√Ālljatok f√©lre, ha j√∂v√ľnk!

2016-08-26 14:22:12

Egy mentŇĎs mondja ezt az aut√≥soknak, hat√°rozottan, majdhogynem indulatosan. Okkal! Ma l√°ttam ezt a vide√≥t, ak√°rcsak azt a h√≠rt, ahol felelŇĎs beoszt√°s√ļ emberek enyh√©n fogalmazva is f√©lrebesz√©lnek, a hozz√°juk int√©zett k√©rd√©sekre nem, vagy kit√©rŇĎ v√°laszokat adnak. Veszpr√©mben k√∂zel egy h√≥napja tettem sz√≥v√°, miut√°n a k√∂z√∂ss√©gi oldalon √©ppen a mentŇĎs√∂k panaszak√©nt √©szleltem a probl√©m√°t, hogy m√©g mindig nem mŇĪk√∂dik a helikopterlesz√°ll√≥ a k√≥rh√°zn√°l.

K√≠nomban azt javasoltam, amit val√≥j√°ban az √©letmentŇĎk is, minden alkalommal sz√°lljon le a M√°rt√≠rok √ļtj√°n a k√≥rh√°z elŇĎtt a mentŇĎhelikopter, h√°tha a d√∂nt√©shoz√≥k, akkor majd egy kicsit jobban fogj√°k csipkedni magukat!

MentŇĎs√∂k jelezt√©k, hogy Veszpr√©mben a helikopter lesz√°ll√≥, amit elvileg 8 h√≥napja √°tadtak az √ļj onkol√≥giai k√∂zpont tetej√©n, m√©g mindig nem haszn√°lhat√≥. A betegek √©let√©t kock√°ztatva, a mentŇĎhelikopter a s√ļlyos s√©r√ľlteket az Ar√©na mellett k√©nytelen lerakni √©s ott √°tteszik ŇĎket a mentŇĎaut√≥ba. (A felelŇĎs√∂k f√©lrebesz√©lŇĎs v√°laszaikban errŇĎl az apr√≥cska, de igen fontos t√©nyrŇĎl m√©lyen hallgatnak.) A beteg √°trak√°sa sor√°n fontos percek vesznek el √©s ezzel a v√©szhelyzetben l√©vŇĎ √©letben marad√°si es√©lyei jelentŇĎsen cs√∂kkennek. Azt√°n a mentŇĎ Veszpr√©m k√∂zpontj√°ig a t√∂bb mint 3 kilom√©teres √ļton hi√°ba haszn√°lja a megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ jelz√©st, sokszor √ļjabb 10 perc telik el, mire a beteg a k√≥rh√°zba jut. Nagy fizet√©s√©rt f√©lrebesz√©lŇĎ, felelŇĎs beoszt√°s√ļ emberek meg nem v√°laszolnak a k√©rd√©sekre. Az √°llamtitk√°r mondatai szinte cinikusan semmitmond√≥ak. Arr√≥l, hogy mikor old√≥dik meg a probl√©ma, m√©g v√©letlen√ľl sem mondanak semmit.

Bicskanyitogató, ami történik!

Az emberek meg tŇĪrnek √©s meglepŇĎdnek, ha √©ppen egy hozz√°tartoz√≥juk esik majd √°ldozat√°ul ennek a balf√°c√°nkod√°snak! A d√∂nt√©shoz√≥k nem fogj√°k ezt megtapasztalni. Nekik j√°r a megk√ľl√∂nb√∂ztetett figyelem. Mi√©rt is?

Vissza...