Némedi leszegett feje árulkodó

2016-08-02 11:12:15

Aki megn√©zi a veszpr√©mi alpolg√°rmester minapi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°t (itt a link) √©s van tapasztalata arr√≥l, mirŇĎl √°rulkodnak a metakommunik√°ci√≥s jelek, az j√≥l √©rti, nagy bajban van N√©medi Lajos.

Ugyan aljas r√°galmaz√°sr√≥l besz√©l, de az elm√ļlt napokban p√©ld√°ul az Indexen megjelent konkr√©t √°ll√≠t√°sokat k√©ptelen c√°folni. Nem meri kimondani, hogy nincs ellene vizsg√°lat. (A Veszpr√©m Kukacban, az Indexben le√≠rtak, a H√ćR Tv-ben elhangzottak alapj√°n egy√©rtelmŇĪen van.) Nem meri azt mondani, hogy nem hallgatt√°k ki vagy meg, nem meri azt mondani, hogy nem vizsg√°lj√°k a h√°zfel√ļj√≠t√°si k√∂r√ľlm√©nyeit. Ha ezek a dolgok nem l√©tezn√©nek, azt gondolja az ember, ki√°ll a megv√°dolt √©s vil√°goss√° teszi, hogy ezek val√≥tlan √°ll√≠t√°sok √©s ha r√°galmaz√°s miatt a m√©dia nem k√©r eln√©z√©st √©s nem korrig√°l, akkor ŇĎ perel. Nem ezt teszi. Leszegett fejjel f√©lrebesz√©l. Ahogyan a N√©pszabads√°g √≠rja ‚ÄěSikkaszt√°sr√≥l k√©rdezt√©k √©s kommunist√°zni kezdett a fideszes alpolg√°rmester‚ÄĚ. Ez ut√≥bbi az√©rt is roppant k√≠nos, mert az idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°si kamp√°nyban elŇĎker√ľlt egy f√©nyk√©p az alpolg√°rmester m√ļltj√°b√≥l, ahol az elvt√°rsakat k√∂sz√∂nti P√°p√°n, de akkor m√©g az elvt√°rsak nem a Fidesz, hanem az MSZMP tagjai voltak.

Nem v√©letlen, hogy hetek √≥ta hallgat N√©medi Lajos. Hallgatott m√°r akkor is, amikor egy √©vvel ezelŇĎtt megsz√≥l√≠tottuk az Int√©zm√©nyi Szolg√°ltat√≥ Szervezetn√©l kialakult s√ļlyos szab√°lytalans√°gok miatt. Pedig Ňź a ter√ľlet ‚ÄěfelelŇĎse‚ÄĚ. Az akkori gyan√ļs √©s sok p√©nzbe ker√ľlŇĎ pr√≥batakar√≠t√°sok sor√°n szint√©n hallgatott. Neki kellett volna ki√°llni, nem az akkori, √©s az√≥ta poz√≠ci√≥j√°r√≥l le is mond√≥ int√©zm√©nyvezetŇĎnek. Amikor m√°r nagy volt a baj √©s megkezdŇĎd√∂tt a NAV vizsg√°l√≥d√°sa, a polg√°rmester mag√°ra h√ļzta a felelŇĎss√©get √©s az esem√©nyek ut√°n loholva feljelent√©st is tett a pr√≥batakar√≠t√°sok √ľgy√©ben ismeretlen tettesek ellen, hŇĪtlen kezel√©s gyan√ļj√°val.

Most j√ļniusban √©n k√©rdeztem, nevet nem eml√≠tve, nem a h√°z√©p√≠t√©ssel, hanem h√°zfel√ļj√≠t√°ssal kapcsolatosan, pontosan. Megadtam a lehetŇĎs√©get arra, hogy ha hamis a h√≠r, a polg√°rmester korrekt m√≥don, nyilv√°nosan c√°folja a k√∂zsz√°jon keringŇĎ √©s eg√©sz Veszpr√©met foglalkoztat√≥ korrupci√≥gyan√ļs √ľgyet, illetve azt, hogy a vizsg√°latok √©rinthetik az egyik vezetŇĎt√°rs√°t. Porga Gyula elismerte, hogy m√°jusban √ļjabb sz√°ml√°kat foglaltak le √©s g√ļnyosan megjegyezte, sejt√©se szerint az inform√°ci√≥im a feljelentŇĎtŇĎl sz√°rmaznak. Ezzel val√≥j√°ban azt ismerte el, hogy tudja ki a feljelentŇĎ √©s van √ľgy, van vizsg√°lat.

Ezek ut√°n ki√°llni, kommunist√°zni, tartani egy hazug, szemles√ľtŇĎs sajt√≥t√°j√©koztat√≥t, pap√≠rr√≥l felolvasni a ‚Äěsemmit‚ÄĚ, v√°lasz n√©lk√ľl hagyni a nyilv√°nosan feltett k√©rd√©seket, arra k√©nyszer√≠teni a Fideszhez loj√°lis sajt√≥t, hogy szolgai m√≥don √≠rja le a ‚Äěsemmit‚ÄĚ, ne merjen k√©rdezni, ez maga a beismer√©s. Csak rem√©lni lehet, hogy m√©g van Magyarorsz√°gon jog√°llam (b√°r egyre t√∂bb a jele annak, hogy nincs), s nem mindenki h√ļzza be a f√ľl√©t √©s a fark√°t a Fidesz akarata szerint √©s ebben az √ľgyben nem lesz eltussol√°s.

 

Vissza...