Némedi leszegett feje árulkodó

2016-08-02 11:12:15

Aki megnézi a veszprémi alpolgármester minapi sajtótájékoztatóját (itt a link) és van tapasztalata arról, miről árulkodnak a metakommunikációs jelek, az jól érti, nagy bajban van Némedi Lajos.

Ugyan aljas rágalmazásról beszél, de az elmúlt napokban például az Indexen megjelent konkrét állításokat képtelen cáfolni. Nem meri kimondani, hogy nincs ellene vizsgálat. (A Veszprém Kukacban, az Indexben leírtak, a HÍR Tv-ben elhangzottak alapján egyértelműen van.) Nem meri azt mondani, hogy nem hallgatták ki vagy meg, nem meri azt mondani, hogy nem vizsgálják a házfelújítási körülményeit. Ha ezek a dolgok nem léteznének, azt gondolja az ember, kiáll a megvádolt és világossá teszi, hogy ezek valótlan állítások és ha rágalmazás miatt a média nem kér elnézést és nem korrigál, akkor ő perel. Nem ezt teszi. Leszegett fejjel félrebeszél. Ahogyan a Népszabadság írja „Sikkasztásról kérdezték és kommunistázni kezdett a fideszes alpolgármester”. Ez utóbbi azért is roppant kínos, mert az időközi országgyűlési választási kampányban előkerült egy fénykép az alpolgármester múltjából, ahol az elvtársakat köszönti Pápán, de akkor még az elvtársak nem a Fidesz, hanem az MSZMP tagjai voltak.

Nem véletlen, hogy hetek óta hallgat Némedi Lajos. Hallgatott már akkor is, amikor egy évvel ezelőtt megszólítottuk az Intézményi Szolgáltató Szervezetnél kialakult súlyos szabálytalanságok miatt. Pedig Ő a terület „felelőse”. Az akkori gyanús és sok pénzbe kerülő próbatakarítások során szintén hallgatott. Neki kellett volna kiállni, nem az akkori, és azóta pozíciójáról le is mondó intézményvezetőnek. Amikor már nagy volt a baj és megkezdődött a NAV vizsgálódása, a polgármester magára húzta a felelősséget és az események után loholva feljelentést is tett a próbatakarítások ügyében ismeretlen tettesek ellen, hűtlen kezelés gyanújával.

Most júniusban én kérdeztem, nevet nem említve, nem a házépítéssel, hanem házfelújítással kapcsolatosan, pontosan. Megadtam a lehetőséget arra, hogy ha hamis a hír, a polgármester korrekt módon, nyilvánosan cáfolja a közszájon keringő és egész Veszprémet foglalkoztató korrupciógyanús ügyet, illetve azt, hogy a vizsgálatok érinthetik az egyik vezetőtársát. Porga Gyula elismerte, hogy májusban újabb számlákat foglaltak le és gúnyosan megjegyezte, sejtése szerint az információim a feljelentőtől származnak. Ezzel valójában azt ismerte el, hogy tudja ki a feljelentő és van ügy, van vizsgálat.

Ezek után kiállni, kommunistázni, tartani egy hazug, szemlesütős sajtótájékoztatót, papírról felolvasni a „semmit”, válasz nélkül hagyni a nyilvánosan feltett kérdéseket, arra kényszeríteni a Fideszhez lojális sajtót, hogy szolgai módon írja le a „semmit”, ne merjen kérdezni, ez maga a beismerés. Csak remélni lehet, hogy még van Magyarországon jogállam (bár egyre több a jele annak, hogy nincs), s nem mindenki húzza be a fülét és a farkát a Fidesz akarata szerint és ebben az ügyben nem lesz eltussolás.

 

Vissza...