Meghívtak Orbán Viktor sajtótájékoztatójára

2016-05-05 18:22:49

A mai napon megh√≠v√≥t kaptam Veszpr√©m polg√°rmester√©tŇĎl egy j√∂vŇĎ h√©t keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥ra, amit Orb√°n Viktor minisztereln√∂k √©s Veszpr√©m polg√°rmestere k√∂z√∂sen tart a Polg√°rmesteri Hivatal Kossuth term√©ben. Mivel szerintem az a lev√©lv√°lt√°s is k√∂z√ľgy, ami a polg√°rmester √©s k√∂z√∂ttem most lezajlott, ez√©rt √ļgy tartom helyesnek, ha a blogomon ezt a levelez√©st is megosztom √Ėn√∂kkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porga Gyula polg√°rmester √ļr r√©sz√©re

Veszpr√©m, √ďv√°ros t√©r 9.

Polg√°rmesteri Hivatal

Tisztelt Polg√°rmester √ļr!

A miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatójára szóló meghívót köszönöm.

Ez√ļton k√≠v√°nom jelezni, hogy a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n nem tudok √©s bevallom, nem is akarok r√©szt venni. Tan√≥r√°m van √©s fontosabbnak tartom annak megtart√°s√°t, mint r√©szt venni (biod√≠szletk√©nt) egy alapvetŇĎen politikai tartalm√ļ esem√©nyen.

Fontosnak tartom ugyanakkor felh√≠vni Polg√°rmester √ļr a figyelm√©t a k√∂vetkezŇĎkre.¬† Azt √∂r√∂mteli esem√©nynek tartom, ha a minisztereln√∂k ell√°togat v√°rosunkba √©s √©rdemi m√≥don t√°j√©koz√≥dik a v√°ros fejleszt√©si elk√©pzel√©seirŇĎl. Abban sem l√°tok semmi kivetnival√≥t, ha a minisztereln√∂k √°ltal t√°mogatott elk√©pzel√©sekrŇĎl k√∂z√∂sen t√°j√©koztatj√°k a nyilv√°noss√°got.

Az viszont m√©rhetetlen szomor√ļs√°ggal t√∂lt el, hogy a minisztereln√∂k a p√°rtt√°rsain k√≠v√ľl √©rdemi m√≥don tal√°lkozni √©s t√°rgyalni nem akar a v√°ros lak√≥ival, v√°ros lak√≥inak j√≥ r√©sz√©t k√©pviselŇĎ civil √©s politikai szervezetek k√©pviselŇĎivel.

Az uni√≥s p√©nzek ‚Äěokos‚ÄĚ elk√∂lt√©s√©n t√ļl sz√°mos olyan szinte mindenkit foglalkoztat√≥ k√∂z√ľgy van a v√°rosunkban is, amivel a minisztereln√∂knek is van feladata.

Veszpr√©m egykor b√ľszk√©n hirdethette mag√°r√≥l, hogy iskolav√°ros. Ma m√°r csak √°rny√©ka egykori √∂nmag√°nak. Egy sikeres √©s jelentŇĎs l√©tsz√°m√ļ veszpr√©mi pedag√≥gussztr√°jk ut√°n, aminek egyik alapk√∂vetel√©se, hogy az int√©zm√©nyeknek az √°llam helyett ism√©t legyenek az √∂nkorm√°nyzatok a fenntart√≥i, azt az √ľzenetet megfogalmazni, hogy a mŇĪk√∂dtet√©st is elveszik a telep√ľl√©sektŇĎl, elfogadhatatlan.

√Ėn√∂knek, akik a veszpr√©mieket kellene k√©pviselni, harcolni kellene az int√©zm√©nyeik√©rt!

Harcolni kellene azok√©rt az √∂nkorm√°nyzatokat nem is olyan r√©gen m√©g megilletŇĎ jogok√©rt, amitŇĎl az √°llam, a korm√°ny t√∂rv√©nyalkot√°si gyakorlata sor√°n az ut√≥bbi idŇĎkben megfosztotta v√°rosunkat! Dr. Horv√°th Bal√°zs szellemi hagyat√©ka is erre k√∂telezn√© √Ėn√∂ket.

Miut√°n veszpr√©miek nagy sz√°mban mark√°nsan fogalmazt√°k meg, hogy vissza akarj√°k kapni a rendszerv√°lt√°skor demokratikusan, konszenzussal elfogadott alapjogaikat, √©rdemi tal√°lkoz√≥t kellett volna szervezni mindazokkal, akik a minisztereln√∂k√∂t t√°j√©koztathatt√°k volna az √°ltaluk k√©pviselt, ak√°r orsz√°gos jelentŇĎs√©gŇĪ √ľgyekrŇĎl, s√ľrgŇĎsen megoldand√≥ feladatokr√≥l.

Polg√°rmester urat arra k√©rem, v√©gezze el a feladat√°t √©s k√©pviselje mindazok v√©lem√©ny√©t is, akikkel ez√ļttal is elmulasztott√°k √©rdemi p√°rbesz√©dek megszervez√©s√©t.

 

Veszprém, 2016. május 5.

 

Tisztelettel: Katanics S√°ndor

k√©pviselŇĎ

 

Vissza...