Katanics Sándor honlapja

Válasz Veszprém polgármesterének

A szeptemberi közgyűlésen a költségvetési rendelet módosítása kapcsán kérdést intéztem a város polgármesteréhez. Megkérdeztem, az októberi népszavazás kapcsán mennyit költött az önkormányzat hirdetésekre, telefonhívásokra és a minden veszprémi háztartásba eljuttatott polgármesteri levélre. Nem tudtak a közgyűlésen választ adni a kérdéseimre. Mivel megjött 15 napon belül az írásos válasz, azt most közzé teszem. S közzé teszem persze, az előbb elektronikus módon elküldött válaszomat is a polgármester számára.

Bővebben...

Csak le akarnak rázni

A szeptember végi közgyűlésen kérdeztem rá, miként lehetséges, hogy az ingyenesen megjelenő városi hetilap impresszumában jelentősen kevesebb példányszám megjelenését jelzik hétről-hétre, mint ami a város és a kiadó közötti szerződésben szerepel. 

Bővebben...

Elismerték, hogy szerződést szegtek?

A népszavazás előtt, csütörtökön a közgyűlésen hívtam fel arra a testület és a jelenlévők figyelmét, hogy az önkormányzat és a városi hetilap megjelentetője közötti szerződést vélhetően hosszú ideje megszegi a lap kiadója. A polgármester és a hivatal jelenlévő munkatársai sem tudtak választ adni arra, hogyan lehetséges, hogy a Veszprémi 7 Nap impresszumában leírtak szerint hetente 27198 példányban jelenik meg a lap, amikor a szerződésben a heti 29 ezer példányt garantálják.

Bővebben...

Drága kampány

Akik azt hiszik, valaha is lesz pontos információjuk arról, mennyit költenek és költöttek a kormánypártok erre a teljesen értelmetlen vasárnapi népszavazásra, azok vélhetően tévednek. A népszavazás, amit a kormány - az eddigi konzultációk jóval drágább változataként - a nyakunkba zúdított, azért felesleges, mert a kérdésnek semmiféle jogi következménye nincs. Orbán politikai hatalmának megerősítése a célja, illetve egy nagy mintás felmérés elkészítése arra vonatkozóan, lehet-e a félelemre alapozva urnához vinni az állampolgárokat.

Bővebben...

Veszprém polgármestere is beszállt a gyűlöletkampányba

A Fideszközeli Vehir a napokban interjút közölt a polgármesterrel. Ebben kiemelt mondatként szerepel a város első emberének az alábbi gondolata (ha lehet ezt gondolatnak nevezni egyáltalán). „Az, hogy vannak olyan pártok, akik azt mondják az embereknek, hogy ne menjenek el szavazni, és nem fontos a véleményük, szerintem becsapják a választókat és méltatlanok a demokrata jelzőre.”

Bővebben...

Tipp a felelős szerkesztőnek

Szerkesztőkém! Ajánlanék egy témát erre a hétre is. Ha már vezércikkben volt fontos beszámolnod a veszprémieknek arról, hogy a Magyar Idők szerint május végén egy afgán férfi egy bolti előadó előtt végzett önkielégítést (nem tudom, mit szólnak ahhoz az évi 25 millió közpénzből ingyenesen működő hetilap kiskorú olvasói, hogy ilyesmiket reklámozol?), akkor javaslok egy hasonló témát a jövő hétre. Még képet is tudsz közölni. Igaz, akkor ki kell raknod az újságra a 18-as karikát. S ez friss hír, nem is májusi.

Bővebben...

Tudta? Jobb, ha odafigyel!

Mutatok három példát arra, hogyan fogják elcsalni azok szavazatait, akik elmennek október 2-án szavazni. Ezt nem én találtam ki, ott van a választási bizottságok tagjainak kiadott füzetekben az útmutatás. Jó lenne, ha mindenki észhez térne és rájönne, azzal, ha elmegy és részt vesz az álnépszavazáson, jó esélyt ad arra is, hogy elcsalják a tiltakozó, vagy érvénytelennek gondolt szavazatát.

Bővebben...

Az írástudó felelőssége

Veszprémben az adófizetők pénzéből működik egy ingyenes hetilap. Évente 25 millió Ft-ot költ arra az önkormányzat, hogy ebben a  kiadványban az elvileg fontos közügyekről, az önkormányzat döntéseiről, rendeleteiről a veszprémiek ingyenesen juthassanak információkhoz. Különösen fontos  lenne a kiegyensúlyozottság, a tárgyilagosság egy olyan kiadványban, amit közpénzekből működtetnek. A politika ma különösen gátlástalan módon foglalta el  ezeket a kiadványokat (is). Olyan embereket engednek a felelős szerkesztői székbe, akik az elvárásoknak kérés nélkül, saját akaratukból és lelkesen megfelelnek.

Bővebben...

Az egyházak és a politika

Még 2014 februárjában egyháztanácsok képviselőinek találkozóján hangzott el egy teológustól a Szentatyát idézve, hogy: „ne akarjuk még jobban klerikalizálni az egyházat, ne váljunk élő múmiákká, ehelyett inkább próbáljunk kilépni a komfortzónánkból, és induljunk el a peremvidékek irányába: segítsük a szegényeket, ha valóban Krisztushoz akarunk hasonulni, hiszen felelősek vagyunk egymásért.”

Bővebben...

Csőtörés az onkológián

Azért egy ilyen hír esetén óhatatlanul kérdések fogalmazódnak meg az ember fejében. Még "csak" 8 hónapja, hogy átadták az onkológiai központot nagy csinnadrattával. (A tetején a mentőhelikopter leszállót is, de az a mai napig nem fogad gépeket, mert még nincs meg a működési engedélye. Meg sem kérték eddig állítólag.)

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 179 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
137738

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor