Katanics Sándor honlapja

Veszprém polgármestere is beszállt a gyűlöletkampányba

A Fideszközeli Vehir a napokban interjút közölt a polgármesterrel. Ebben kiemelt mondatként szerepel a város első emberének az alábbi gondolata (ha lehet ezt gondolatnak nevezni egyáltalán). „Az, hogy vannak olyan pártok, akik azt mondják az embereknek, hogy ne menjenek el szavazni, és nem fontos a véleményük, szerintem becsapják a választókat és méltatlanok a demokrata jelzőre.”

Bővebben...

Tipp a felelős szerkesztőnek

Szerkesztőkém! Ajánlanék egy témát erre a hétre is. Ha már vezércikkben volt fontos beszámolnod a veszprémieknek arról, hogy a Magyar Idők szerint május végén egy afgán férfi egy bolti előadó előtt végzett önkielégítést (nem tudom, mit szólnak ahhoz az évi 25 millió közpénzből ingyenesen működő hetilap kiskorú olvasói, hogy ilyesmiket reklámozol?), akkor javaslok egy hasonló témát a jövő hétre. Még képet is tudsz közölni. Igaz, akkor ki kell raknod az újságra a 18-as karikát. S ez friss hír, nem is májusi.

Bővebben...

Tudta? Jobb, ha odafigyel!

Mutatok három példát arra, hogyan fogják elcsalni azok szavazatait, akik elmennek október 2-án szavazni. Ezt nem én találtam ki, ott van a választási bizottságok tagjainak kiadott füzetekben az útmutatás. Jó lenne, ha mindenki észhez térne és rájönne, azzal, ha elmegy és részt vesz az álnépszavazáson, jó esélyt ad arra is, hogy elcsalják a tiltakozó, vagy érvénytelennek gondolt szavazatát.

Bővebben...

Az írástudó felelőssége

Veszprémben az adófizetők pénzéből működik egy ingyenes hetilap. Évente 25 millió Ft-ot költ arra az önkormányzat, hogy ebben a  kiadványban az elvileg fontos közügyekről, az önkormányzat döntéseiről, rendeleteiről a veszprémiek ingyenesen juthassanak információkhoz. Különösen fontos  lenne a kiegyensúlyozottság, a tárgyilagosság egy olyan kiadványban, amit közpénzekből működtetnek. A politika ma különösen gátlástalan módon foglalta el  ezeket a kiadványokat (is). Olyan embereket engednek a felelős szerkesztői székbe, akik az elvárásoknak kérés nélkül, saját akaratukból és lelkesen megfelelnek.

Bővebben...

Az egyházak és a politika

Még 2014 februárjában egyháztanácsok képviselőinek találkozóján hangzott el egy teológustól a Szentatyát idézve, hogy: „ne akarjuk még jobban klerikalizálni az egyházat, ne váljunk élő múmiákká, ehelyett inkább próbáljunk kilépni a komfortzónánkból, és induljunk el a peremvidékek irányába: segítsük a szegényeket, ha valóban Krisztushoz akarunk hasonulni, hiszen felelősek vagyunk egymásért.”

Bővebben...

Csőtörés az onkológián

Azért egy ilyen hír esetén óhatatlanul kérdések fogalmazódnak meg az ember fejében. Még "csak" 8 hónapja, hogy átadták az onkológiai központot nagy csinnadrattával. (A tetején a mentőhelikopter leszállót is, de az a mai napig nem fogad gépeket, mert még nincs meg a működési engedélye. Meg sem kérték eddig állítólag.)

Bővebben...

A honlap új keretben

A honlapom új tartalomkezelő alatt került újraindításra. Az új cikkek itt, ezen a már mobilbarát felületen jelennek meg. A régi cikkek a Fontos oldalak blokkban a Régebbi cikkeim címszó alatt olvasható el.

Türelmet kérek

A honlapom átalakítás alatt van, kérem türelmét.
Nemsokára újból információkkal, cikkekkel jelenek meg ezen az oldalon:

Katanics Sándor

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 4725 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
33582

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor