Katanics Sándor honlapja

Röviden a Gyulafirátótiak és a 82-es számú út Veszprém közeli szakaszának a problémájáról

Az elmúlt évtizedekben jelentős mértékben nőtt a forgalom ezen az útszakaszon. Az út kezelője (nem az önkormányzat, hanem az Állami Közútkezelő Kht.) a folyamatos alulfinanszírozottság miatt alig tudott valami érdemit fejleszteni. 2002-ben épült ki a Kádártáig tartó közvilágítás és egy gyalogos és kerékpáros út, ami a Kádártáig tartó szakaszt biztonságosabbá tette.

Bővebben...

A választásról

Sokan nyilván elkeseredésükben, már megint azokat ostorozzák, akik többé kevésbé jól, vagy esetleg valóban éppen rosszul, de tették a dolgukat. Megint előbújtak a megmondóemberek, a minden felelősséget félretoló médiaszereplők, politológusok és elmondják nekünk, menjen a fenébe együtt az egész ellenzék. Azokat istenítik, aki be sem jutottak a Parlamentbe, sokszor azok is, akik képesek voltak, összességében mégis elég sokan, a viccpártot vagy kamupártokat támogatni.

Bővebben...

Párhuzamok?

Lovassy László - munkahelyem névadója- nagy áldozatot hozott a szabadságért. Nem 1848-ban, előbb. Ő volt a forradalomhoz vezető folyamatok elindítóinak egyike. Alig említik ma úgy a nevét, bárhol a világon, hogy tudnák, ki volt ő valójában. Sokkal inkább emlegetik úgy, mint egy jó hírű gimnázium névadója, szerepéről mit sem tudva.

Bővebben...

Polt Péter válasza Mesterházy Attilának a "Némedi ügyben!"

A február végi közgyűlésen napirend előtt kérdeztem Veszprém polgármesterét! Íme:

Polgármester úr is bizonyára tudja, hogy a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2018. január 22-i keltezésű határozatának megküldésével tájékoztatott engem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatát, mint sértettet, hogy a hűtlen kezelés bűntette miatt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. november 2-án elévülésre hivatkozással megszüntetett nyomozás határozatát hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el.

Bővebben...

Súlyosan hibázott Veszprém polgármestere

Tegnap este levelet kaptam a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségtől. A hivatalos levélben azt közölték velem, a novemberben megírt észrevételeim alapján megállapították, hogy a „cselekmény” mégsem évült el és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatát hatályon kívül helyezve elrendelték a nyomozás folytatását!

Bővebben...

BUÉK 2018

Az ügyészség felülvizsgálja a nyomozati iratokat

Bár nagyon szeretné Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere súlytalanítani az önkormányzatot érintő kínos és korrupciógyanús ügyeket, attól azok sajnos még megtörténtek. Porga Gyula a legutóbbi közgyűlésen is lesajnáló módon nevezte eredménytelennek a szabálytalanságokat feltáró kezdeményezéseinket az Intézményi Szolgáltatót érintő, kifizetett, de vélhetően el sem végzett próbatakarítások és egy 2011-es önkormányzati szerződésben rögzített kötbér elengedése ügyében is.

Bővebben...

Boldog Karácsonyt!

Boldog karácsonyt kívánok minden honlapomat látogató olvasónak!

Porga nem tett panaszt, Némedi babaszellentésről beszélt

A november 23-i csütörtöki közgyűlésen napirend előtt kérdeztem meg Porga Gyulát, Veszprém polgármesterét, hogy tett-e panaszt, mint a sértett veszprémi önkormányzatot képviselő személy. November 6-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság határozatot juttatott el Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatához és 8 napot adott a panasz megtételéhez. Levélben kértem a polgármestert, hogy tegye meg, sőt, meg is írtam segítésül a számára annak az indoklását.

Bővebben...

Kérdeztek-válaszoltam

Mit gondol ön a határon túli magyarok szavazásáról?

Amit a Fidesz gondolt még 2010-ben is, amikor kétharmados többséget szerezve a parlamenti választásokon az első törvényei között szerepelt a kettős állampolgárság bevezetése a választójog megadása nélkül.
Akkor még a Fidesz nem politikai haszonszerzésre akarta használni a határon túli magyarokat. Ma egyértelműen ez a célja. S az azóta megadott szavazati joggal, ami a jelenlegi formájában választási csalások elkövetésére is alkalmas, akár 3 mandátum sorsa is múlhat.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 105 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
138747

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor