Katanics Sándor honlapja

Egy szamizdat vers Búzás Hubától

Búzás Huba művei

  • Kávéillat (Baláca, 2000, első kötete hatvanöt éves korában)
  • Napranéző (Vár Ucca Műhely, 2003)
  • Hajnali tótágasok (Orpheusz, 2006)
  • Tépd le a napot (Orpheusz, 2008)
  • Amerre a szél fúj. Versek; Rím, Bp., 2010
  • Búzás Huba–Suhai Pál: A tükröd én vagyok, nézd. Levélesszék, 2006-2009; Napkút, Bp., 2012 (Káva téka)
  • Kúszmászva Európa zsámolyán. Versek; Cédrus Művészeti Alapítvány –Napkút, Bp., 2015

Bővebben...

Magyarország nem jogállam

Kezdjük egy 2017. augusztus elejei hírrel. „Precedens értékű ítéletet hozott a szombathelyi bíróság a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái ellen. A Nyugat.hu beszámolója szerint az összetöredezett járdát színesre festő aktivisták köztisztasági szabálysértést követtek el, így írásbeli figyelmeztetésben részesülnek, és két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.”
S folytassuk azzal, ami két napja történt Veszprém városában. 

Bővebben...

"Ismét a fiataloké volt az Aréna"

Igen, egy napra. S hiába állítják az ellenkezőjét, az igazság az, hogy a fiatalokra a figyelem igen kevésszer irányul, akkor is csak egy pillanatra. Azt is kénytelen vagyok elmondani, az eseményre 4 millió Ft közpénzt elköltő Fidesz mindezt csupán kampányeseménynek használta.

Bővebben...

A kádártaiak ezt is kibírják

Jött a hír, még július utolsó napjaiban, hogy Kádártán az orvosi rendelőt bezárják és a kádártaiaknak buszra, vagy autóba kell ülni, ha el akarnak jutni a körzeti orvosukhoz. Vigasztalásul azt is hozzátették Veszprém „nagyjai”, hogy ez csak átmeneti állapot. Mert hamarosan, ősszel benyújtanak egy pályázatot és nyerni fognak. S remélhetőleg a következő év tavaszán már újra Kádártán is el lehet jutni majd a háziorvosokhoz.

Bővebben...

Üzent a városvezetés a lakájmédia-munkatárssal (Nekik nem kell strand!)

Sikeres volt a mai kitelepülés. Sokan jöttek és adták aláírásukat annak érdekében, hogy Veszprémben legyen strand is, ne csak uszoda! Derültségre okot adó helyzet is adódott. Volt, aki azért jött oda a pultunkhoz, hogy jelezze, neki stadion kell és nem strand! Miután az épp ott lévők népes tábora nevetésben tört ki, kicsit zordabb lett és elviharzott.

Bővebben...

Kioktatott a polgármester

Vita támadt közöttünk a legutóbbi veszprémi testületi ülésen. Napirend előtt azt firtattam, tud-e a polgármester arról, hogy lakópark építését hirdetik a Szerelem-szigeten, látta-e a látványterveket és mit szól azokhoz. S elmondtam persze a véleményem. A polgármester egy 12 évvel ezelőtti testületi ülésen elfogadott előterjesztésre hivatkozott és azzal szembesített, hogy az akkori előterjesztő ugyan tudta, hogy a rendezési terv módosítása ezen a területen közösségi érdeket is sérthet, s mi is halhattuk az előterjesztő bizottsági elnöknek ezt a tényt bejelentő bevezető mondatait, de megszavaztam én is, illetve a mellettem ülő egyik szocialista képviselőtársam a határozatot, tehát mi tettük lehetővé ezt az állapotot.

Bővebben...

Auer, azaz a kultúra városában

Porga Gyula, Veszprém Fideszes polgármestere a VMK volt épülete, a Dimitrov bezárásakor azt mondta, gazdaságtalan a működtetése és éppen ezért el kell azt adni. Meg is hirdette az ingatlant az önkormányzat eladásra, de nem jött rá vevő. Pedig kimondottan értékes területen található a volt kultúrház.
S mi történt azóta? 

Bővebben...

Egy szót sem érdemelne

Mégis gondolatokat kell hozzá fűzni. Szót kell emelni ellene. Nem is értem Veszprém városának kiművelt írástudói, legalább egynémely köztiszteletnek örvendő szerkesztője, főszerkesztője miért nem tiltakozik, akár nyilvánosan. Talán azért, mert így sajnos fel is „emelik” újra azt az embert, akik a mai elvakult kormánypolitika hívei a Szabad Sajtó-díjasának választottak? Egyszer talán elmondják. Vagy a sírba viszik magukkal tudásukat.

Bővebben...

Királyszentistvánon a „Tiszta Európa Program” simán megbukott

Tegnap reggel egy 17 fős látogatócsoport érkezett az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás (összesen 158 település alkotja) királyszentistváni hulladékkezelő telepére. A látogatók között két közeli település polgármestere is jelen volt. S ott voltak a legaktívabb tagjai egy közösségi oldalon szervezett nyitott csoportnak.

Bővebben...

Ahol a büdös, ott a meleg

Nos, egyszerű emberek között hallottam gyerekkoromban ezt a mondásfélét. Lexikonokban nem igazán lelhető fel. Annyi bizonyosan van benne, hogy ha nagy a meleg, akkor felgyorsulnak a bomlási folyamatok. S ami szerves, s a kánikulában fedetlenül hever, az bizony hamar elkezd bomlani és büdösödni.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 175 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
137737

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor