Katanics Sándor honlapja

A jegyző a polgármester beosztottja

Bár a Fidesz nem éppen tegnap, hanem már egy jó ideje átformálta az önkormányzatokról szóló törvényt, sokan szerintem még mindig nem is sejtik, hogy a polgármester (és így a Fidesz) mekkora hatalmat kapott a kezébe. Pénteken (február 24-én) ismét írtam a Némedi ügyben, ezúttal a város jegyzőjének.

Bővebben...

Ezek a tények, nem az, amit Némedi Lajos lobogtatott!

A tegnapi nap folyamán levelet juttattam el a polgármesterhez és a jegyzőhöz, miután megkaptam a múltkori nyílt levelemre a polgármester válaszát. Ebben a válaszban gyakorlatilag annyi érdemi volt, hogy a polgármester elutasította az általam kért vizsgálat lefolytatását. A levelet menlevélként próbálta felhasználni Némedi Lajos. A helyi médiumok legnagyobb része, ahelyett, hogy az általam is átadott dokumentumokat vetette volna össze Némedi Lajos és Porga Gyula állításaival, elhitte a gyengécske magyarázkodást és tudósított mindenféle kontroll nélkül az elhangzottakról. Az alábbiakban olvasható a valóban tényeket tartalmazó válaszlevelem.

Bővebben...

Lehet-e köztiszteletben álló?

Például az az újságíró, aki az éves szinten most már 30 millió Ft közpénzt felhasználó ingyenes hetilapban olyasmit ír, amit szakmailag magára valamit is adó újságíró sohasem ír le. 
Gyakran hangzik el, hogy ami kedd után keletkező hír, az majd csak a jövő heti számba fér bele. Érdekes módon, ha a Fideszes városvezetés szerdán dönt úgy, hogy mond valami szerinte közérdekűt, az lapzárta után is belefér.

Bővebben...

Némedi menlevele?

Ma Némedi Lajos, Veszprém Fideszes alpolgármestere kiállt a nyilvánosság elé és ismételten megpróbálta azt félrevezetni.Ehhez a polgármester ma reggel nekem írt válaszlevelét használta segítségül. Porga Gyula az egy hete számára elküldött nyílt levelemre válaszolva azt közölte, nem indít vizsgálatot egy az alpolgármester által 2011 októberében a Tulajdonosi Bizottsághoz benyújtott előterjesztésével kapcsolatosan.

Bővebben...

Nyílt levél Veszprém Polgármesterének!

Tisztelt Polgármester Úr!

2017. január 26-án, a Közgyűlésen a szervezeti és működési szabályzatra hivatkozva nem tette lehetővé a számomra, hogy nyilvános ülésen kérdezzem meg Némedi Lajost, a város oktatási ügyekért is felelős alpolgármesterét, hogy 2011-ben a házfelújítása során mely cég, vagy cégek végeztek munkálatokat azok közül, amelyek ezekben az időkben Veszprém Önkormányzatának intézményeiben is végeztek átalakításokat, felújítást vagy karbantartást. Pedig az ügy igencsak érinti az önkormányzatot és a közpénzek felhasználását.

Bővebben...

Elutasítva

Lassan két évtizede van folyamatosan tapasztalatom arról, hogyan működik Veszprém városának képviselő-testülete.  Január 26-án (csütörtökön) a testületi ülésen sikerült újabb, eddig soha nem látott mélységbe eljutni a Fideszes városvezetésnek. Egy napirend előtti kérdésemet, arra hivatkozva, hogy ez nem tartozik az önkormányzatra, a polgármester elutasította. Ott ült mellette a jegyző, akinek nem az lenne a dolga, hogy eltűrje a Fidesz” érdekes” SZMSZ értelmezéseit, de ő meg sem szólalt.

Bővebben...

Ismét teregetem a szennyest!

Tegnap, január 26-án, a közgyűlésen napirend előtt kérdést intézett a polgármesterhez Halmay György, veszprémi képviselő (Fidesz-KDNP), a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola igazgatója. A képviselő-testület számára kiküldött dokumentum szerzője Hajas Bálint, aki vélhetően nemcsak névazonosságban van azzal a Hajas Bálinttal, aki a Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője. Úgy tűnik, nem alaptalan az a gyanúm, hogy felülről irányított módon zajlik a (helyi) sajtóban ellenem folytatott, lejárató szándékú kampány. Hiába, változatlanul nem szeretik, hogy foglalkozom a város korrupciógyanús ügyeivel. Mivel a helyi sajtó a közgyűlésen elmondott válaszom nem igazán igyekezett ismertté tenni, itt közlöm a polgármesternek feltett kérdés után a válaszom.

Bővebben...

Veszprém városvezetése köszöni, jól van

Ma szokatlanul hideg volt reggel, Veszprém környékén is. Amikor indultam a munkába -16°C-ot mutatott a hőmérő. Most, délután öt körül, hogy hazaértem, -10°C-et. Mondhatjuk, krízishelyzet van. Már jó néhány napja rettentően hideg van és az időjósok szerint marad az extrém hideg, még legalább egy hétig.

Bővebben...

Lovassy, Brusznyai és a szabadságszerető ifjúság

Hétfőn, január 9-én lesz az 59. évfordulója annak a tragikus eseménynek, amikor is a Lovassy László Gimnázium egyik kiválóságát, egy tudós tanárt, dr. Brusznyai Árpádot az aljas és elnyomó hatalom, félelmében és elrettentésül kivégeztetett. Pénteken, január 6-án éppen 125 éves évfordulója volt annak, hogy az ország egyik legjobb vidéki gimnáziumának névadója, Lovassy László elhunyt.

Bővebben...

Boldog új évet!

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 177 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
137738

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor