Katanics Sándor honlapja

Elutasítva

Lassan két évtizede van folyamatosan tapasztalatom arról, hogyan működik Veszprém városának képviselő-testülete.  Január 26-án (csütörtökön) a testületi ülésen sikerült újabb, eddig soha nem látott mélységbe eljutni a Fideszes városvezetésnek. Egy napirend előtti kérdésemet, arra hivatkozva, hogy ez nem tartozik az önkormányzatra, a polgármester elutasította. Ott ült mellette a jegyző, akinek nem az lenne a dolga, hogy eltűrje a Fidesz” érdekes” SZMSZ értelmezéseit, de ő meg sem szólalt.

Bővebben...

Ismét teregetem a szennyest!

Tegnap, január 26-án, a közgyűlésen napirend előtt kérdést intézett a polgármesterhez Halmay György, veszprémi képviselő (Fidesz-KDNP), a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola igazgatója. A képviselő-testület számára kiküldött dokumentum szerzője Hajas Bálint, aki vélhetően nemcsak névazonosságban van azzal a Hajas Bálinttal, aki a Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője. Úgy tűnik, nem alaptalan az a gyanúm, hogy felülről irányított módon zajlik a (helyi) sajtóban ellenem folytatott, lejárató szándékú kampány. Hiába, változatlanul nem szeretik, hogy foglalkozom a város korrupciógyanús ügyeivel. Mivel a helyi sajtó a közgyűlésen elmondott válaszom nem igazán igyekezett ismertté tenni, itt közlöm a polgármesternek feltett kérdés után a válaszom.

Bővebben...

Veszprém városvezetése köszöni, jól van

Ma szokatlanul hideg volt reggel, Veszprém környékén is. Amikor indultam a munkába -16°C-ot mutatott a hőmérő. Most, délután öt körül, hogy hazaértem, -10°C-et. Mondhatjuk, krízishelyzet van. Már jó néhány napja rettentően hideg van és az időjósok szerint marad az extrém hideg, még legalább egy hétig.

Bővebben...

Lovassy, Brusznyai és a szabadságszerető ifjúság

Hétfőn, január 9-én lesz az 59. évfordulója annak a tragikus eseménynek, amikor is a Lovassy László Gimnázium egyik kiválóságát, egy tudós tanárt, dr. Brusznyai Árpádot az aljas és elnyomó hatalom, félelmében és elrettentésül kivégeztetett. Pénteken, január 6-án éppen 125 éves évfordulója volt annak, hogy az ország egyik legjobb vidéki gimnáziumának névadója, Lovassy László elhunyt.

Bővebben...

Boldog új évet!

Nagyot fordult időkerékről, sikerekről hazudnak Veszprémben is

Az adófizetők pénzén most már közel 30 ezer példányban megjelenő veszprémi propagandaújság különszámmal jelentkezett december 22-én. Az éves szinten közel 3 millió Ft-ért a polgármesteri beszédek, nyilatkozatok, levelek megírását vállaló cég ezúttal is kitett magárért. Csupa pozitívot üzent, az általa kigondoltakat a polgármester szájába adva.

Bővebben...

Boldog Karácsonyt!

Minden kedves olvasómnak békés, boldog Karácsonyt kívánok! Katanics Sándor

Kenyér helyett kalácsot

Ki ne emlékezne arra a ma már csak mesének* tartott történetre, hogy a francia forradalom kitörése előtt, amikor Marie Antoinette megkérdezte, miért lázong a nép, s elmondták neki, mert nincs kenyerük, ő azt válaszolta erre, akkor, egyenek kalácsot.

Bővebben...

Példát statuáltak

Nekem is az a véleményem, hogy a hatalom kénye, akarata testesült meg abban az elsőfokú ítéletben, amivel a múlt héten sújtották azt a szír menekültet, akit az ügyészség a röszkei zavargás „felbujtójaként” azonosított be.

Azért is gondolom ezt, mert az ítélet elleni pár száz fős civil megmozdulás miatt egy arrogáns és primitív közleményt adott ki a Fidesz.

Bővebben...

Arculcsapás

Bizony, amit Lázár János mondott a minap, az nem más, mint emberek százezreinek arculcsapása. A gond persze nem csak ez. Az emberek zöme ugyanis olyan magasra engedte emelkedni az ingerküszöbét, hogy miközben látványosan törölték képen szinte az egész magyar társadalmat, annak ettől a szeme sem rebbent.

A mélyrepülés folytatódik. Nem tudni hol állunk meg a lejtmenetben.  Ha későn ébred a társadalom, mindennek évtizedekre kiható súlyos következményei lesznek.

Bővebben...

Katanics Sándor

Veszprém-Kádárta 

Telefon: 
20-321-2829 

E-mail: 
sandor.katanics@gmail.com

Hányan olvasnak most?

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók száma

Cikkmegtekintések találatai
29228

Keresés

Copyright © 2016. Katanics Sándor